10 kysymystä: Teresa Banks

Helsinkiläinen punk rock bändi Teresa Banks vastaili Pelasta bändi -sivuston 10 kysymystä haastatteluun ja ihmetteli samalla miten 5 vuoden aikana on ehtinyt tapahtua näin paljon.

Miten bändinne sai alkunsa?

Teresa Banks on suomalais/espanjalais/italialainen bändi, joka perustettiin joulukuun viimeisinä päivinä vuonna 2016, Helsingin Henry’s Pubissa Millencolin -bändin keikan jatkoilla. Jussi, Mika ja Alvaro tunsi toisensa aiemmista bändiprojekteista ja jälkimmäinen kaksikko oli esimerkiksi nukkunut Jussin kämpän lattialla Lappeenrannan keikoillaan.

Jussi soitteli sillä hetkellä Juhan kanssa toisessa projektissa ja kysyi Juhaa mukaan rumpuihin. Alvaro oli tavannu Rikyn muutama vuosi aiemmin kotikemuissa ja Alvarolla oli vielä sähköpostissa tallessa biisejä Rikyn bändiltä, kun hän asui vielä Italiassa.

Teresa Banks saatiin noilla jäsenillä kasaan alkukuukausina vuonna 2017.

Mika jäi pois bändistä tänä kesänä ja Lauri tuli mukaan soittamaan leadi-kitaraa, opetteli biisit neljässä viikossa ennenkö lähettiin soittamaan ehkä bändin isointa keikkaa Slovenian Punk Rock Holidaylle.

Riky – Laulu
Alvaro – Kitara
Lauri – Kitara
Jussi – Basso
Juha – Rummut

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Kaikki ollaan enemmän tai vähemmän harrastettu soittamista teini-ikäsistä asti, Alvarolla ja Rikyllä oli bändejä kotimaissaan. En tiedä onko kukaan koskaan käynyt missään soitto- tai laulutunneilla (en usko). Toisilla parempi nuottikorva ja rytmitaju kuin toisilla, mutta hyvin pärjätään yhdessä!

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Melodista ja nopeaa punk rockkia, välillä vähän teknistä kikkailua ja ajoittain mukana laulettavia kertosäkeitä. Meidän musiikissa on elementtejä 1990-luvun skeittipunkista ja 2000-luvun alun melodisesta hardcoresta, noilta aikajaksoilta on monia bändejä mistä kaikki tykätään. Laurin liityttyä bändiin on uusissa biiseissä vähän thrash-metallia ja ”tiluttelua”.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Punk Rock Today -biisi uusimmalta levyltä on saanu todella mukavan vastaanoton! Biisin sanoma on tietyllä ikävä kyllä toistuva; miten musiikilla on taisteltu poliittista epätasa-arvoa vastaan ja miten se kireä ilmapiiri synnyttää aina loistavaa musiikkia, ainakin punk-piireissä.

Musiikkivideo käytiin kuvaamassa Keravan Taiteen kotitalolla, missä oli kokonainen kerrostalo saatu purkutaiteen käyttöön. Hyvänä sattumana se oli meidän rumpalin Juhan lapsuudenkoti.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Jos heittäisi TOP 3 keikkaa; Oltiin tänä vuonna Punk Rock Holidayn -festivaalien beach-stagella soittamassa, se oli todella siistiä. Sitten kesän 2019 Englannin keikkareissulla päästiin lämppäämään legendaarista Cigar -yhtyettä Lontoon New Cross Innissä ja varmaan tietyllä tapaa tärkeimpänä on ollut Adhesiven loppuunmyyty keikka Lepakkomiehessä bändin alkuaikoina. Se oli meille iso juttu ja siinä tultiin hienosti ”skenen” tietoisuuteen.

Ja edelleen päivittäin ihmettelee, miten lämmin vastaanotto on ollut joka paikassa ja kuinka monet on halunnut tehdä yhteistyötä ja julkasta meidän levyjä maailmalla esimerkiksi Saksassa, Espanjassa, Kanadassa, Japanissa yms. !

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Meillä on yksi julkaisu tehtaalla painossa. Se vähän myöhästyi alkuperäsestä aikataulusta koronan ja vinyylin materiaalipulan vuoksi, mutta toivotaan, että saataisiin se joulukuussa ulos. Samoin ollaan varattu viikonloppu EP:n nauhoittelua varten, mikä on jo ihan muutaman viikon kuluttua!

Keikkojakin on – tervetuloa!

  • TO 28.10. On The Rocks, Helsinki (+ Flatspots, Bucket, Karkaisu)
  • PE 29.10. Kenneli D.I.Y., Tampere (+ Flatspots, Deep End, Knullburken)
  • LA 30.10. Joku Paikallinen Pub, Oulu (+ Kuritus, Deposit Man, Dog Kicker)

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Keikkareissuillahan aina sattuu ja tapahtuu, vaikka ollaan asiallisia ja (ainakin omasta mielestä) hyväkäytöksisiä tyyppejä;

  • Tulet takasin humalassa hostelliin, käyt nurkalla kuselle ja kuset respatyöntekijän jaloille, kun se on pihalla tupakalla.
  • Joskus tippuu ulkomailla pilkkopimeeseen rotkoon ja muut bändiläiset joutuu tehdä ihmisköyden, että saadaan kaveri ylös.
  • AirBNB-omistajan kiimassa oleva kissan mouruaa ympärillä, kun makaat lattialla elämäsi pahimmassa krapulassa.

Terveisiä kaikille musiikkia tekeville, onhan tämä paras harrastus / elämäntapa mitä voi olla.

Millä biisillä tänään lähtee?

Kuritus – Tänne Pohjoiseen. Juttelin tänään aamulla Ekin kanssa, joka soittaa Kuritus -nimisessä bändissä ja laitoin sitä työmatkalle soimaan.

Ehdottomasti aivan liian aliarvostettu bändi Suomessa; mukavia tyyppejä, taitavia soittajia, hienoja kappaleita ja mikä tärkeintä, tosi ahkeria tekemään musiikkia ja keikkoja. Toivon vaan että olisi useamman Suomalaisen, niin punk- kuin metallimusiikkiharrastajan tietoisuudessa ja soittolistalla!

Lähettäkää terveisiä?

On niin monia ketä muistaa ja piti vastata lyhyesti. Kaikki ketkä meille on tärkeitä, toivottavasti tietää sen jo!

Jos pitää yksilöidä niin voimia Yukille, joka pyörittää Milestone Sounds -nimistä levy-yhtiötä Japanissa ja julkaissut kaikki meidän levyt siellä. Oli mennyt koko toimisto ympäri maanjäristyksessä eilen ja samalla oma levykokoelma. Onneksi on tyyppi kunnossa!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Jos voisi haastaa kaksi (ja toki edellemainittu Kuritus)! Laittaisin haastetta Tamperelaiselle The Scum Orchestralle, sekä Turkulaiselle The Yellow Plaguelle. Suomessa harvemmin tulee vastaan Rancid -tyylistä punk rockkia mikä uppoaa itselle, mut siinä olisi kaksi kovaa bändiä, jotka molemmat tuo orginelleja melodioita ja juttuja genreen mikä useasti on ikävä kyllä kaavoihin kangistunutta.

Ota seurantaan Teresa Banks somet: Facebook ja Instagram.

Musiikkivideot

Panic Panic -musiikkivideo Punk Rock Holiday -reissulta

Make Antti Dance -musiikkivideo Antista, joka on vakio näky Helsingin punk-keikoilla

Dead Matador -musiikkivideo, pitää muistaa olla kiltti eläimille!

You’re the Problem -musiikkivideo, ensimmäinen biisi, jolla saatiin jalkaa oven väliin

Teksti: Teresa Banks

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s