10 kysymystä: Leeko Norsu

Miten bändinne sai alkunsa?

Leeko Norsu sai nykyisen muotonsa, kun halusin tehdä vanhoja räppidemojani bändillä soitettavaan muotoon, eikä entisistä bändikavereistani kukaan tuntunut oikein kiinnostuvan asiasta. Päätin etsiä täysin uusia tyyppejä toteuttamaan kreisi mutta selkeä visioni tästä. Bändi oli kasassa alle vuorokaudessa Muusikoiden.netin ilmoituksen jättämisestä keväällä 2015, ja puolen vuoden sovitus- ja treenausvaiheen jälkeen aloitettiin albumin esituotanto. Tässä vaiheessa oli tarkoitus tehdä yhdessä yksi levy, ja that’s it. Toisin kävi.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Myöhä (allekirjoittanut) juhlistaa pian 25-vuotista demourakkaansa, LUUn takaa löytyy parissa pidemmän linjan rockbändissä soittava kitaristi, ja Ben Tuges scoutattiin rumpujen taakse Jakki ja Rengastetut Varpaat -punkbändistä. On ollut ilo tehdä LUUn ja Tugesin kanssa hommia, sillä nää jätkäthän soittaa mitä tahansa niiltä pyytää – ja meikä tiputtelee riimejä sinne tänne ja vähän bassoja tonne. Musiikillinen yhteys löytyi nopeasti, vaikkei aiempaa yhteistä historiaa ollutkaan.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Leeko Norsu soittaa räpättyä räimettä. Mutta vaikka tarinankerronta ja kantaaottavuus on meidän juttu, sanat ei koskaan tule riittämään kuvattaessa meidän musiikkia. Se täytyy vaan kokea. Monille ollaan jo ”Leeko Vtun Norsu” ja osalle vielä ”Vtun leekonorsu”. Mutta oli vastaanotto minkälainen tahansa, soittamamme norsucore on tullut jäädäkseen, ja pitää olla iloinen jokaisesta korvaparista joka antaa meille tilaisuuden. Kiitos! Oma ja tunnistettava soundi meillä kyllä on, sillä musa kuulostaa Leeko Norsulta, oli kyseessä sitten himmaileva tai kikkaileva kipale.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Karanteen1 on toinen koronakevään hedelmistä, jotka julkaistiin Koronakeissi-tuplasinkkuna Juhannuksena 2020. Biisissä on tuoreita ideoita niin musiikillisesti kuin kelojensakin kannalta, voimaannuttavaa melodiaa, yllättävääkin harmoniaa, ja valonsäteitä pilvien välistä. Kesällä sissimarkkinointitempauksena toteutettu Leeko Norsu -graffiti ikuistettiin timelapsena kuvattuun musavideoon. Kyllä sitä kelpaa katsella.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Eskapismin perusteet -kokopitkä. Sitä tehtiin lopulta viisi vuotta; pala kerrallaan, kerros kerrokselta, ihan omassa rauhassa. Oli hienoa huomata miten hyvin biisit toimi vaikka aika kului levyä työstäessä. Tunne vahvistui myös siitä, että levystä voisi oikeasti joku tykätä ja paljon. Albumin musiikillinen tarina kuljettaa kymmenen biisin läpi hyvinkin vaihtelevissa tunnelmissa – tästä parhaana esimerkkinä kappale Lapsuuden loppu, joka alkaa Agentsilla ja päättyy Xysmaan.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Debyyttilevy on ollut kuultavissa tämän viikon Kaaoszinen ennakkosoitossa. Levy julkaistaan perjantaina 9.10. kaikissa suoratoistopalveluissa, ja samana päivänä saa ensi-iltansa Ulo Entertainmentin tuottama musiikkivideo nimikkobiisistä Eskapismin perusteet. Omakustanteesta otettiin myös rajattu CD-painos, joka on ollut tilattavissa Levykauppa Äxästä jo ennakkoon. Vaikka toinen levy on jo pöytälaatikossa odottamassa esituotannon aloittamista, katsotaan ihan rauhassa miten debyytti otetaan vastaan. Olisi hienoa nähdä sen löytävän oikean yleisönsä.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Ei todellakaan hauskin, eikä kuumottavinkaan asia, mutta luovuuden kannalta aikas päräyttävä keissi – näin jälkikäteen. Nimittäin. LUU heitti kevättalvella läppää, että “ois tämmöi biisikisa, pitäiskö lähteä messiin”. Vuorokautta myöhemmin meillä oli biisi sävellettynä ja sanoitettuna, ja hyvä viisu olikin. Noh, covid tuli ja perui kyseisen kisan, ja tästä vimmastuneena kirjoitin astetta ajankohtaisemman rypistyksen nimeltään Koronakeissi. Punchline: Taas LUU heitti läppää, että “meillä pitäis olla fiittibiisi”. ja taas meni vajaa viikko, kun meillä oli raakademo uudesta biisistä. Sopivaa fiittaajaa ei tuolloin vielä löytynyt, mutta Karanteen1 on omin voiminkin tehtynä klassikkomatskua. Ts. huumori on sikäli vaarallista, että saattaa hyvinkin johtaa sanoista tekoihin.

Millä biisillä tänään lähtee?

Linkki poistettu 21.12.2020 ettei sivuston tarvitse maksaa Teoston mediapienlupaa.

Stam1nan “Kadonneet kolme sanaa” on suomeksi räpätyn metallin kiistaton klassikko, jolla lähtee vieläkin jokaikinen kerta, levyltä tai livenä. Kun tämän kuuli ensimmäistä kertaa, tiesi että kyseisessä bändissä on jotain todella erityistä. Näin viisitoista vuotta myöhemmin on mahtavaa nähdä mihin mittasuhteisiin Suomen tämän päivän suurimpiin nimiin lukeutuva jyrä on suosiossaan kasvanut: Viimeinen Atlantis -kymmenvuotisjuhlakonsertti vetää muutamassa päivässä hallin täyteen. (Aikaa on kulunut myös sen verran, että Youtubesta ei näemmä löydy HD-laatuista, tai edes bändin taholta julkaistua versiota biisin musavideosta. No, tällä lähtee.)

Lähettäkää terveisiä?

Jouni Visalalle Soundwell-studiolle tuhannet kiitokset levyn äänityksestä ja miksauksesta. Palataan toisen levyn tiimoilta mestoille aivan satavarmasti!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Crimsonic. Huhujen mukaan bändi on studiossa työstämässä uutta levyä, mutta mistä siinä oikein on kyse? Ois hienoa kuulla lisää.

Leeko Norsu: Facebook, Instagram, Spotify, Youtube

Teksti: Myöhä, Leeko Norsu
Kuva: Ulo Entertainment

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s