10 kysymystä: Ninetyfive50

10 kysymyksen haasteeseen tarttui Helsinkiläinen groove metallia soittava yhtye Ninetyfive50, jonka kitaristi Jaska vastailee kysymyksiin.

Miten bändinne sai alkunsa?

Tavattiin Mikon (laulu) kanssa Vaasassa vuonna 2008. Vähän ankean arjen keskellä (tietäjät tietää) meni lanttu jumiin ja päätettiin purkaa tunteita musiikkiin. Kimpassa duunattiin meikän makkarissa ensimmäinen biisinraakile. Soiteltiin kummatkin kitaraa ja huomattiin, että eihän se Mikon A-mollin rämpyttely riittänyt mihinkään, joten annoin Mikolle mikin käteen ja sanoin, että laula. Ja sehän lauloi! Lounaspöydässä lukittiin bändin nimi Ninetyfive50, joka juontaa juurensa erään viisaan miehen sanontaan: 95% keskittyminen = 50% suoritus. Mikä tietysti tarkoittaa sitä, että me annetaan aina täydet 100%. Mikon kanssa meillä on ollut alusta asti selkeä visio tästä bändistä.

Viisi vuotta meni niin, että asuttiin eri paikkakunnilla, kunnes 2014 Mikko muutti stadiin ja alettiin treenaa. Rumpuihin tuli Jukka. Tehtiin kolmeen pekkaan demo ”The Oakey Principles”. Etsittiin basisti Andy ja kitaristi Leffa. Soitettiin 2015 ensimmäinen keikka Prkl Clubilla. Samalla porukalla mentiin vuoteen 2019 asti, jolloin Leffa jätti bändin keskittyäkseen muihin hommiin ja tilalle porukaan hyppäsi Lassi. Tässä bändin alku ”lyhykäisyydessään”.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Mikko soitti kerran yläasteella A-mollia kevätjuhlassa. Meillä muilla on ollut erinäisiä bändejä matkan varrella esim. Hatetrend, Rotten Tomatoes, Stormic jne. Mutta kyllä Ninetyfive50 on kaikille tällä hetkellä se ykkönen.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikkimme on groovaavaa ja aggressiivista, mutta melodista. Juuri sellaista musiikkia mistä itse tykkäämme. Jokainen ukko tuo keitokseen oman vivahteensa.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

They Are Here. Tehtiin biisiin hieno video ja kappale itsessään on äärimmäisen kova, eritoten livenä. Se kertoo siitä, kun omat ajatukset alkavat vääristyä ja on pelottavaa huomata, että omaan mieleen ei voi enää luottaa. Uusin EP ”Conclusions” on kaiken kaikkiaan varsin monipuolinen, joten suosittelemme ehdottomasti tutustumaan! Tottakai myös koko muuhun tuotantoon.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Emergenza-bändikilpailun Suomen finaalin kolmas. Stam1nan lämppäys Vaasassa, Kaaosfest niin ikään Vaasassa ja se, että ollaan saatu kaksi EP:tä ulos, joista varsinkin jälkimmäinen on otettu loistavasti vastaan. Yli 100000 toistoa Spotifyssa tätä kirjotettaessa.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Hyvää kuuluu! Into pinkeenä duunaataan uutta musaa, keikkoja tulossa keväälle ja kesälle. Esimerkkinä huhtikuussa ollaan menossa Vaasaan lämppäämään legendaarista Ruoskaa! ”Mies, mies yli laidan!” Sinkkua valmistellaan kesäksi. Samalla työstetään Youtubeen matskua. Pyörät siis pyörii!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Ollaan pari kertaa käyty Vaasassa vuokrapakulla ja molemmilla kerroilla alle on osunut sama kärry, missä on lämmitys ollut hajalla. Nyt on kolmas tulossa ja saa nähdä pitääkö pakata vilttejä mukaan.

Ilman muuta hämmentävin tapaus oli julkkareissa, kun sisäänspiikkaja juoksi lavalta pois, löi pään kattopalkkiin, menetti tajuntansa, kaatui skittastäkin päälle, stäkki oli kaatua yleisöön, stäkin päällä ollut bisse kaatui nupin sisään, nuppi poksahti ja heitti savut ilmoille. Siinä sitten ihmeteltiin intron soidessa, että mitäs nyt. Keikka saatiin kuitenkin vedettyä kunniakkaasti ja olipahan iltamat!

Millä biisillä tänään lähtee?

Kiss – Strutter. Mä olen kova Kiss-fani ja olen pakkosyöttänyt varsinkin tätä biisiä jätkille. Alkavat pikkuhiljaa syttyä! Karaoken helmi.

Lähettäkää terveisiä?

Kiitos kaikille keikoilla käyneille ja muuten bändiä tukeneille. Tulkaa jatkossakin!

Taas ollaan tungettu nokkamme Tuska-torstai kisaan, joten tulkaahan paikan päälle tukemaan ja äänestämään 12.3.2020! Kiitos!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Dead End Scene. Ollaan soitettu monet kerrat kimpassa, mukavia ja taitavia jäbiä. Uutta plattaa tulossa, joten bändi seurantaan. Siistiä musaa!

Ninetyfive50: Facebook, Instagram, Spotify, Youtube

Teksti: Ninetyfive50 / Jaska
Kuva: Osmo Lassila

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s