Kymmenen kysymystä: O.Fagerlund Project

Miten bändinne sai alkunsa?

Ensikonsertin pidin Turun Mikaelin kirkossa 2017 Upland teoksesta, jonka tiimoilta levytimme O.Fagerlund Project kokoonpanolla kokonaisen albumin kyseisestä 2019. Levynjulkistuskeikka pidettiin Storyville Jazz klubilla 7.6.2019. Pääteeman kyseiseen olin säveltänyt jo lapsuudessa. Virallisesti siis 2019.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Emme toivottavasti ole Menneisyyden Vankeja, ehkä enempi Rajattomia. Puhuisin pikemminkin valoisasta tulevaisuudesta. Kokoonpanossa kuuluu ammattimuusikoiden ote ja tulkinta (Jussi Nikula, Pille Peltonen, Aliisa Heinilä). Minä ja Vesa Haakana (kitarat) maalaillaan isolla pensselillä.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Genrerajat ylittävää, aikuiseen makuun sopivaa jossa kuuluvat vaikutteet ainakin seuraavista: rock/jazz/jazz fusion/art/worldbeat/new-age. Siinä kuvastuu elämänkaareni kaikkine vaiheineen, ei kuitenkaan tuossa järjestyksessä.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Uusi EP ilmestyy tänään, joten valitsisin biisiksi/musiikkivideoksi Lady of the Snow kappaleen. Marian Ilmestymispäivä on sunnuntaina 21.3 ja onkin hyvä hetki pysähtyä myös saamaan hengen ravintoa ja ihmetellä elämää sekä itseänsä. Biisin syntyhistoria luotaa juurensa kahteen teemaan: itsensä etsimiseen (en ole ihan varma löytyykö se lopussa) ja ainakin yhteen, hieman myyttiseen kristilliseen tarinaan kuinka etelä-euroopassa sattui ammoisina aikoina satamaan lunta alkukesästä, joka sitten tulkittiin neitsyt Marian ilmestymiseksi. Lady of the Snows nimisiä kirkkoja on maailmalla. Yhteen tutustuin Kroatiassa.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Juuri julkaistu EP, Function sekä aiemmin ilmestynyt Albumi Upland.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tulossa?

Uutta tuotantoa loppuvuodesta.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Savossa kuultua: ”Olkee hiljoo ja huutakee” Tässä kiteytyy mielestäni fuusiomusiikin ydin.

Millä biisillä tänään lähtee?

BlueGreen albumilta Upland. On radioystävällinen…toistaiseksi ainoa sellainen.

Lähettäkää terveisiä

Videon kuvaajalle Tommi Tikalle, Tanssiteatteri ERI:lle ja muille taitaville modernin taiteen edelläkävijöille:

Karoliina Lummikko (tanssi), Tuula Bergqvist (puvustus), Mari Agge (valot)—–kiitokset!

O.Fagerlund Project: Youtube, Spotify, Instagram, Facebook

Teksti: Ove Fagerlund
Artikkelikuva: Tommi Tikka
Levyn kansi: Petri Lampela

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s