10 kysymystä: Petrolbreath

Tällä kertaa haasteen 10een kysymykseen otti vastaan Etelä-Suomen rock-nyrkki Petrolbreath!

Miten bändinne sai alkunsa?

Petrolbreath on kolmihenkinen rokkikone eteläisestä Suomesta (Vantaa/Hattula akselilta) ja jäseninä vaikuttavat Joni Tammenpää(basso/laulu), Ville Panhelainen(kitarat) ja Lassi Huotari(rummut). Bändi on perustettu aikoinaan jo vuonna 2013 kunnes pitkän tauon ja miehistömuutosten myötä vuonna 2019 Petrolbreath on saavuttanut nykyisen muotonsa. 

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Kolmikko on hankinnut kannuksensa keskenään erilaista tyyliä edustavista orkestereista kuten Cpt. Kronos, 13. Apostoli ja Basementones. 

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikkityylinä on bensankäryinen, mutkaton ja raskas rock ’n roll ja Petrolbreathin jäsenille suurimpina vaikutteina on toiminut esimerkiksi Motörhead, Clutch ja The Hives.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Valinta on helppo, sillä olemme juuri julkaisseet esikoissinglemme ”Lucifer´s Wings” – Silvuplee! 

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Petrolbreath on ollut aktiivisena keikkarintamalla vuodesta 2019 ja nauhoitettuaan muutamia omakustanne demoja bändi on julkaissut vihdoinkin ensisinkkunsa Lucifers Wings

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Keikkaa pusketaan niin paljon kun saadaan ja uudet nauhoitukset on aloitettu – syksyllä siis uutta materiaalia ilmoille!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Soittaessamme viimeisen keikan ennen totaalista koronablokkia, hieman säikäytti kun kesken keikan pikkububiin pamahti kaksi poliisia ja joku tiukan näköinen täti tunnistuskortti kaulassa. Luulimme ensin että olimme rikkoneet jo jotain koronarajoitusta ja häkki heilahtaa, mutta kyse oli jonkunlaisesta hygieeniatarkastuksesta. Täti kuumotteli henkilökuntaa ja kiersi heidän kanssaan mestoja ja kaksi passipoliisia jäi diggailemaan keikkaa baaritiskille!

Millä biisillä tänään lähtee?

Viime aikoina on jostain syystä tullut diggailtua paljon Peer Gynttiä, siinä orkesteri joka oisi ansainnut maailmanlaajuisen megamenestyksen – aivan järjettömän kova  paketti oli kavereilla kasassa! Tässä yksi vähemmän tunnettu klassikko ”Let her in”

Lähettäkää terveisiä?

Päästiin perjantaina 9 kk tauon jälkeen (ulkoilma) keikalle ja oli AIVAN JÄÄTÄVÄN SIISTIÄ! Kiitos vielä järjestäneille tahoille The Autotunes ja Kera kollektiivi, sekä mukana menossa vetäneelle King of None orkesterille! Vinkkinä vielä Keran hallit Espoossa, joista tulee kasvamaan todella merkittävä kulttuuri/ tapahtuma keidas!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

The Autotunes – tarpeeksi outoja hyvään haastatteluun!

Petrolbreath Facebook, Youtube, Spotify

Teksti: Ville / Petrolbreath
Kuva: Jani Juusela

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s