10 kysymystä: Kuritus

Kuritus tarttui haasteeseen ja vastasi 10 kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Kuritus perustettiin Oulussa Arin ja JP:n toimesta vuonna 2015. Eki liittyi bändiin syksyllä 2016, jonka jälkeen lähdettiin melko pian äänittämään ensimmäistä ep:tämme ”Vielä Jalat Kantaa”.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Ari ja JP soitti ennen Kuritusta heviprojektissa, joka ei koskaan edennyt treenikämppää pidemmälle. Kurituksen myötä Ari alkoi kitaran lisäksi laulamaan. Eki soitti sekalaisissa coverbändeissä ja teki dj-keikkoja ennen Kuritukseen liittymistä. Mutta kaikkihan me ollaan soitettu pikkunulkeista asti.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Kuritus soittaa nopeaa ja melodista punkrokkia metallisilla mausteilla.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Onpa melko hankala valita Tänne Pohjoiseen ja Tuhansien Kilometrien Päässä biisien väliltä, mutta valitaan kuitenkin tuo TKP uusimmalta levyltä. Siitähän löytyy kattavasti melkein kaikkea, mitä me ollaan.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Nummirockissa 2018 soittaminen oli kova juttu. Ensimmäinen ulkomaan keikka Tallinnassa syksyllä 2019 oli varmaan yhtä kova juttu. Tietysti nämä meidän levyjen valmistumisethan on myös olleet miellyttäviä saavutuksia. Ja sehän oli hienoa, kun päästiin lämmittelemään Pelle Miljoonaa legendaariselle Nosturille ihan viime hetkillä ennen sen purkamista. Saatiin myös nukkua siellä bäkkärillä!

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Hyvää kuuluu! Uusia biisejä ollaan työstetty. Jossain välissä alkuvuodesta on tarkoitus mennä taas studioon.

Keikkojakin käydään soittamassa nyt loppuvuodesta vielä muutaman kerran:

22.10. Club Teatria, Oulu
23.10. Tukikohta, Oulu
30.10. Joku Paikallinen Pubi, Oulu
19.11. Kenneli D.I.Y, Tampere
20.11. Lepakkomies, Helsinki

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Kerran mentiin Helsinkiin keikalle, ja etukäteen buukattu hotelli oli lopettanut toimintansa. Ajettiin taksilla pihaan ja ihmeteltiin, kun ovet oli säpissä, eikä kukaan vastannut puhelimeen. Kait se oli hetkellisesti kuumottavaa.

Ja Jyväskylässä Ari meinasi hakata Ekiltä hampaat kurkkuun vahingossa Teresa Banksin keikan aikana, kun jätkät alkoivat soittamaan NOFX:n Linoleumia, ja meikäläiset innostui vähän liikaa. Leuka sanoi kruntsista, mutta on sille naurettu jälkeenpäin.

Millä biisillä tänään lähtee?

Grillijono K.O:n Kaljaa Pimeässä kiteyttää melko hyvin tämän pimeän ja märän syksyn fiilikset, ja samalla tuo mieleen meidän muutamat studiosessiot Kärsämäellä.

Lähettäkää terveisiä?

Teresa Banksille terveisiä, halloweeninä nähdään taas! Terveisiä myös muille tutuille bändeille, sekä kaikille vanhoille ja tuleville faneille. Eki lähettää erikoisterveisiä Last To Existin Ollille, Suomen äänekkäimmälle hymypojalle.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Rovaniemen mukavat ja lahjakkaat pojat, Supreme Virtue, olisi kiva saada kertomaan kuulumisia. Heillähän on todella hyvää musiikkia ja aina kova meno lavalla.

Kuritus internetissä: Facebook, Instagram, Spotify

Teksti: Kuritus
Kuva: Jani Kakko / JKakko Stillvid

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s