10 kysymystä: Audio Incognito

Korona! Vuoden trendikkäin kulkutauti ynnä kahvipöytäkeskustelun avauslaini. Hallituksen linjaaman työttömyyden sekä koti-lockdownin seurauksena löytää internetistä kissa- ja hydrauliikkavideoiden lisäksi kaikkea muutakin siistiä – kuten esimerkiksi tämän kysymyssarjan! Let’s vamos!

Miten bändinne sai alkunsa?

Elimme Herran vuotta 2008 pittoreskissa Riihimäen radanvarsikaupungissa. Basistiksi tunnustautuva äänitorvi oli juuri lopettanut miinanpolkijan leikkimisen. MP3-soittimessa raikui Maj Karman ”Ukkonen”, Kotiteollisuuden ”Iankaikkinen”, Stam1nan ”Raja” ja Devin Townsendin kaikki. Rässivireeseen viritetystä kitarasta löytyi neljä eri ääntä ja tulevaisuudessa siinsi Ruisrockin päälava.

Koska evoluutio on siunannut ihmistä vain neljällä raajalla, tähän maaliin ei pääsisi yksin. Yhteisen ystävän kesäjuhlista löytyi valkoisella irokeesilla siunattu intiaani, joka tottelee myöhemmin tarinassa nimeä Matti. Matilla oli tiettävästi rummut ja nurkkapaikka paikallisen nuorisoseuran treenikämpästä. Siitä se ajatus sitten lähti!

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Basistivokaalitaiteilija Kymäläinen on soittanut bassoa viitisentoista vuotta. Kitaralla piti opetella säveltämään, kun entinen progepop-yhtye Raja liukeni opintomaailmaan, ja Devin Townsend oli vitun siisti jätkä. Tulkitsijana mies on täysin esikuvia apinoinut ja suihkussa harjoitellut.

Toinen AI-alumni, lyömäsoittaja Matti on hakannut menemään vuodesta 2004. Kavereiden projekti kuulemma tarvitsi rumpalin, eikä Lopella käpylehmien ja perunan syönnin lisäksi hirveästi aktiviteettiä ollut. Elektronisen musiikin saloihin Matti sukelsi vuonna 2012, aikaansaannoksiaan löytyy juutuubasta tililtä OyVittuMattiAb.

Kosketinsoittajamme Anni on taustatarinaltaan klasari-osaston suvereeni taitaja! Klassisesti kouluttautunut (ja samalla teoreettisesti valovuosia edellä muuta orkesteria) pianisti soittaa tarvittaessa helvetin hyvin selloa ja osaa myös huutaa. Kun Anni ei ole meidän kanssa tekemässä uraauurtavaa taidetta, laulaa hän enkelin ääniä doom-yhtye Red Moon Architectissä.

Kitaristimme Rafael taasen tarttui kuusikieliseen milleniumin startatessa ilman sen kummempia motivaattoreita. Paljasjalkaisella hesalaisella kun oli paljon muutakin aktiviteettia ympärillä. Lukiossa kapina-aate ja vanha suola alkoivat janottaa, ja vanha rakkaus leimahti jälleen. Bänditoimintaan päästiin vasta myöhemmin, kun eräs opiskelijakaveri tiesi sankarimme omistavan kitaran. Tämä Diabolus Ex Machina oli vanha tuttumme Matti. Loppu on lähihistoriaa.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Parissa viimeisessä mainosviestissä mitä on lähetetty maailmalle on kirjattu ”synteesillä ryyditetty avantgarde-punk”. Toinen määritelmä mitä ollaan tupattu käyttämään on niinkin laaja kuin ”jos levyjä vielä kaupattaisiin, ne löytyisi alternative-osastolta”. KUUNNELKAA ITSE JA TUOMITKAA.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Poimitaan viime vuonna ilmestyneeltä ”Leivän Tekemisen Jalo Taito” levyltä single ”Loma”! Kaksi minuuttia ajastanne ja melko väkevä luotaus yhtyeen kohkaamiseen. Kyseessä on myös ensimmäinen kappale yhtyeen historiassa mikä on syntynyt jonkun muun kuin Mikon kynästä. Tämän takana on Rafael, nero.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Hirveästi ei ole meriittejä vielä kertynyt – tajuatteko kuinka vaikeaa tällaista paahtoa on markkinoida saati sovittaa neljän työn orjan päivärytmit yhteen? Semifinaalissa käytiin julkaisemassa edellinen levy, ”Motti.” Se oli siistiä se kun nimi oli Tavastian sivuilla!

Toinen saavutus on vähän taiteilijabaskeri-osastoa, mutta Tuote-EP:lle saatiin lapsikuoro laulamaan kuolemasta. #vainaudioincognitojutut

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Hyvää kiitos! Koronakaranteenin seurauksena olemme alkaneet työstämään kesäsinkkua takaap…siis, etänä toisistamme! Katsotaan miten teknologia ja pilvipalvelut tottelevat. Jahka tämä saadaan alta pois niin olisi tarkoitus synnyttää kaksi EP:tä; ”Tuuttaus” ja ”Boottaus”. Siitä sitten arvailemaan sisältöä.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Erään keikan jälkeen kotiinpäin matkatessa päätimme avata janoomme absinttipullon. Järjen palatessa kotisängyssä aloimme ihmetellä, että mihinkäs meidän soittimet ovat mahtaneet joutua. Hetken ihmettelyn jälkeen selvisi, että olimme roudanneet täysin eri osoitteeseen kuin olisi pitänyt. Kaikenlaista.

Millä biisillä tänään lähtee?

Rammstein on yksi tämän yhtyeen sisällä vallitsevista yhteisistä nimittäjistä. Joten laitetaan sitä! ”Puppe” lienee sopivan meno.

Lähettäkää terveisiä?

Meillä on kotiasiat kunnossa ja musiikki on hieno elementti!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haasta la vista, baby! Haastamme JUURI SUN BÄNDISI joka luet tätä ja mietit että pitäisikö. Pitäisi, tämä oli hauskaa!

Audio Incognito: Naamakirja, Instagram, Soundcloud, Juutuuba, Spotify

Teksti: Audio Incognito
Kuva: Tanja Juslin

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s