10 kysymystä: Alasti

Alasti tarttui Petymyksen haasteeseen. Tässä 10 kysymystä ja vastausta.

Miten bändinne sai alkunsa?

Bändimme sai alkunsa Vantaalla 36 nuorisotalosta ja kahden kitarasankarin unelmasta soittaa MeLaTtIcAa. Siinä sitten pojat kurisivat ja kokoonpano vaihteli nimeäkin useammin.

Vaihtelulle saatiin stoppi, kun isommat pojat ottivat riskin ja adoptoivat nuoren ja rasittavan rumpalipojan pikkukyliltä. Sen jälkeen vielä kaksi taivaan lahjoilla siunattua muusikkoa saatiin tähän iloiseen orkesteriin mukaan. Rest is history.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Alastin musiikillinen menneisyys on niin sekaisin kuin vuosituhannen vaihteen lapset voi olla.

Bändissä on hyvin erilaisia musiikkimakuja ja erilaisia musiikinkuluttajia. Löytyy gootti rockia, garage rockia, bläkkistä ja myös trip hoppia. Musiikkimaut menevät ristiin niin paljon, että treenikämpällä kuluu väittelyyn lähes yhtä paljon aikaa kuin soittamiseen. Mielipiteet saattavat jopa mennä niin pitkälle, vaikka rakkautta onkin aina pelissä, että joskus saatetaan sanoa hieman ilkeästi soittotoverille. Rajua rakkautta, mutta Alasti yhtyeen soittajat ovat kyllä kaikkea nähneet ja kokeneet. On klassisesti autotallissa treenattu ja ensimmäisiä keikkoja pidetty.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Tässä muutama lause mitä ollaan tässä parin vuoden aikana bändistämme kuultu.

Ihan paskaa musiikkia, mutta kai se näille nykynuorille kelpaa.

Hyvin perinteistä jytärokkia.

Ihan vitun epävireessä, mutta kai tuolla saa jonkun jalat tanssimaan.

Todella paljon meitä punk -bändiksi sanotaan, mutta mielestämme seksi, kalja ja rakkaus ei ihan aja sitä mikä punk aatteeseen kuuluu. Siksi kutsumme itseämme ”Tulvalahje rockiksi”.

Toki paljon bändimme saa vaikutteita punk-yhtyeiltä ja tulevaisuudessa tullaan julkaisemaan hieman punk -vivahteista musiikkia.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Valitsemme kappaleemme Kaunista. Juuri tällä rallilla on todella hyvä aloittaa jo sillisalaatiksi muodostuneen aggressiota ja sammakoita täytteinen katalogimme.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Kesäkuussa soitettu aivan ensimmäinen keikka! Sen lisäksi saimme suuren kunnian saada radiosoittoa Radio Helsingin ”Feeliksissä” ohjelmassa. Nämä juuri siksi, koska noin vuosi sitten ei oltaisi edes kuviteltu olevamme näin pitkällä.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Parasta aikaa Alasti on studiolla jytäämässä niin paljon kuin sielusta lähtee. Lähitulevaisuuden julkaisuja varten (STAY TUNED) yhteydenottoja ja kovasti jalkaa oveen väliin tyylistä energiaa käyntiin. Tosiaan harmittaa ettei saatu puskettua kauniille kesäajalle toista keikkaa, mutta heti kun mahdollista Alasti jytää taas livenä. Striimikeikkojen mahdollisuutta ei myös olla suljettu pois. 😉

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Eipä nyt kovin erikoinen tapahtuma, mutta eräänä päivänä yllätyimme iloisesti, kun pidettiin astetta myöhäisempiä treenejä meidän treenikämpällä. Soittomme keskeytyi, kun rumpalimme kuuli takana sijaitsevasta ikkunasta huutoa ja hakkaamista uhkaavalla sävyllä. Isoina ja urheina talvipakkaseen lähti tilannetta tarkistamaan juuri rumpalimme, basisti ja takataskussaan pahinta tilannetta odottava rumpukapula, jota sitten voisi käyttää puolustusmielessä. (Vantaa) am i right?

Noh, oven avattua bassosankarimme naamalle noin 5 sentin päähän läsähti astetta vahvemmassa soodassa oleva puliukko. Herrasmiehellä oli asiana se, että hänellä oli ollut treenikämppä kyseisessä talossa noin 10 vuotta sitten ja halusi tarkistaa, että onkohan se vielä siellä. Kun arvon herra heilautti Itsensä Herra Huttusen lailla sisälle rakennukseen seurasi häntä hieman hiljaisempi herrasmies.

Jatkoimme soittoa. Noin 30min päästä herrat pamahtivat sellaisella raivolla bändikämppäämme, että vokaalit loppuivat todennäköisesti testosteronia huokuvaan loppunuottiin. Pällistelimme toisiamme varmaan kymmenisen sekuntia, joka tuntui ikuisuudelta. Hiljaisen hetken päätti kuitenkin herran biisitoive ja nöyrinä lapsina aioimme kunnioittaa vanhoja ja soitimme heille otteen yhdestä hurjasta kappaleestamme. Herrat lähtivät sen jälkeen tyytyväisinä Vantaan yöhön ja jättivät läksiäisiksi meille gurumaisten neuvojen lisäksi pesua tarvitsevat alusvaatteet.

Millä biisillä tänään lähtee?

Rumpalimme päätöksellä valitsimme hyvän ystävämme Frankien. Jos joku kappale saa nostettua fiilikset tanssahteluun aamukahvia juodessa se on tämä. Kaikkiin hetkiin sopiva klassikko: Frank Sinatra  – That´s Life

Lähettäkää terveisiä?

Terveisiä ihanalle Pääministerillemme Sanna Marinille. ❤ 

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Jos @blindchannel tekis tän ois aika cool.

Alasti Facebook, Instagram, Spotify, Youtube

Teksti: Huonosta kirjoituksesta voitte syyttää rumpalia
Kuva: Ystävämme Vili Kukkonen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s