10 kysymystä: Edi Nyman

Rock-kaupunki Heinolan hiphop-edustaja Edi Nyman vastasi 10 kysymykseen.

Miten Edi Nyman sai alkunsa?

Edi Nyman artistinimenä on vasta noin vuoden vanha, mutta hommat on alunperin lähteneet jo 2000-luvun alusta käyntiin. Silloin ja myöhemminkin homma oli vähemmän vakavaa, vois jopa sanoa että ”leikin kautta lapsi oppi” eli kavereiden kesken fiilisteltiin räppiä ja koitettiin jossain määrin tehdä sitä itsekin. Paljon tuli vietettyä Lahdessa aikaa käyden katsomassa mm. Kasisalilla järjestettyjä hiphop-tapahtumia koska Heinolalassahan niitä ei ollut.

Millainen musiikillinen menneisyys sinulla on?

Ekat ”biisit” (huom. lainausmerkit) tehtiin varmaan 2003 tai 2004… Mutta 2007 homma hetkeksi vakavoitui kun sai YleX:lla ja Bassoradiossa radiosoittoa, mutta siinä vaiheessa opiskelijaelämä veikin enemmän mennessään. Samoihin aikoihin tosin kiinnostuin biittienkin teosta, kun perustettiin toisen ystäväni Ra´n kanssa duo nimeltä Slummien Fryckmanit. Ra teki silloin jo kovia biittejä ja halusin kovasti oppia myös.Siinä taas meni muutama vuosi kun tehtiin vaihtelevalla kiinnostuksella musiikkia yhdessä ja erikseen, sillä perheen perustamis-asiat astuivat myös kuvioihin, kunnes noin 2013 jokin musakärpänen iski ja aloitin kaiken aikalailla alusta. Opettelin päivät pitkät miksaamista ja biittien tekoa ja 2015 perustettiin sitten meidän kahdeksan jäseninen MRTL KMBO-kollektiivi. Samalla tässä on tullut omaehtoisesti opiskeltua audiotuotannon lisäksi video- ja valokuvausta.
Sillä tiellä ollaan edelleen, ja itseasiassa niin pitkällä että on tullut perustettua oma levymerkkikin nimeltään Rosoi Music.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

Yritän olla nykyään mahdollisimman monipuolinen. Soolobiisit on sellaisia, että ne hyvin pitkälle kertovat, jos ei itsestään, niin lähellä olevista ihmisistä ja asioista. Usein ovat myös tummansävyisiä enkä pelkää sekoittaa ei-räpillisiä elementtejä tuotantoon. Sanotaa ytimekkäästi vaikka niin, että riippuu päivästä mitä ja millaista haluaa tehdä.

Valitse yksi biisi tuotannostasi, mitä suosittelet kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Niiku Limp Bizkit – on kappale joka löytyy edelliseltä ja ensimmäiseltä viralliselta sooloalbumiltani nimeltään Sinfonia. 

Tää on aiheeltaan aika perus muistelu-biisi, mutta tuotannoltaan leikkisästi sanottuna ehkä heinolalaisinta räppiä mitä voi tehdä… eli nu-metal viboja löytyy ja koska oon aina tykänny Limp Bizkitistä, niin kunnioitusta tehdään tällä heille myös.Veikkaan et se energia, joka tästä biisistä välittyy on iskenyt jengille ja tää onkin noussut lukujen puolesta suosituimmaksi biisiksi kyseiseltä albumilta.

Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi tähän mennessä artistina?

En tiedä onko se artistiutta mutta kyllä tuo levymerkin eli Rosoi Musicin pystyyn laittaminen on ollut isoin ponnistus ja saavutus näihin musiikkiasioihin liittyen. Siitä iso kiitos kuuluu myös pikkuveljelleni Villelle, joka on auttanut siinä isosti. Toivottavasti Rosoin tie on pitkä ja arvostettava.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Erittäin hyvää. Tammikuussa ilmestyi pitkään työstössä ollut soolo-albumini Sinfonia ja nyt jo julkaisen uusia singlejä suoratoistopalveluihin pitkin vuotta. Samalla olen tässä yrittänyt kasailla jonkin sortin tuottaja-albumia, joka onkin hyvissä alkutekijöissä. Muiden Rosoin artistien julkaisuja väännetään studiolla kovalla tahdilla ja tänä vuonna tuleekin paljon musiikkia.

Hauskin / kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Jaa-a.. Aika paha… Hmm. No yksi sellainen oli, kun pari vuotta sitten olin järjestämässä Lahden Tirraan tapahtumaa, johon oli buukattu jo Rosoin artistin Hannes H.n lisäksi Espoosta MCP, Kimbo, Phunky Mr. Olavi & DJ Kristo, niin edellisenä päivänä toinen järjestäjä katosi kuin tuhka tuuleen. Ei vastannut enää puhelimeen eikä viesteihin, enkä ole kaveria sen jälkeen nähnykään. Legendan mukaan hengissä on. 

En ollut ikinä ennen itse järjestänyt mitään tapahtumaa, joten paniikkihan siinä iski mutta hommat saatiin hoidettua, kiitos Tirran henkilökunnan. Liksa-asiat jäi myös siinä sitten puolitiehen, kun sekin asia oli tämän toisen kontolla mutta mä sitten makselin Espoon jätkille omistani, haha. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Millä biisisllä tänään lähtee?

Ehdottomasti Hannes H. – Älä slippaa, johon olen tehnyt musiikkivideon. Täydellistä punchline-räppiä ja saa piristymään näin kevään alla.

Lähetä terveisiä?

Terveiset JiiDeelle, Akille ja Villelle, jotka on jeesannu mua isosti näissä lafkan asioissa. Kaikille ystäville ja läheisille myös tasapuolisesti, tyttärille eritoten.

Haasta bändi/artisti vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä?

Haastan ystäväni Paken.Pake on omalla rosoisella tyylillään mielestäni yksi niistä, joka ansaitsisi paljon enemmän huomiota musiikilleen kuin mitä nyt saa. Kova biittinikkari mutta mikkikään ei kädessä tärise. Lisäksi Pakelta ilmestyy 12.3 EP nimeltä Sattumii Vol.1.

Edi Nyman FACEBOOKINSTAGRAMSPOTIFY

Teksti: Edi Nyman
Kuva: Aki Rautiainen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s