10 kysymystä: Everture

Kokkolalainen Everture otti haasteen vastaan ja vastasi 10 kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Everture sai alkunsa kesällä 2015. Rumpalimme Olli Vuoti vietti välivuotta ja päätti aloittaa uuden bändiprojektin. Muusikoiden.netissä olleen ilmoituksen kautta mukaan tuli kitaristi Matti Hautakangas ja hänen kauttaan toinen kitaristi Oskari Niskala. Myös basisti Samuli Kielenniva löydettiin samana syksynä. Everture lähti kunnolla käyntiin vasta loppuvuodesta 2017, kun saimme mukaan laulaja Jere Kuokkasen.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Osa bändin jäsenistä on ollut erilaisissa yhtyeissä jo ennen Everturea, mutta jokaiselle tämä on pisimmälle edennyt projekti.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Everturen musiikki on modernia melodista metallia, joka yhdistelee mm. Göteborg-soundia metalcore- sekä alternative metal-vaikutteisiin.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Kolmas singlejulkaisumme, Long Way Down. Biisin tunnelma etenee tosi hienosti ja tasapainottelee onnistuneesti makeen meiningin ja katkeruuden välimaastoissa.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Yllä mainittu single Long Way Down keräsi alle kuukaudessa 100 000 kuuntelua Spotifyssä – tällä hetkellä kuunteluita onkin jo reippaasti yli 200 000. Viime kesä oli ensimmäinen festarikesämme ja päästiinkin jo kahden singlejulkaisun jälkeen Nummirockiin soittamaan.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Elokuun jälkeen olemme pitäneet taukoa keikoista, koska olemme painaneet duunia ensimmäisen kokopitkämme parissa. Bändin jäsenistä on vähän jokainen joutunut venymään suuntaan tai toiseen, jotta pysytään edes jonkinlaisissa aikatauluissa. Viimeinen 6kk on ollut erittäin resursseja syövää aikaa, mutta suurin osa itse levyn äänittämisestä alkaa olla valmiina ja jos hyvin käy niin porukka pääsee jo pian kuulemaan sellaista Everturea että oksat pois!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Botnia Metal Meeting vol 2, Laihia, Elokuu 2019: Takana neljä tuntia viivästynyt soundcheck. Myöhemmin illalla keikan intronauhan pyöriessä bäkkärillä kitaristimme Matti muistaa unohtaneensa kytkeä vahvistimen linjaan. Nopea kääntyminen kuitenkin lavalla korjaa tilanteen eikä siinä sen kummempaa…tai niin luultiin. Kun lähdetään soittamaan ekaa biisiä niin tuumaillaan omissa mielissämme monitoreiden soittavan Samulin bassoa ja Matin kitaraa tosi hiljaa. Biisin loputtua todetaan, ettei tiskiin mene kummankaan ääni. Keikka siis katkesi alkumetreihin. Löydämme jonkun irrottamia johtoja oudoista paikoista, plugaamme ne uusiksi ja johan alkaa soimaan. Nolosta aloituksesta sisuuntuneena vedämme erittäin kovan keikan ja yleisö on hurmoksissa.

Millä biisillä tänään lähtee?

Pikakassa – Musiikkia on mukava tehdä

Lähettäkää terveisiä?

Everture on nyt ottamassa tähänastisen uransa isointa askelta. Käy tutustumassa bändiin Spotifyssa ja Youtubessa, sekä Instagramissa että Facebookissa. Ole ensimmäinen joka kuulee tulevat sinkut ja tulevan levyn. Luukuta meidän musaa TÄYSILLÄ ja tule keikoille pitämään hauskaa!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Sonus Corona. Teimme heidän kanssaan yhteisen keikan toukokuussa 2019, mutta ei keretty oikein tutustua bändiin joten tutustutaan samalla lukijoidenne kanssa.

Teksti: Everture
Kuva: ?

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s