10 kysymystä: Flush

Maailman kolmanneksi paras punkrockbändi, helsinkiläinen Flush, vastasi kymmeneen kysymykseen – jutussa kohukannanotto, savua ilman tulta ja breaking news!

Miten bändinne sai alkunsa?

Kai se oli sitä, että nuorille pojille piti keksiä harrastus ja mikäs sen parempaa kuin musan soittaminen. Flush syntyi muutaman teinivuosien bändiviritelmän raunioille ja on ollut enemmän tai vähemmän aktiivisesti kasassa jo 90-luvulta asti. Tuolloin ensisijainen tavoite oli olla Suomen Bad Religion, eli nopeaa, melodista ja fiksua punkia. Eihän me ikinä mitään progea edes olla osattu soittaa.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Mehän ollaan sillai hassuja, että Bögä (rummut) diggaa kaikesta classic rockin ja klassisen rockin välillä, Janne (kitara) diggaa kaikkea hevistä metalliin, Eero (basso) on nu-metallin ja uudemman metallin ystävä, ja Lasse (laulu, kitara) diggaa punkista ja vaihtoehtokamasta. Siitä syntyy Flush. Kaikilla meillä on vuosien varrella ollut muitakin proggiksia, urbaanifolkista dödikseen, mutta jotenkin tämä bändi on säilynyt hengissä kaiken muun tekemisen ohella.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Biiseissä on usein alku ja loppu, ja välillä niistä voi löytyä se kuuluisa bridge. Työn alla olevalla levyllä on jopa yksi modulaatio. Mutta siis joo, tuossa edellä nuo vaikutteet listattiin ja kyllä ne musasta kuuluu: punk, vaihtoehtorock, perusrock ja metalli. Kitaroita käytetään paljon, sampleja ja taustanauhoja ei yhtään.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Cheap Beer on meidän oodi ja tribuutti meidän koti-hoodeille, Helsingin Haagalle. Ja onhan siinä iskevä kertsi ja tärkeä sanoma.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Edelleen hengissä olemisen lisäksi pitää mainita meidän legendaarinen Bratislavan pistokeikka v. 2018 ja aiemmin samana vuonna julkaistu EP. Bratislavassa vedettiin pienessä luolassa helvetin kovaa ja oli hauskaa, mutta suurin saavutus tuossa oli kuitenkin se, että saatiin koko reissu suunniteltua ja toteutettua, ja siitä jäi palo tehdä lisää. ’New Beginnings’ EP alkuvuodesta 2018 oli toinen iso testi. Bändi oli juuri uusiutunut ja haluttiin testata miten hyviä ollaan tuottamaan ja julkaisemaan matskua sillai ihan tosissaan. Siitäkin jäi palo ja nyt EP saa jatkoa täysimittaisella levyllä.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Nyt just kuuluu helvetin paljon! Keikkaa pukkaa tammikuun vikana päivänä Mascotissa stadissa ja hyvän bändin eli The Black Bubblesin kanssa. Sen lisäksi ollaan just menossa studioon tekemään levyä. Sitä on valmisteltu jo monta kuukautta ja kohta laitetaan ihan oikeaa uraa digitaaliseen savikiekkoon, ja vielä ihan oikeassa studiossa ihan oikean tuottajan kanssa. Työn alla on myös 1-2 ulkomaan pikkurundia ja tietysti pitää vielä kotimaakin ottaa haltuun tulevan levyn myötä. Näyttää myös siltä, että saadaan aikaiseksi kunnon wappurieha, mutta palataan siihen myöhemmin.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Meillä on logistiikka ollut aina hallussa eli ollaan päästy paikasta A paikkaan B suht ajoissa ja ongelmitta, joten pakko kai tässä on nostaa esille tekniset ongelmat kesken keikkaa. Aikanaan meidän ekalla Semifinal-keikalla (nuorille pojille silloin todella iso juttu) headline-bändin lainaama vahvistin hajosi kesken keikan ja sitä sitten ihmeteltiin pidemmän aikaa – kesken meidän keikan. Kovin epämukavaa. Toisella keikalla taas Jannen vahvistin alkoi savuta. Sitä ei enää alettu korjaamaan kesken keikkaa mutta onneksi siitä ei myöskään syttynyt sen pahempaa tulipaloa. Kai se kävi jonkinlaisena savukoneena siinä vaiheessa.

Millä biisillä tänään lähtee?

The Menzingers: Anna. Kalenterivuoden 2019 paras biisi, ainakin jos diggaa jenkkihenkisestä punkahtavasta rokista. Ja miksei diggaisi.

Lähettäkää terveisiä?

Käykää pikkukeikoilla, älkää sniiduilko sisäänpääsymaksujen kanssa ja tukekaa muutenkin bändejä. Ja noin yleensäkin, muistakaa, että musiikki kuten muukin taide ja kulttuuri ovat sijoituksia yhteiskuntaan. Sijoitus, ei kustannus. Älkää uskoko fasisteja, jotka väittää toisin.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Ei tässä nyt ole muita vaihtoehtoja kuin groove-metallin (aurinko)kuninkaat Ninetyfive50. Törkeän hyviä tyyppejä, vielä törkeämpi groove biiseissä ja maailman on aika kuulla heidän prinsiippejään. Pay attention!

Flush Kotisivut, Facebook, Youtube, Spotify, Instagram

Teksti: Flush
Kuva: Mikko Linsiö

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s