10 kysymystä: Metalli Inc.

Metalli Inc. tarttui 10 kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Fiilistelin viime syksynä pitkästä aikaa omasta pöytälaatikosta löytyviä demoja vuosien varrelta. Näistä lähes valmiita biisejä taisi olla pari. Totesin että nämä kestävät kuuntelua edelleen ja päätin tehdä ne valmiiksi. Alunperin tosiaan vain nämä mutta homma lähti aika nopeasti lapasesta. Pienet riffinpätkät alkoivat muodostua biiseiksi ja yhtäkkiä huomasin runkoja olevan kasassa täyden albumin verran. Uutta musaa vain pulppusi jostain lähteestä ja minä satuin olemaan sen sovittajana. En tiedä mistä tai miten mutta…, nauran ääneen.

Kun olin saanut demotettua koko albumillisen musiikkia päätin sen myös viedä loppuun asti. Samalla selvitin itselleni että musiikki vaatii taustalleen oikean bändin ja lähdin sitä perustamaan. Aika monen mutkan kautta kokoonpano vakiintui ja aloitimme osuuksien nauhoitukset rumpusessioilla tammikuussa. Bassosessiot seurasivat helmikuussa ja kitarat kevään aikana. Itse soitin albumille komppikitarat ja melkein kaikki kosketinsoittimet. Päädyin lopulta, kerron mielelläni että vahingossa, bändin laulajaksi vaikka kyllä muitakin matkalla koelaulatettiin. Siinä monimutkainen tarina yksinkertaistettuna.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Pitkä. Olen itse aloittanut raskaamman musiikin soittamalla trash- ja speedmetallia kauan sitten. Suomirockin ja pitkän bilebändiuran kautta päätynyt tähän. Toisten puolesta kerron että Elmo J. Karjalainen soittaa myös Kilvessä, basisti Mikko Saastamoinen Rocking Corpsesissa ja rumpali Kessi Tuominen Nightmare Enemyssä. Lisäksi soitamme Kessin kanssa yhdessä edelleen Dr.Doctor -bilebändissä. Elmolla varsinkin on kokemusta kaikesta, humpasta, opettamisesta ja kitarasankaruudesta.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Lähtökohtaisesti se on tuttua ja turvallista riffivetoista metallia suomeksi laulettuna, a.k.a. suomimetallia. Toki bändin jäsenet ovat kiitelleet sävellysten sekaan piilotetuista jipoista, epämääräisistä sävellajien muutoksista tai tahtimääristä. Pysyy yksinkertainen asia aavistuksen kiinnostavampana taitavan muusikonkin näkökulmasta.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

V.J.K.P.S.P. kertoo ihmisen epäröinnistä parisuhteessa. Lähteä vai jäädä? Mielen kaaoksesta eron jälkeen. Palata vai olla palaamatta? Joskus päälle yksinkertaisesti sataa pas**a, eikä aina riitä vaikka yrittäisi omasta mielestään tehdä kaikkensa. -Tämä valmistui vasta siinä vaiheessa kun musiikkivideoasiat oli jo päätetty joten meillä ei tästä ole valitettavasti tarjota kuin lyriikkavideo. Meidän Youtubekanavalta löytyy kyllä kolme musiikkivideota, joten kiinnostuneet voivat ne sieltä katsoa.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Edessäpäin ovat. Mutta mainitaan nyt että kolme neljästä julkaisemistamme biiseistä päätyi Spotifyn viralliselle Metallia suomesta -listalle. Onhan se hienoa huomata oman tuotoksensa kelpaavan siihen Stam1nan ja Nightwishin väliin. Siinä on jo paljon enemmän kuin mitä ikinä on aloittaessaan uskaltanut toivoa, eikö?

Meistä ollaan oltu kiinnostuneita levy-yhtiöissäkin joka tietysti lämmittää mieltä vaikka ei tässä vaihessa vielä mihinkään johtaisikaan. Lisäksi tätä kirjoittaessa olen juuri noutanut lähetyksen joka sisälsi fyysiset kopiot parin viikon päästä julkaistavasta Raskas taakka -albumistamme. Eli kyllä albumin valmistuminen on yksi iso saavutus. Kylänraitit ovat täynnä pitäis-pitäis-tyyppejä ja meitä ei heihin enää lasketa. Olemme myyneet albumia hiukan ennakkoon ja osa lähtee promona eteenpäin. Minkään jakelun kautta emme niitä myyntiin laita, albumimyynti on valitettavasti aikalailla kuollut.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Esikoisalbumimme ilmestyy siis 20.11. Sen promoamisessa menee seuraavat viikot. Lisäksi kontaktoimme tulevaisuutta ajatellen eri agentteja ja promoottoreita. Eteenpäinmenemistä, kesälle keikkoja? Niin ja sen ensimmäisen keikan suunnittelua, sellainen tehdään keväällä ja varmaankin erikoisella tavalla.

Lisäksi yhden jo julkaistun biisin erikoisversio kummittelee takaraivossani mutta aika näyttää ryhdytäänkö siihen. Eli duunia vaan.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Kun itsellä on takana vajaa tuhat keikkaa niin matkalle on sattunut käytännössä kaikki mahdolliset kliseet mitä vain voi kuvitella. Mutta jos pysytään aiheessa niin kun kuvasimme viime talvena Elmon osuuksia Venematkan musiikkivideoon, rantakaislikkoon päästyämme tajusimme että meillä on väärä tiedosto kitarasoolon taustanauhana. Olin ottanut vahingossa mukaan version jossa oli minun räpeltämäni demosoolo ja Elmo ammattimiehenä sitten yritti muistella tähän päälle nauhoittamaansa. Hyvä siitä tuli.

Millä biisillä tänään lähtee?

Koska olen itse tässä äänessä niin ei kysellä muilta… Laitetaan ihan extempore Saralta heidän versionsa Kasevan tyhjää -kappaleesta.

Lähettäkää terveisiä?

Terveiset menee ilman muuta kaikille jotka ovat kuunnelleet meidän biisejä tai katselleet meidän videoita. On loppujenlopuksi todella hienoa huomata että jokuhan tykkää niistä joten, kiitos! Vähäpätöiseltä tuntuvalla julkaisun tykkäämiselläkin on meille iso merkitys varsinkin jos joku vielä innostuu jakamaan sen omille kavereilleen. Levitetään sanaa, ihan kaikkien sanaa.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastetaan Heikki Hakkarainen. Tuetaan kavereita ja olisihan se kiva lukea villasukkaprogeyhtyeen lauluntekijän, Jouni Korhosen ajatuksia samoista aiheista.

Metalli Inc. FACEBOOK, SPOTIFY, YOUTUBE, INSTAGRAM

Teksti: Metalli Inc. / Jari Alhanen
Kuva: Janne Kari

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s