10 kysymystä: The Lost Cosmonauts

Kymmeneen kysymykseen vastaamassa The Lost Cosmonauts

Miten bändi on saanut alkunsa?

– 2012 keväällä, eli noin kahdeksan vuotta sitten O-P, bändin kitaristi ja laulaja laittoi ilmoituksen muusikoiden nettiin jossa haki soittokumppaneita soittamaan tekemiään piisejä ja ensimmäiset kiinnostuneet: Laiska, Juki ja Kari olivatkin ne joista tuli kokoonpano pitkäksi aikaa.

Millainen musiikillinen menneisyys yhtyeellä on?

– O-P:een eka bändi oli sellainen pohjalaislupaus kun Fuzzbunnies, kultaisella 80-luvulla. Sen jälkeen useassakin erilaisessa kokoonpanoissa (Kumous, Hehku, Sister Sun + omia bändejä) toimien milloin kitaristina, basistina tai laulajana, koko ajan säveltäen ja sanottaen. On toiminut myös teatterimusiikin parissa. Laiska on soittanut ja soittaa rumpuja mm. Eläkeläisissä, Kumikamelissa, Kelpo Pojissa. Juki on soittanut ainakin The Bobcats nimisessä orkesterissa ja meidän lisäksi soittaa Strong nimisessä bändissä. Bändin nykyinen lead vokalisti Harri on laulanut menneisyydessään Jalla Jalla nimisessä orkesterissa, joka keikkailee satunnaisesti vieläkin. Entinen kitaristi Kari on myös pitkänlinjan soittajia. Nykyinen bändi on Roddick Blue.Voisi kai sanoa yhtyeessä olevan pieni osa suomalaista indierockin historiaa.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

– Englanniksi laulettua kitararockia, jossa voi kuulla kaikuja kantrista, jatsista, oikeastaan kaikenlaisesta rytmimusiikista. Tanssittavuus ja melodiat ovat tärkeitä asioita musiikissa ja elämässä yleensä. ( yleistä hörötystä)

Jos pitäisi valita yksi kappale tuotannostanne nyt, niin mikä se olisi?

– Jaahas! Se voisi olla Bubblegum, joka löytyy toiselta julkaisultamme Planet bubblegum  (löytyy soundcloudista, Facebookista, mixeri.netistä ja taitaa olla twitterissäkin) Kappaleessa mainitaan yhtyeen nimi ” if you wonder where all the cosmonauts are gone? They have eternal life at planet bubblegum”

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

– Olemme vielä kasassa. On myös mukavaa se, vaikka bändi majailee Helsingissä, niin olemme keikkailleet laajasti muuallakin. Tänä kesänä esiinnymme esim. Down by the Kemijoki festareilla Rovaniemellä.

Mitä kuuluu juuri nyt. Mitä on tekeillä – mitä tulossa?

– Tällä hetkellä treenaamme uuden laulajan Harrin kanssa ohjelmistoa kasaan ja valmistaudumme tuleviin keikkoihin. Yksi keikka on jo soitettu hänen kanssaan ja voi sanoa että meininki on kohdillaan. Lavailmeeseen tuli rutkasti eloa, varsinkin kun O-P voi nyt keskittyä kitaraan ja taustalauluihin. Kyllä tätä uutta kokoonpanoa pitää saada talletettua jossain vaiheessa. Toistaiseksi pitää tyytyä O-P:een laulamiin tallenteisiin.

Hauskin/ kuumottavin sattumus mitä on musiikin parissa sattunut?

– Ollaan jo vanhempia soittajia ja ei enää ole elämä niin villiä kuin nuorempana. No, kerran kun olimme lähdössä keikalle ja menimme treenikselle, joka sijaitsi sellaisessa konttikylässä Vantaalla ja meidän kontti sijaitsi toisessa kerroksessa (kontteja oli päällekkäin) samalla alueella oli myös hiilen lastaustoimintaa ja siksi portaat yläkertaan oli väliaikaisesti siirretty pois, jotta rekka pääsee liikkumaan. Oltiin ihmeissämme, että mites me nyt kamat saadaan alas? Onneksi juuri vuokraisäntä oli siellä hommissa ja hän haki kauhakuormaajan jolla nosti meidät ylös, haimme kamat ja siirsimme ne kauhaan. Tämä toistettiin pari kertaa ja näin saimme kamat autoon. Illalla palatessa portaat olivat taas paikallaan.

Millä biisillä tänään lähtee?

– Uusi laulajamme suositteli tätä artistia, joten olkoon tänään Lucinda Williams: Are you alright?

Lähettäkää terveisiä?

– Tällaisina huolestumisen aikoina voisi sanoa että ei murehdita liikaa. Me kuollaan kaikki joka tapauksessa. Keskitytään siihen miten tämä aika ennen lähtöä käytetään.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Strong. Se on meidän basistin toinen bändi ja ollaan tehty kimppakeikkoja. Mukavia heppuja!

The Lost Cosmonauts: Facebook, Soundcloud

Teksti: The Lost Cosmonauts
Kuva: Laiska Lajunen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s