10 kysymystä: Uraaniputki

Oululainen Uraaniputki tarttui 10 kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Uraaniputki perustettiin loppuvuodesta 2018, kun Oulun yliopistossa opintonsa aloittaneet kitaristi Petrus ja rumpali Olli tutustuivat. Ei mennyt kauaa, kun muutaman jamisession päätteeksi todettiin, että soittelu yhdessä on aika hauskaa ja päätettiin perustaa bändi.

Noin vuoden soittelun ja yhden punk singlen jälkeen ryhmä vahvistui, kun kaveripiiristä mukaan loikanneet muusikot Nestori (basso ja puhaltimet) sekä Oula (Perkussiot ja basso) liittyivät bändin toimintaan.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Bändin jäsenillä on rutkasti musikaalista kokemusta. Kitaristimme Petrus ja perkussiotaitelijamme Oula ovat Madetojan musiikkilukion kasvatteja ja ovat puuhailleet monissa eri bändikokonaisuuksissa. Nestori opiskelee musiikkikasvatusta Oulun yliopistossa ja omaa kattavaa kokemusta Big Bandeista puhallinsoittajana, nykyään keikkaillen aktiivisesti Teekkaritorvissa. Oulan perkussiokokemus mutkittelee salsaorkesterin ja bilebändien kautta aktiiviseen tykittämiseen Teekkaritorvissa. Rumpali Olli oli jo miltei unohtanut nuoruusvuosien rumpuopit, kun taukoa rummuttelusta kertyi huomaamatta 6 vuotta. Uraaniputki sytytti liekin taas musiikin tekemiseen. Erinäisiä keikkoja bändin jäsenillä on vyöllään satoja.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Uraaniputki on mielenkiintoinen kokonaisuus, kun metal, jazz, rap ja klassisenkin musiikin taustaa omaavat tyypit päättivät alkaa tekemään punkrockia. Tyylillisesti bändin estetiikka sijoittuu jonnekin yksinkertaisen Lo-fin ja modernin rockmusiikin välimaastoon. Ennen kaikkea pyritään tekemään aidosti erottuvaa ja mielenkiintoista musiikkia sekä tarjoamaan kovaa meininkiä.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Uusin julkaisumme Taju Menee julkaistiin 3.9.2021

Tarttuva, mukaansa tempaava ja energinen Taju Menee on kuin luotu loppusetin hikibiisiksi. Tiukkaa kitarariffiä jykevöittää vihainen rumpukomppi, ja paketin koristelee raivoisat perkussiot. Mitään sen tärkeämpää kerrottavaa Uraaniputkella ei taaskaan ole, tärkeintä on välittää kuuntelijalle bändin roihuava energia, mikä kappaleen vokaaleista huokuu!

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Suurin saavutus tällä hetkellä on varmasti, kun päästään näyttämään koko Oulun opiskelijaväellä opiskelijoiden avajaistapahtumassa Hurmoksessa miten Uraaniputki jytisee.

Kova juttu oli myös kun YleX soitti Muonio -kappaletta radiossa Uuden musiikin Rockshowssa muutamaankin otteeseen.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Keikkoja syksylle ja talvelle on sovittuna, ja lisää pyritään saamaan. Tahdotaan saada meidän musiikki vielä isompaan tietoisuuteen. Muutamia singlejä on tuotannossa, ja kokopitkän albumin suunnittelu on aloitettu demojen muodossa.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Kesän 2021 ensimmäisellä keikalla Tampereella meinasi 20 minuuttia ennen setin aloitusta valahtaa se perinteinen housuun, kun hoksattiin että rakas mikserimme ja keikkapaikan PA-laitteisto ei puhu samaa kieltä. Onneksi hätä ei kangistanut raikkaita miehiä vaan laitettiin ghettotyyliin jytä pauhamaan aux-virityksellä. Keikka vedettiin ja yleisö tykkäs. Ei kukaan jäänyt mitään laadukasta ääntä kaipaamaan.

Millä biisillä tänään lähtee?

Koska urheilu on kivaa ja terveellistä niin Viagra Boys – Sports toimii ja sillä lähtee

Lähettäkää terveisiä?

Tulkaahan keikoille katsastamaan tiukkaa meininkiä. Ja saa biisejä kuunnella digitaalisin menetelminkin.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Fatal Effect. Rumpali Joonas vastasi uusimman biisimme miksauksesta. Olisi hauska kuulla heistä.

Uraaniputki Instagram, Facebook, Spotify, Youtube 

Teksti: Uraaniputki    
Kuva: Petriina Kiiskinen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s