10 kysymystä: Moskah

Miten bändinne sai alkunsa?

Keväällä 2014 Kiimingin korvessa, saunatuvassa jammatessa, kylvettiin ajatuksen siemen. Samaisena syksynä prokkis ristittiin ja sai nimen Moskah. Sittemmin yhtye on oululaistunut.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Enemmän ja vähemmän vakavaa prokkista itse kullakin menneisyydessä.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

”Se raskaampi rockyhtye” on hyvä yleistermi yhtyeen tyylistä. Hurjaksi heittäytyen syväluotaavasti ”Ääripää rokkia suomenkielellä”.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

”Aika” on varma bändin sytyttäjä, sekä keikkayleisön kulmakarvoja nostattava ralli.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Treeniksellä on ollut Lotus Soft Emboa ja sitä on ollut riittävästi! Kyllä se Fata Morgana -EP:n äänitysprosessi ja julkaisu, sekä levyjulkkarikeikka Oulun Tullisalissa männä talavena.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Pikku kevätkiertue ”Paremman Melodian Puutteessa -töyr” on puolessa välissä, joten lauteilla heiluntaa sekä rock janoisen gansan viihdyttämistä on tarjottimella.

Aiheesta kiinnostuneille:

  • La 02.04. KiseBar, Oulunsalo
  • La 16.04. Jone’s Bar, Kärsämäki

”Operaatio Ikivihreät” on käynnissä ja tuoretta sisältöä losahtelee yhtyeemme YouTube -kanavalle parin viikon välein toukokuun puoliväliin saakka. Em. operaatio onkin erittäin hyvä läpileikkaus yhtyeen tuotannosta sekä tilannekatsaus soittokunnostamme.

Kaiken tämän lisäksi työstämme uutta materiaalia ja tuoretta ”Mosukkaa” ollaan kaavailemassa kuluvalle vuodelle vielä, kenties jo syksylle..

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Maken kitara ei päästänyt enää ääntäkään erään Pirkanmaan keikan alla. Varakeppi oli 400 kilsan päässä ja keikka hoidettavana. Nöyränä bändinä kyselemään paikalle löytäneeltä yleisöltä, jahka jollain olisi kitaraa lainata. Sympatiat oli aloittelevan rokkipumpun puolella ja varakeppi yleisöstä löytyi. Keikka saatiin hoidettua. Tilanne oli vähintäänkin kuumottava juuri keikkailun aloittaneelle yhtyeelle. Niitä kuuluisia oppirahoja keikkailutoiminnasta.

Millä biisillä tänään lähtee?

Kesää kohti mentäessä rakkaan länsinaapurimme lahja maailmalle eli The Hellacopters! Passaa kesää odottavaan fiilikseen, kuin kuppi minttukaakaota keväiseen hankikeliin.

Lähettäkää terveisiä?

Yhtyeemme seuraajille ja ennen kaikkea keikoille löytäneille immeisille hulluna terveisiä sekä lepposta olotilaa kaikille!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Kuun Pimeä Puoli. Oulusta ponnistavan yhtyeen musiikin kruuvi ja biisien sisäinen dramatiikka palauttaa aika ajoin kuuntelemaan bändin tuotantoa uudestaan ja uudestaan. Ennen kaikkea yhtyeen tuoreissa kappaleissa on aistittavissa hyvin vahva fiilis, joka tukee hyviä melodioita sekä jalan alle menevää rytmiikkaa, olematta kuitenkaan liian nokkelaa kikkailua. Tyylitajuista poprockia.

Moskah

Paavo Ihme /basso, laulu
Markus Olkoniemi /kitara
Eerik Mehtälä /kitara, laulu
Riku Kovalainen /rummut

Bandcamp
Spotify
Instagram
Facebook
Linkkipuu

Kuva: Matias Kokkoniemi
Teksti: Meillä On Sannan Kanssa Asiat Hyvin

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s