10 kysymystä: Varjola

Rockin sanansaattaja Varjola otti kopin Pelasta bändin kymmenestä kysymyksestä!

Miten bändinne sai alkunsa?

Kesällä 2018 perustettu Suomalainen rock yhtye sai alkunsa kun bändin kitaristi Arttu jätti aikaisemman yhtyeensä mutta ei halunnut jäädä laakereille lepäämään. Arttu oli tutustunut aikaisemman bändin kautta laulaja Wesaan joka ei ollut aikasemmin vielä missään bändissä vaikuttanut. Kevään aikana Arttu haaveili Rock bändin perustamisesta ja ilmaisi asian Wesalle. Vierähti viikko kun ensimmäisen kerran Arttu ja Wesa istahtivat mahdollista projektia pohdiskelemaan. Pari viikkoa vierähti ja huomattiin että demoja oli syntynyt mukava määrä. Kuukausi eteenpäin ja Arttu esiintyi entisen yhtyeensä kanssa viimeisen kerran jota Wesa oli myös saapunut katsomaan. Samassa illassa Wesa törmäsi ensimmäistä kertaa vuosiin Valtteriin joka sattui myös soittamaan aktiivisesti bändeissä. Valtteria pyydettiin tulemaan soittamaan tulevalle demolle rummut ja kuinka kävikään Valtteri jäi bändiin virallisesti. Basisti löytyi vain viikkoa myöhemmin Artun kautta kun Arttu muisti hänen serkkunsa Miikan soittavan bassoa. Yksi tekstiviesti ja Miika oli messissä.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Laulaja Wesa ei ennen Varjolaan liittymistä ole vaikuttanut missään bändissä. Itsenäisesti laulanut ja fiilannut musiikkia iskelmästä metalliin. Kitaristi Arttu ennen Varjolaa oli soittanut muutamissa metalli bändeissä kunnes innostui Rockista. Rumpali Valtteri on ollut ennen Varjolaa aktiivisesti mukana erilaisissa bändi projekteissa pääosin rock/punk bändeissä. Basisti Miika ennen Varjolaa soitti suomirock yhtyeessä jonka hajoamisen jälkeen musiikki jäi pariksi vuodeksi kunnes hän liittyi Varjolaan.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Toisen vuosituhannen hengessä Suomeksi tulkittua riffi painoitteista rockia. Debyytti albumin kappaleet ovat suoraviivaisempaa rock juoksentaa kun taas uuden ”Kääntöpuoli” EPeen kappaleet ovat saundillisesti raskaampia ja aggressiivisempia debyytti albumin ralleihin verrattuna. Varjolan musiikissa voi kuulla vaikutteita ulkomaisesta rockista kuten Foo Fighters ja Godsmack kuten myös kotimaisista yhtyeistä Happoradio ja Apulanta.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

”Kääntöpuoli” EP:n nimikko kappale Kääntöpuoli. Tämä biisi on meidän mielestä kaikinpuolin onnistunein kappale meidän katalogista. Biisi pamahtaa käyntiin melodisella kitara riffillä ja säkeistössä pyöritään clean kitaran sulo soinnuilla. Kertsissä taas räjähtää ja meininki on taattua. Sanoitukset istuvat kuin nyrkki silmään kappaleen tunnelmaan ja biisin sanoma on myös onnistunut. Tämä kannattaa ehdottomasti tsekkaa jos ei meistä vielä ole kuullut.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Ensimmäiseksi kyllä nousee ehdottomasti keikka Nosturissa ennen sen sulkeutumista. Toinen asia mikä nousee mieleen on finaaliin asti meneminen ensimmäisessä bändi kilpailussa mihin osallistuimme. Melkein voisi itseasiassa koko vuoden 2019 kiteyttää onnistuneeksi vuodeksi bändille. Julkaistiin 2 levyä ja tehtiin lukuisia keikkoja. Pyörähdettiin jopa ulkomailla.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Hyväähän meille kuuluu kakinpuolin! Alkuvuosi on mennyt uuden materiaalin kirjoittamisen kanssa ja tätä uutta matskua tullaan tänä vuonna meiltä kuulemaan! Keikkoja tehdään niin paljon kuin mahdollista! Keikoille kannattaa ehdottomasti eksyä jos haluaa kuulla uutta materiaalia ennen muita!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Hmm. Kaikenlaista on kyllä kerennyt sattumaan näinkin lyhyen ajan sisään mitä ollaan oltu kasassa. Kuumottavia hetkiä ei varsinaisesti ole ollut mutta erikoisin keissi oli kun lähdettiin kahdentoista tunnin varoitusajalla keikalle Hämeenlinnaan. Keikka paikka sijaitsi maatilalla keskellä ei mitään ja lähdettiin matkaan hivenen ristiriitasin fiiliksin. Paikalle saapuessa meidät otettiin vastaan avosylin ja keikka paikkakin oli aivan tukossa ihmisistä. Tästä keikasta muodostui kyllä yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista ja keikka meni muutenkin aivan nappiin. Hauskoja sattumiakin on tapahtunut. On soittokamoilla täytetty peräkärry lähtenyt irti liikkeessä, hieman ilolientä nauttineita kuuntelijoita kaatunut rumpu setin päälle keikan aikana. NÄITÄ LISÄÄ!

Millä biisillä tänään lähtee?

Billy Talent – Reckless Paradise. Arttu ja Wesa on fiilistellyt Billy Talenttia koko Varjolan olemassaolo ajan ja viime viikolla bändi julkaisi tämän uuden Reckless Paradise kappaleen ja on ollut soitossa tauotta. Kova ralli! Go Ian!

Lähettäkää terveisiä?

Terveisiä kaikille keikoilla käyneille ja meidän musaa luukuttaneille! Ootte huippu sakkia! Lämpimät terveiset myös teille jotka ette vielä meitä ole livenä katsastanut tai musaa kuullut! Nähdään keikoilla!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

The Backstabbers. Suomi tarvitsee lisää Backstabbersin kaltaisia asenne rock n roll bändejä! Olisi mielenkiintosta kuulla tämän bändin synty tarina ja kuulla jätkistä enemmän musiikin takaa.

Varjola on:

Laulu – Wesa Hauturi
Kitarat – Arttu Kurkinen
Rummut – Valtteri Honko
Basso – Miika Lähteenlahti

FACEBOOK
INSTAGRAM
SPOTIFY
YOUTUBE

Teksti: Varjola
Kuva: Jere Haataja

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s