10 kysymystä: DJ Tikari

DJ Tikari vastaa Phunky Mr. Olavin haasteeseen ja syöttää pallon eteenpäin ehkä vähän yllätykselliseen suuntaan.

Miten DJ Tikari sai alkunsa?

– Kuten etuliite kertoo, DJ-hommista koko touhu lähti käyntiin. Kävin Rovaniemellä 17-vuotiaana DJ-kurssin, ja kurssin lopuksi oli loppubileet, missä piti DJ:ttää. Kaveri taisi keksiä nimen. Muistaakseni jännitti ihan hulluna. Piti lähteä ennen illan päätöstä, kerta olin vielä alaikäinen! Sittemmin DJ-keikat ovat saaneet siirtyä syrjään, ja räppääminen on kiinnostanut isommissa määrin.

Millainen musiikillinen menneisyys sinulla on?

– Juuret musisoinnin suhteen ovat kiinni bändisoittimissa, tuli soiteltua jos jonkinlaisissa projekteissa vuosien varrella, mutta lähinnä kitaraa ja bassoa. Räppiä on tullut kuunneltua varmaan jo ensimmäiseltä luokalta saakka, mutta elämässä on ollut muunlaisia vaiheita, jonka aikana kyseinen musatyyli ei ole aina niin paljoa innostanut. Sanotaanko näin, että vuodesta 2009 alkaen on elämä hiljalleen lipsahtanut enemmän hip hopin puolelle.

Miten kuvailisit musiikkiasi?

– Uusin levy, jolla itse räppään, on ehkä semmoista Yhdysvaltain länsirannikon 90-luvun g-funkkia ja etelärannikon räppiä, joka risteytyy 2000-luvun puolivälin suomirapiin. Mieti tuon ajan artisteja kuten: UGK, Heikki Kuula, DJ Quik, Hannibal, Too $hort, Ruudolf tai vastaavat.

Valitse yksi biisi tuotannosta, mitä suosittelet kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Pistetään levyn singlebiisi, eli ’Liimapinnan ali’, sillä uskon että se on hyvä sisäänheittobiisi DJ Tikarin maailmaan: minkälainen olen ihmisenä, mikä nappaa, mikä ei nappaa. Tarpeeksi yksinkertainenkin vielä, vaikka paljon löytyy sanoja. Viime viikon myönteisen päätöksen myötä myös Musiikinedistämissäätiön tukema video! Kiitos MES, homma on virallista.

Mitkä ovat suurimmat saavutukset tähän mennessä artistina?

– Kyllä se on varmaan ensimmäisen koherentin projektin (debyyttilevy ’25%’) loppuunsaattaminen ja omakustannejulkaisu. Se on loppujen lopuksi aikamoinen prosessi vääntää alusta loppuun suurimmaksi osaksi itse. Kivaa myös, että levyä on hävinnyt jo käsistä jonkun verran, joskin idea oli pitää levyä painossa jonkin aikaa. Niin ja positiivinen palaute! Sitäkin on tullut niin veteraaneilta kuin tuntemattomilta.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

– Nyt juuri aika kuluu opiskellen ja vähän töissäkin aina välillä, mutta kyllä pikkuhiljaa asiat etenee. Tällä hetkellä musaelämän suhteen vähän pysähtynyttä: lähinnä seuraamista, kerätään elämänkokemuksia, katsellaan mitä muut tekee ja teen vasta sen jälkeen liikkeitä kun aika tuntuu oikealta. Ehkä seuraavaksi DJ-mixtape, tai ehkä jotain muuta. Ehkä teenkin salanimellä kantria seuraavaksi! Tai Miami Bassia. Ainakin pari feattia on tulossa.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

– Parista eri lähteestä kuullut käsityksen siitä, että olen 30-40-vuotias partainen iso ukko, mutta voin vakuuttaa, että en ole. Vielä.

Millä biisillä tänään lähtee?

Soinut päässä tänään vimmatusti, niin laitetaan tämä. Kai tässäkin jotenkin g-funk kuuluu? Smuuttia se pitää olla silti. Jos siirryn räpistä laulamiseen, niin olkoon se jotain tämmöistä sitten.

Lähetä terveisiä?

– Tattis Phunky Mr. Olavi haasteesta! Nyt lähtee terkut postinumeroille: terkut Rollo 96sattaa, joka koko maata todellisuudes kattaa. Terkut Turku208-kybä, jossa meno syvä; tyyssijana aivan hyvä.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

– Haastan juuri vastikään erinomaisen levyn julkaisseen punkrock-yhtyeen Puhelinseksin. Sen takia kun hekin ovat Rovaniemeltä lähtöisin, ja sattuupa bändissa vaikuttamaan ystäviäkin!

DJ Tikari: Nettisivut, Instagram, Facebook, Spotify

Teksti: DJ Tikari
Kuva: Aleks Talve

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s