10 kysymystä – The Scum Orchestra

Tamperelainen The Scum Orchestra haastettiin Teresa Banks- yhtyeen toimesta vastaamaan kymmeneen kiperään kysymykseen. Kotipolttoisen tuoksu tulee melkeinpä näytöltä läpi, kun ryönäpumppu avaa sanaisen arkkunsa.

Miten bändinne sai alkunsa?

Laulaja-kitaristimme Anza innostui Flesh Roxon- yhtyeessä rumpuja soittaessaan keikkareissuilla räveltämään suhteellisen kovassa humalassa folk-tyylisiä ralleja akustisella kitaralla, joita hän 2017 alkoi esittämään livenä. Hetken päästä kitara täydentyi pyykkilaudalla ja välillä käppäsellä Aku Ankka- rumpusetillä. Helvetisti keikkoja ja yhtäkkiä mukana olikin myös basso, sähkökitara, ihan oikea rumpusetti, sekä maschine- sampleri ja kazoo. Bändiä ei ole perustettu baarissa (niin kuin useimmat bändit), koska Anza on niin persaukinen jätkä, että jonkun toisen tuopin jämät ei riitä bändin perustamiseen.

Anza Maloney – Laulu, Akustinen kitara
Dande Kemppainen – Basso, Kazoo
Pyykki-B – Pyykkilauta, Maschine
Jimmy Awesöme – Sähkökitara (2017-2021)
SuperHessu – Rummut (2017-2021)

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Erilaisia bändiprojekteja monista eri genreistä. Pyykki-B esimerkiksi on tehnyt vuosia hiphop- biittejä ja räpännyt, laulanut hardcore- bändissä ja soittanut black metal bändissä. Anzalla on musiikkiopistotausta pianon ja lyömäsoittimien muodossa ja pitkä historia hevirumpalina, unohtamatta suvun pitkää perinnettä pelimannipiireissä. Dande aloitti suoraan rock- ja hevimusiikilla isänsä opeilla. Sittemmin sai vankan kemiläisen blues-kasvatuksen ja löysi paikkansa lopulta punkrockin avulla.

Lokakuussa viimeiset keikkansa yhtyeessä soittaneet SuperHessu ja Jimmy Awesöme omaavat pitkät historiat metal- ja punkmusiikin parissa. Hessu on myös loistava ääniteknikko. Jimmy ehkä yksi parhaista leadkitaristeista, mitä maastamme löytyy.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Ehkäpä se on jollain tapaa folkahtavaa indiepunkrock- kaahausta. Monet fanit sanovat, että se on hyvän mielen musiikkia. Kuullostaa loogiselta, jos biisit kertovat esim. kouluampumisista, huumeidenkäytöstä jne. mutta mitä sitten? Vaikka aihe olisi rankka, sen voi silti esittää monella tapaa.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Tämä kappale on meidän debyyttilevyltä ”When chaos becomes order” ja edustaa musiikillisesti scumareinta scumaria. Kappaleen tarina ei ole ehkä sieltä vakavimmasta päästä, mutta moni ihminen on kertonut meille, että voi samaistua fiilikseen, kun omistaa parvekkeen ja aina joku spede tulee kertomaan asioita, mitä omalla parvekkeella ei saisi tehdä. Siellä voi perkele tehdä ihan mitä huvittaa. Että Nönnönnöö ja lässynlässyn vaan takasin kaikille omenapoliiseille, nägymo!

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Viime treeneihin ei tullut kukaan myöhässä. 😀

Yksi hieno kokemus oli lämpätä Anti-nowhere league- yhtyettä, sekä nyt ihan vastikään kaikkien lapsuuden idoleita Juustopäitä. Tietysti se myös, että ollaan pidetty hyvin narut omissa käsissä ja tehty kaikki taiteellinen, sekä tekninen toteutus aina itse, menty oman pään mukaan välittämättä vittuakaan, mitä muut siitä miettii. Se kyllä näkyy esimerkiksi keikoilla, koska meidän yleisön ikäjakauma on n. 15-75 vuotta.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Vikat keikat soitettiin juuri Lost in Music- festareilla, sekä Kennelin skedehallilla Tampereella ja äänitetään toista täyspitkää levyä. Loppu vuosi menee varmasti sen parissa, että saadaan tehtyä tykki levy ja päästään esittelemään uutta ryönäpumppua teille. Levyn julkaisu on ensi vuonna, jonka jälkeen sitten kierretään aika paljon. 2022 Elokuussa lähdetään Euroopankiertueelle yhdessä brasilialaisen End of Pipe- yhtyeen kanssa.

Ja niin kuin aiemmin mainittiin, SuperHessu ja Jimmy Awesöme jättäytyivät pois omien henkilökohtaisten asioiden takia. Haetaan siis uutta rumpalia, sekä lead-kitaristia. Jos tuollainen musa uppoaa, niin rohkeasti vaan yhteyttä ja järjestetään koesoitto. 🙂

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Mentiin minirundille ja Lennettiin Berliiniin ensin. Kone ei tuulen vuoksi saanut laskeuduttua ja kun se onnistui, niin alastulo tehtiin sivuluisussa. Noin 1,5h koneen laskeutumisesta kaksi bändin jäsentä on jo hävinnyt ja kukaan ei tiedä mihin. Myöhemmin samana päivänä selvisi, että pojat oli pidätetty Kottbusserin metroasemalla. Hetken joutui keräilemään, mutta on sille naurettu jälkeenpäin monesti.

Samaisella reissulla meillä oli keikka- autona käytössä pakettiautomallinen entinen poliisiauto, jossa oli ne saksalaiset harmaa/vihreä teippaukset. Se pirulainen lähti niin äkäseen valoista, että ei mitään tolkkua. Sillä pystyi myös ajelemaan huoletta kävelyteitä ja kaikki muu liikenne antoi aina tilaa. Ihmiset valokuvasivat, kun sisällä vanissa 5 punkkaria huutaa ja juo kaljaa.

Millä biisillä tänään lähtee?

Heikki Salon Ghettoblaster tietysti! Treenattiin ennen Hyvinkäällä ja ajeltiin sieltä iltamyöhällä aina kotiin ja tää biisi on tullut monesti. Se jaksaa naurattaa aina koska siinä on niin bad ass- sanat, jotka sopii meidän meininkiin myös hyvin (STAND BY OFF! EXTREME BASS! LOUDNESS ON! MAXIMUM! ROCK ’N’ ROLL!)

Lähettäkää terveisiä?

Äiti! Oon internetissä! Äiti! Määkin oon internetissä! Kiitos kaikkien vanhemmille. ❤

Kiitos kaikille, jotka on supportannut meidän tekemistä ja ollut mukana meidän tähänastisessa matkassa. Hauskaa on ollut ja tulee olemaan jatkossakin! Ilman monien ihmisten pyyteetöntä panosta me ei oltais tässä! Te tiedätte kyllä. ❤

Kiitos kaikille, jotka on tullut rohkeasti keikoille ja tanssijalkahan alkaa vipattaa, kun yhdessä tehdään! Kiitos myös niille, jotka ei ole syystä, tai toisesta vielä tullut meidän keikoille. Myös se on hyvä syy järjestää niitä lisää. 😀

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Kollektiivisesti haastetaan 3 kpl bändejä, jottei mee nyrkkipainiks

Tohtori Koira julkaisi uutta musiikkia, on mielenkiintoinen suomalainen yhtye, joka on ehkä osittain nukuttu ohi ja kiinnostaisi tietää, mitä tyypeille kuuluu tätä nykyä. Kovaa ajoa!

Rückwater toi grungen takaisin! Aivan järkyttävän kovaa kamaa!

Ne toiset pojat on ryhdikästä crossover heavy/hc- meininkiä ja pojilta tulossa myös uutta musiikkia!

THE SCUM ORCHESTRA MUSAVIDEOT

SPIDERWEB

WORKING CLASS ANTHEM (ACOUSTIC)

HATE (LIVE)

SCUMARIT NETISSÄ Spotify, Facebook, Instagram, Youtube

Teksti: The Scum Orchestra
Kuva: Milja Linna

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s