10 kysymystä: Ensihoito

Miten bändinne sai alkunsa?

Kokosimme tuttuja paikkakunnan muusikkokaveruksia yhteen ja pistettiin sitten orkesteri pystyyn kun soittointoa tuntui riittävän. Bändin historia ulottuu aina vuoteen 2013 saakka ja alkuvuosina bändi esiintyi myös varhaisemmilla nimillä. Ensihoito-nimi vakiintui käyttöön syksyllä 2019. Miehistövaihdoksia ja -lisäyksiä on tullut matkan varrella joitakin.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Varsin mittavahan se on. Soittohistoriat ovat tavalla tai toisella alkaneet kaikilla muusikoilla jo lapsuudessa tai viimeistään teini-iässä. Osalla jäsenistä instrumentit ovat matkan varrella jossain määrin vaihtuneet. Valtaosa bändin jäsenistä on soittanut myös muissa keskisuomalaisissa bändeissä. Nykyiseen instrumenttikokoonpanoon kuuluu perusbändisoitinten lisäksi olennaisena osana saksofoni.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Ensihoito on laukaalainen 6-jäseninen bändi, joka soittaa suomenkielistä menevää ja tarttuvaa musiikkia aikuiseen makuun. Merkittävä osa keikoilla esitettävistä kappaleista on kokonaan bändin omaa tuotantoa ja uusia biisejä tehdään koko ajan lisää. Tyylisuunta ei välttämättä edusta puhtaasti mitään tiettyä genreä, mutta kappaleet liikkuvat rockin, popin ja iskelmänkin välimaastossa. Korvamatoja pukkaa!

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Onpa vaikea valita, kun kaikki tietty ovat niin hyviä 😊. No, otetaan aikajärjestyksessä se minkä työstäminen alkoi ensin eli Hirsipuu. Koskettava ja surumielinkinkin tarina mäen päällä seisovasta vanhasta kelopuusta, jonka myötävaikutuksella aikoinaan moni pohjoisen erämaan kaveri päivänsä päätti. Tarttuva kappale kaikin puolin, banjoineen ja saksofoneineen.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Tjaa-a… keikat ovat toki se juttu, mutta nyt ymmärrettävistä syistä keikkailu on ollut jäissä. Keikkojen ulkopuolelta ehkäpä sitten tuo viiden biisin EP, joka tuli ulos marraskuussa 2019. On saanut oivan vastaanoton Spotifyssä. Tuotos oli oikein onnistunut, varsinkin ottaen huomioon varsin vähäinen studiossa vietetty aika. Ja toki on ollut mukava aina välillä kuulla omia hengentuotteita radiostakin.. tosin saisihan sitä radiosoittoa olla paljon enemmänkin, vink vink 😊

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

”Peruskuntokausi” meneillään. Erikoiset on nyt ajat kaikin puolin ja välillä treeneihinkään ei pääse kun bändiläisiä on karanteenissa. Nyt on työstetty ja soviteltu uusia omia kappaleita, jotta ovat sitten soittovalmiudessa kun mestat taasen avautuvat. Ja varmaan näitä myös sitten taas laitetaan narullekin.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Aikoinaan virittelimme hienot omatekoiset värivalot, jotta saatiin keikalle suuren maailman meininkiä. Pikkuserkun kaupasta ostettiin kasa erivärisiä muovipleksejä ja askarreltiin niistä valoihin kalvot. Kuinka ollakaan, valaisimissa oli kuumina käyvät halogeenipolttimot, joten eipä aikaakaan kun kesken biisin kalvot alkoivat sulaa ja valua mössönä lattialle. Varmaan olis pitänyt tuokin asia testata etukäteen. No, isoimmilta vahingoilta vältyttiin, mutta ”lasershow” jäi sitten aika latteaksi sillä kertaa.

Millä biisillä tänään lähtee?

No pannaan tähän Paten tulkitsema versio Alatalon kipaleesta Jolsa jätkä. Eipä juuri selittelyitä kaipaa.

Lähettäkää terveisiä?

Terveisiä kaikille muillekin hieman erilaisille ensihoitoyksiköille. Teette tärkeää työtä!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Nevergreen. Tyypit paahtaneet jo kohta 35 vuotta… rispektiä jo siitä!

Ensihoito: Spotify, Facebook, Youtube

Teksti: Ensihoito
Kuva: Irene Rautasalo

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s