10 kysymystä: High-D

10 kysymystä, indie pop artisti High-D vastaa!

Miten bändinne sai alkunsa?

High-D osallistui mukaan UMK -karsintoihin kesällä 2019, jolloin muusikkotuottaja Pekka Saukkonen teki vokalisti viulisti Heidi M. Mantereelle kappaleen You’ll be shining Like the sun Euroviisukarsintaan.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

High-D -artistinimen taustalta löytyy musiikin moniottelija, musiikkipedagogi ja viulunsoiton lehtori Heidi M. Mantere, joka lähti kokeilemaan rohkeasti jotakin uutta popmusiikin saralla.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

High-D ja Pekka Saukkonen tuottavat indie pop -musiikkigenreen sopivaa musiikkia. Se svengaa, se kulkee, se pistää kuulijan tanssikengät liikkeelle.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Tässä You’ll be shining Like the sun, biisi euroviisuihin, jotka pandemian takia peruttiin lopulta kokonaan keväältä 2020. Tämän biisin ja pandemian myötä alkoikin uusien biisien mahtava työstö, joka jatkuu edelleen.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

High-D valittiin FinnRadio FM kanavalla 1. Vuoden pop-artisti tulokas ja 2. Vuoden 2021 eniten soinut englanninkielinen pop kappale Heads or Tails (2021). High-D on soinut syyskauden 2021 aikana Ruotsin RadioSol ja Australian Muse Boat Live Channel -kanavilla saaden hienoa palautetta ja yhteistyöt jatkuvat edelleen.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

High-D on mukana kappaleellaan Heads or Tails Solo ry:n Solo soi VOL 1 – levyllä, joka julkaistaan tammikuussa 2022.

Kahdeksas High-D -sinkku julkaistaan helmikuussa 2022 ja EP on tulossa maaliskuussa 2022.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Heidi M. Mantere ei ole koskaan halunnut kilpailla omissa instrumenteissaan (laulu, viulu). Kun hän kuuli hänelle tehdyn You’ll be shining Like the sun – kappaleen, jonka hänelle kesällä 2019 sävelsi ja sanoitti Pekka Saukkonen, Heidi lopulta suostui mukaan syksyn 2019 UMK -kisakarsintaan tällä iloisen aurinkoisella pop kappaleella. Vaikka kärkikaartiin ei päästy, kotimaan kisailua tuli seurattua tarkemmin kuin aikaisemmin.

Pandemia puuttui peliin ja lopulta koko Euroviisut peruttiin!

Millä biisillä tänään lähtee?

Barry White: Never gonna give you up

Barry White on inspiroinut pari vuosikymmentä monipuolisella osaamisellaan sekä upeilla kappaleellaan ja niiden levytyksillä, missä soivat aina upeasti myös jousisektio ja mm. cembalo, joka sopii upeasti soundina Barry Whiten popmusiikin sovituksiin. Cembalo on klassisen musiikin saralla tunnetumpi barokkiajan musiikkiteosten soittimena, mainittakoon vaikka Antonio Vivaldin Neljä vuodenaikaa -teoskokonaisuus.

Lähettäkää terveisiä?

Terveiseni lähtevät kaikille muusikoille, solistisille artisteille, kapellimestareille, bändeille ja indie – musiikkigenren tuottajille: uskokaa omaan musiikkiinne. Koskaan ei ole liian myöhäistä kokeilla uutta, luottaa intuitioon sekä omien siipien kantavuuteen!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastan laulaja, drag artisti Mika Tepsan (Pola Ivanka) vastaamaan 10 kysymykseen. Olen oppinut tuntemaan hänet yli 20 vuoden aikana rohkeana, asiaansa uskovana ja progressiivisena artistina, joka kehittää osaamistaan vääjäämättä. Olen myös esiintynyt viulistina hänen konserteissaan ja keikoillaan bändin jäsenenä ja nähnyt hänen työnkuvaansa hyvin läheltä.

High-D: Verkkosivut, Facebook, Instagram, Youtube, Spotify

Teksti: High-D
Kuva: Pekka Saukkonen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s