10 kysymystä: Blooming Red

Blooming Red tarttui 10 kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Kummallisten sattumusten kautta vuonna 2012 kaksi bändiprojektia fuusioituivat. Yritettiin rässiä ja pop-punkia, mutta tätä saatiin. Alkuun bändin muodosti Partsi, Jones ja Honkste. Vuonna 2013 bändiin liittyi vanha tuttu Tuna bassonvarteen. Jones muodostaakin bändin “solmukohdan”. Hän oli aiemmin soittanut Honksten ja Tunan kanssa eri bändeissä sekä opiskeli Partsin kanssa samassa opinahjossa.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Kouvolan seutu muodosti 2000-luvun alussa hedelmällisen maaperän bändeille. Hetken tuntui siltä, että jokainen soitti jossakin. Tuna ja Jones soittivat yhdessä punkia ja Honkste soitti kitaraa HrH:ssa. Kun HrH tarvitsi uuden rumpalin, liittyi Jones bändiin. Bändit kuitenkin kuihtuivat kasaan. Honkste ja Jones löysivät silti bändin myötä yhteisen sävelen, minkä johdosta he pitivät yhteyttä myöhemminkin musiikin saralla. Partsi muista poiketen (useammallakin tavalla) vietti samoihin aikoihin aikaansa Tikkakoskella. Siellä Partsi soitti kitaraa paikallisessa alternative rock bändissä, mutta sekin nuupahti aikanaan. Partsin muuttaessa opintojen perässä Kouvolaan, muodostui Kouvolasta bändin syntypaikka.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Blooming Red soittaa melodista videopelirockia. Tyylissä voi kuulla vaikutteita sieltä ja täältä, mutta meno on rehellisen rock!

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Fight for Me! Siinä yhdistyvät monet bändille tyypilliset piirteet. Se on myös levyllä olevista biiseistä tuorein ja kenties suosituin biisi.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Yhtenä saavutuksena on, että sama porukka on pysynyt kasassa pitkään. Meillä ei ole ollut systemaattista suurta suunnitelmaa, vaan viihtyminen on ollut kaiken ytimessä. Soittaminen ei ole koskaan ollut pakko tai velvoite, vaan asioita on tehty rakkaudesta lajiin. Eräs merkittävä saavutus on varmasti debyyttialbumin julkaisu vuoden 2020 alussa.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Materiaalia on kertynyt toista levyä varten ja treenaamme niitä nyt keikkakuntoon. Kokonaista levyä tuskin julkaistaan kuitenkaan hetkeen – uusia biisejä kylläkin. Tavoite on nyt päästä paukuttamaan uusia biisejä keikoille – ja nauttia musiikista!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Kuumottavin kokemus on varmasti ollut keikka Mikkelissä. Keikkapaikalla huomattiin, että monia olennaisia varusteita oli jäänyt kuormasta treenikämpälle (mm. mikkiständit ja -piuhat). Paikallinen musaliike kuitenkin pelasti keikan. Muistakaa siis tukea kivijalkakauppoja! Saatamme tarvita niitä jatkossakin.

Millä biisillä tänään lähtee?

Viime aikoina on tykitetty Epilepticaa!

Lähettäkää terveisiä

Terkut kaikille lukijoille! Erityisterkut vielä niille, jotka olivat meidän Tampereen julkkarikeikalla. Meno oli huippu, joten toivottavasti nähdään taas pian.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastamme seuraavaksi mukaan bändin nimeltä Kuudelta, joka sekin on niin ikään Kouvolasta. Kuudelta soittaa sitarilla maustettua metallia ja ainahan vähän erikoisemmilla koukuilla toimiva musiikki kelpaa.

Blooming Red: Instagram, Facebook, Spotify, Youtube

Teksti: Blooming Red
Kuva: Juuli Aschan

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Yksi kommentti artikkeliin ”10 kysymystä: Blooming Red

  1. Päivitysilmoitus: Aivan alussa | Joonas Honkimaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s