Löytyykö musiikkimaailman seuraava iso juttu uudelta Suomen pienet bändit -podcastilta?

Sähköpostiini kolahti tiedote ”Suomen pienet bändit” -podcastista, jota tekee X-Youth Gone Wild. Täytyy heti verekseltään sanoa virtuaalipäivää näin Pelasta bändin puolelta ja nostaa hattua. Näissä hommissa kun ollaan aina paljolti suurella sydämellä ja rakkaudesta lajiin tekemässä.

Kiitos tuosta. ”Pienen bändin asialla” on mottomme ja sen innoittamana tätä podcastiäkin ruvettiin puuhaamaan.

Kuka olet ja mistä X-Youth Gone Wildissa on kyse?

Tähän haastatteluun vastaa Helsingin ”toimistorotta” Joonas. X-Youth Gone Wild on pieniin CD- ja vinyylilevypainatuseriin erikoistunut yritys, jonka on tarkoitus palvella nimenomaan nk. ”pieniä bändejä” mahdollisimman selkokielisellä, rehdillä ja ihmisläheisellä tavalla heidän levypainatusprosessin läpiviennissä. Ammattijargonin jauhaminen ei näissä hommissa asiakasta eteenpäin auta, saatikka sitten yllättävät piilohinnoittelut tai muut prosessia haittaavat kommervenkit. Kun bändi haluaa omakustanteisen levyn julkaista, siitä tehdään niin yksinkertaista ja ymmärrettävää kuin mahdollista.

Levypainatushommien lisäksi tarjoamme myös muita levyntekoon liittyviä palveluita kuten kansitaidepalvelua, miksausta ja masterointia sekä digijakelua.

X-Youth Gone Wildin perusti aikoinaan Tampereella Oksasen Mikko – hän ei itsekään ihan tarkkaan muistanut oliko kyseessä vuosi 2010 vai 2011, haha. Mikko kuitenkin päätti vuoden 2018 loppupuolella että hänen osaltaan on uusien tuulien aika, minkä jälkeen X-Youth Gone Wild on toiminut vuoden 2019 alusta Helsingissä uuden tiimin voimin.

Teillä on tämmöinen tuore juttu kuin ”Suomen pienet bändit” -podcast. Mielenkiintoista. Kerro kenelle tämä on suunnattu, mitä on odotettavissa ja mistä podcastia voi kuunnella?

Podcastimme on suunnattu kaikille musiikin kuuntelijoille jotka janoavat uutta musiikkia valtavirran, radioaaltojen ja algoritmisten soittolistojen ulkopuolelta. Sähköpostilistallemme kuuluvat myös kaikki suomalaiset levy-yhtiöt, joista yhdestä suurimmasta tuli juuri tänään viesti että tämä podcast on hieno idea ja he aikovat käyttää sitä(kin) tutustuakseen uusiin bändeihin. Haluamme nostaa esille näitä vielä tuntemattomia bändejä, ja se että isot levy-yhtiötkin kiinnostuvat tästä podcastistä kertoo nähdäkseni siitä että me kaikki janoamme löytää sen Seuraavan Ison Jutun.

Yhtälailla podcast on myös suunnattu kaikille näille bändeille itselleen. Julkisuuden lisäksi toivomme että bändit löytävät podcastistä myös hengenheimolaisiaan maakuntarajojen ulkopuolella tai miksei niiden sisältäkin, ja ryhtyvät esim. keikkayhteistyöhön tms.

Podcast ilmestyy kerran kuussa. Tässä kuussa käydään läpi Pirkanmaan indiemusiikkiskene. Siellä on ihan kertakaikkiaan mahtavaa kamaa mukana, ja kuten taisin lähetyksen lopussakin todeta, lähetystä tehdessä on kyllä jokainen biisi soinut jossain kohtaa päivää päässä. Kyllä sieltä tarttui itsellenikin muutama bändi mukaan joita jään ehdottomasti seuraamaan!

Ensi kuussa on luvassa jakso Uudenmaan skenestä ja huhtikuussa siirrytään Kymenlaaksoon. Näin kierrämme vähitellen kaikki Suomen maakunnat läpi ennen kuin kierros lähtee alusta, haha.

Podcastiä voi kuunnella näistä:

Kotisivu, Apple, Spotify, Youtube

Voiko bändi tarjoutua podcastiin haastateltavaksi? Miten? Meillä muuten on täällä Pelasta bändissä erityisesti Kymmenen kysymystä -jutuissa tosi hyviä ehdokkaita…

Siellä ”Kymmenen kysymystä”-jutuissa on muuten pyörinyt jo pari minullekin tuttua artistia mukana. Hienoa että olette laittaneet tällaisen pystyyn! Yhdessä me pienet olemme suurempia, eikö vain?

Kaikki bändit ovat enemmän kuin tervetulleita ottamaan meihin yhteyttä, mieluiten suoraan sähköpostilla hq@x-youthgonewild.com tai sivujemme yhteydenottolomakkeen kautta. Myös Facebookin kautta meidät saa helposti kiinni. Faceamme seurailemalla tai sähköpostilistallemme liittymällä saa myös takuuvarmasti kaikki podcastiin liittyvät tiedot ajoissa. Ainoa kriteerimme bändeille on että he ovat julkaisseet musiikkiansa fyysisessä muodossa, eli CD- tai vinyylimuodossa sekä digialustoille. Se nähdäksemme osoittaa että ottaa oman musiikillisen uransa – niin pieni kuin se mahdollisesti vielä onkin – tosissaan.

Julkaisemalla fyysisiä äänitteitä bändi mielestämme osoittaa sitä tietynlaista yrittäjähenkisyyttä ja itsevarmuutta jota menestyviltä bändeiltä tarvitaan. Vaikka levypainos olisikin vain 100kpl, niin kyllähän siitäkin haluaa bändinä rahansa takaisin, eikö niin? Ja missäs niitä nykyään paremmin saisi kaupaksi kuin keikoilla? Mielestämme fyysisen levyn tekoon liittyy monta semmoista tekijää jotka tekevät bändistä uskottavamman, minkä takia se on – melkein ainoana – valintakriteerinämme.

Millä biisillä tänään lähtee?

No joo, haha, ei liene yllätys että ollaan tässä juuri keskellä seuraavan, eli Uudenmaan podcastin kasaamista. Sieltä nyt tällä hetkellä soi päässä tommosta uskomattoman hienoa Ameriikan soundia tuottava Shout The Band-niminen yhtye. Kundit tekee tuommoista iskevää radiorockia Sunrise Avenuen ja Bon Jovin hengessä ja täytyy sanoa että kyllä tässä biisissä on tuotannon lisäksi myös koukut kohdallaan.

Hauskin/kuumottavin sattumus X-Youth Gone Wildin hommissa?

No nämähän tietenkin näissä meidän hommissa liittyy aina oikeastaan asiakaspalveluun. Meillä on kyllä poikkeuksetta asiakkaina todella mukavaa jengiä. Mutta ehkä semmonen sattumus jossa tavallaan jopa yhdistyi toi hauska/kuumottava-kombo kävi viime vuonna. Kaks turkulaista punkbändiä oli tehneet meillä tilauksen splitistä ja oltiin katottu että ehitään ihan hyvin vaikka aikataulu levyjen saamiselle olikin vähän tiukempi. Kaikki menikin ihan hyvin siihen asti kunnes huomattiin että meille ei edelleenkään ole levyjen luovuttamista varten pakollista lupaa NCB:ltä vaikka bändit sen olivat ihan asiallisesti omalta osaltaan hoitaneet. Koitin saada NCB:ltä jengiä kiinni, koska toisinaan noi lupahommat jäävät siellä jumiin tietokonejärjestelmiin, mutta lieneekö sitten siellä ollut Ullalla (joka on muuten ensimmäisessä jaksossa myös vieraanamme!) sairasloma tai joku muu homma, mutta ketään en saanut kiinni jatkuvasta yrittämisestä huolimatta.

No sitten kundien levyjulkkarikeikkaa edeltävänä päivänä vihdoin sain jotain kautta splitille luovuttamisluvan, mutta se oli jo niin myöhään illalla, etten yksinkertaisesti luottanut enää siihen että nää levyt ehtii perille minkään kuljetusfirman mukana. Joten loppujen lopuksi hyppäsin lyhennetyn duunipäivän jälkeen levyjulkkaripäivänä junaan Helsingissä ja lampsin Turussa suoraan keikkapaikalle ojentamaan bändin kundeille levyt. Jätkät katto vähän suurin silmin mutta kun oli levyt keikkaan mennessä luvattu, niin nehän toimitetaan, tavalla tai toisella! Se on pienelle bändille toi levyjulkkarikeikka melkein se paras mahdollisuus saada levyjä myytyä ja omansa takasin painatuksesta, joten on se meillekin tärkeä homma. Taisi olla vaan 100kpl painos, mutta niin kuin tuossa jo aiemmin totesin, kyllä se on iso juttu pienille bändeille sekin.

Mutta joo, siinä oli kyllä muutama tosissaan kuumottava päivä joille toisaalta voi jälkeenpäin naureskella kun kaikki meni putkeen.

Lähetä terveisiä ja jos haluat heittää haasteen, että haastattelisin jotain, niin tässä voit sen sanoa.

Eikös tässä aina kuulu lähettää terveiset äidille? Mutta koska mut on kasvatettu oikein (ehkä?), lähetän ne myös faijalle!

Ota haastatteluun vaikka Phunky Mr. Olavi tuolta Espoon huudeilta. Hän on juuri julkaissut uuden levynsä, ja vielä vinyylipainoksenkin. Olavia tulossa myös ensi kuun podcastissämme. Mainiota funk-vaikutteista räp-kamaa.

Mitä muuta haluat sanoa?

Eihän tässä muuta kuin että tukekaa jengi pieniä bändejä ja välttäkää turhaa vastakkainasettelua! Kaikille bändeille löytyy Suomesta enemmän kuin tarpeeksi tilaa. Yhdistäkää mieluummin voimanne ja järkätkää vaikka oma festari kuten yksi Pirkanmaan podcastimme bändeistäkin joka kesä tekee. Yhdessä pienet on suurempia, eikä yksikään bändi synny isona!

X-Youth Gone Wild

Kotisivut, Facebook

Suomen pienet bändit -podcast

Blogi, Apple, Spotify, Youtube

Teksti: Riikka Koksu & Joonas
Kuva: Joonaksen kotialbumi

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s