10 kysymystä: Fatal Effect

Fatal Effect tarttui Uraaniputki -yhtyeen haasteeseen vastata kymmeneen kysymykseen!

Miten bändinne sai alkunsa?

Yhtyeemme laulaja Jim alkoi 2016 vuoden lopusta kiinnostua laulusta enemmän kuin pelkässä taustalaulajan roolissa. Aiemmin kitaristimme Valtterin kanssa oli käyty keskustelua yhteisestä proggiksesta ja Valtsun vastaus oli luokkaa ”hommaa jengi nii soitellaan”.

Alkuvuodesta 2017 oli jengi koossa ja jammailtiin mm. Misfitsin Dig Up Her Bones ja Deathin Crystal Mountain -kappaleita. Hyvin nopeasti alettiin väsäämään omaa matskua ja 2017 Elokuussa järjestetyssä ELOKUOLEMA pienfestarissa bändi esiintyi jo eka kerran kuuden oman kappaleen voimin.

2018 puolivälissä tapahtui rumpalin muutos yhtyeeseen, mutta onneksi välit edellisen kanssa säilyi.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Valtteri ja Kalju (basso) olivat toisilleen tuttuja aiemmista projekteista, kun taas Jim ja Joona (kitara) tunsivat toisensa Jimin aiemman projektin tuuraus keikan kautta.

Joonas on Oulun Konservatorion Pop/Jazz puolen käynyt rumpali, jolta löytyy tietämystä ihan toisista sfääreistä. Joonas opiskelee tällä hetkellä OAMKilla musiikkipedagogiksi. Hänen oppejaan voi kokea Raahen Musiikkiopistossa ja Oulussa Musiikkikoulu Groovehousessa.

Valtteri, Jim, Joona ja Kalju ovat kaikki itseoppineita pääasiassa. Virheistä onnistumisiin, jos niin voisi sanoa. Ei kuitenkaan huono juttu, sillä villeimmät ajatukset tulevat sieltä päästä.

Kaikilla on taustaa bändi toiminnasta ennen Fatal Effectiä.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Kaljan huuruinen Thrash oli alku tähtäimessä, joka ajan myötä kuitenkin muuttui hyvin Death Metal -painotteiseksi ja uskallan myöntää, että uusin matsku, joka on työn alla nojaa siihen suuntaan enemmän teknisyydeltään. Biisit rakennetaan yleensä ”Kuulostaa hyvälle, käytetään” perusajatuksella.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Roadkill Relaxation, debyytin nimikkokappale. Miksi? Koska mopoautot vituttaa aina.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Jokainen keikka on saavutus itsessään. Ne eivät sulaudu toisiinsa, vaan jokaisesta otetaan opiksi ja seuraavalla kerralla kahta kauheampi mayhem.

Kasetti EP:n ja debyyttialbumin julkaisu on ollut hienoa aikaa, vaikka korona viivästytti albumin ulostuloa. Niistä ollaan ylpeitä.

Spotti Nummirockissa on hieno tunne kertakaikkiaan. Nähdään siis siellä ensi vuonna!

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Pari keikkaa suunnitteilla ja pidetään sormet ristissä, että keissit toteutuu.

Uutta matskua alettiin tekemään jo hieman ennen debyytin julkaisua, eli ei olla istuttu käsien päällä kauheasti. Sille on mietitty studioaika, mutta siitä sitten lisää lähempänä.

Nummirockin keikka tietty vähän jännittää, silleen hyvällä tavalla. On nastaa olla osana Wacken Metal Battle Finlandin finaalia.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Ekana tulee mieleen viime keikka. Kahdessa vuodessa unohtaa asioita helposti. Jim unohti, ettei hiuksia kannata hengittää keuhkoihin ja niitä irroittaessaan kidastaan päästi oksennusrefleksin. Pelasti tilanteen kuitenkin yllättävän hyvin hikipyyhkeellä, eikä asiasta tiennyt kuin Joonas.

Yksi meidän ”running gag” on se, että Valtsulle annetaan aina väärä settilista ja poikahan ei siitä tykkää, kun joutuu sitä kyselemään kokoajan!

Millä biisillä tänään lähtee?

Jokainen päivä pitäs lähteä Kenny Logginsin Danger Zone -kappaleella – siitä saa kaiken voiman mitä päivään voi tarvita!

Lähettäkää terveisiä?

Ihan ekana meidän kaikille läheisille, kultsimussuille ja palleroille, jotka pitää meidät hengissä. Ilman teitä tää ois aika tylsää. Tulkaa keikoille, meillä on bileet parhaimmasta päästä!

Tsekatkaa Debyyttilevy ”Roadkill” lähimmästä striimaus palvelusta ja jos CD kiinnostaa niin pistäkää viestiä vaikka facessa! Peace, Love and Thrashing Madness!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Filthy Crook! Ne on tehny pirun kovaa settiä alusta asti ja ois kiva tietää miten jätkillä menee nykyää!

Kaikki Fatal Effect linkit, sosiaaliset mediat ja sekoilut löytyvät täältä: Linktree

Teksti: Fatal Effect
Photo shot by: © Peetu Haipus
Promo edit by: Jim Junkkari

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s