10 kysymystä: Mustat Ruusut

Kouvostoliiton lahja (tai kirous) maailmalle Mustat Ruusut päätti ottaa osaan jo legendaariseksi muodostuneeseen 10 kysymystä –haastatteluun!

Miten bändinne sai alkunsa?

Keväällä 2014 solisti ja bändin biisinikkari Aleksi Suomilammi ryhtyi säveltämään uusia kappaleita, joiden ympärille piti lopulta perustaa bändi. Hän pyysi kitaristiksi vanhaa soittokaveriaan Sami Turusta, ja siitä se koko touhu lähti. Rumpali Joona Rasalahti oli Samin tuttu paikalliselta musiikkiopistolta, ja basisti Samuel Almgrénin Aleksi tunsi lukiosta.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Aleksi ja Sami soittivat aikanaan samassa metallibändissä. Sittemmin Sami on soittanut kitaraa muun muassa Ryloksen ja Asemakylän riveissä. Joona on tuttu kaikille Kouvolan musaskenessä ja soittaa myös Asemakylässä sekä Hyvästikomiteassa.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Sekoitus jykevää suomalaista melodisuutta, tarttuvaa poppia ja rokin rosoisuutta. Mahdollisimman suuria tunteita mahdollisimman lyhyessä ajassa niin sanotusti.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

”Mielenmyrkkyä” on oikeastaan se biisi, jossa meidän soundimme kiteytyy. Tuntuu kuin se olisi meidän ensimmäinen ”oikea” kappale, vaikka on niitä muitakin julkaistu. Hienot soundit, hyvä syke, tarttuvat melodiat.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Saatiin Soundilta hyvät kehut tuosta ”Mielenmyrkkyä”-kipaleesta. Ei se pitemmän päälle kovin ihmeellinen juttu ole, mutta kun usko on kova, on kiva kuulla, että joku muukin tykkää. Toinen todella spessujuttu oli päästä ottamaan promokuvia Ville Juurikkalan kanssa, joka aivan huippu tyyppi!

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Seuraava sinkku ”Voiko meitä pelastaa?” tulee ulos maaliskuun lopussa. Sen lisäksi meillä on kolme muuta kappaletta demotettuna, ja niitä olisi tarkoitus lähteä työstämään tämän vuoden aikana studiolla.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Onhan noita ollut, jos monen moisia. Päällimmäisenä tulee mieleen, kun erään keikan jälkeen Lappeenrannassa muuan herra tuli kovasti kehumaan ja pyysi meiltä nimmareita. Olimme erittäin hämmentyneitä, mutta samalla hyvin otettuja.

Millä biisillä tänään lähtee?

Aston Kalmarin uunituore ”Äiti oli taas oikeessa” on ollut kovassa kuuntelussa. Hieno bändi ja hienoja tyyppejä!

Lähettäkää terveisiä

Käykää lukijat ihmeessä kuuntelemassa meitä ja muita bändejä! Pidetään uusi musa ja uudet orkesterit elossa!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastetaan Sinus. Orkesterin pääpiru Olli Rantanen on meidän pitkäaikainen yhteistyökumppani ja todella hyvä tyyppi, joka tekee myös todella hyvää musaa!

Mustat Ruusut: Instagram, Facebook, Spotify, Youtube

Aleksi Suomilammi –laulu
Sami Turunen –kitara
Samuel Almgrén –basso
Joona Rasalahti –rummut

Teksti: Mustat Ruusut
Kuva: Ville Juurikkala

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s