10 kysymystä: Kaskas

Akaan pohjoisesta territoriosta, Viialasta, tuleva rocktrio Kaskas otti haasteen vastaan Aston Kalmarilta ja vastaili aika moneen kinkkiseen kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Tinjalla on ollut bändi 2.-luokalta lähtien. Laura tuli ala-asteella mukaan ja Annsofi yläasteella. Toiminta muotoutui trioksi vuonna 2008.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Tinjan musiikillinen ura alkoi kanteleen soittelulla muskarissa ja pianotunneilla. Ala-asteella bändissä syntikka vaihtui lennosta bassoon silloisen basistin tehdessä oharit.

Laura puolestaan aloitti kitaran soiton parissa, koska Tinjan bändistä sellainen puuttui ja bändiin piti totta kai päästä!

Annsofi sen sijaan on pikkutyttönä tapaillut hieman pianonsoiton alkeita ja käynyt myös djembetunneilla ottamassa ensimakua rummutuksiin. Laulaminen on ollut myös vahvasti mukana läpi elämän. Alkujaan Annsofi tuli kakkoslaulajaksi kokoonpanoon jossa Tinja ja Laura jo vaikuttivat. Erään kerran rumpali ei saapunutkaan bänditreeneihin ja Annsofi valikoitui rumpupallin lämmittäjäksi. Sillä tiellä hän on edelleen.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Suomenkielistä, jämäkkää rockia. Joku lokeroi manserokiksi.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Liskokuningas on mukaansa tempaava tykitys, joka kertoo kirjaimellisesti krapulasta. Liskokuningas oli myös meidän ensimmäinen julkaisumme Hetki Ennen Pudotusta -EP:ltä!

Kuuntele Kaskas – Liskokuningas YouTubesta:

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Elokuussa 2019 julkaistu EP on varmasti konkreettisesti merkittävin saavutuksemme tällä hetkellä. Suuriin saavutuksiimme luemme myös päätöksen ryhtyä panostamaan 100%:sesti omaan musiikkiin ja siirtää cover-setit taka-alalle.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Uusia biisejä syntyy kovalla tahdilla ja kevään/kesän aikana olisi myös tarkoitus poiketa studiossa äänittämässä niistä osa!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Kerran yksityistilaisuudessa soittaessamme huomasimme juhlapaikalla päästyämme, että mikseri on jäänyt kyydistä. Lopulta kahden eri kuskin voimin saimme mikserin juhlapaikalle ja show pääsi alkamaan. Juhlaväki ei onneksi ollut sattumasta moksiskaan! Nykyään aina roudatessa tarkistetaan, että mikseri todellakin ON kyydissä.

Millä biisillä tänään lähtee?

Tänään lähtee Pelle Miljoonan Mulla menee lujaa – biisillä! Valitsimme biisin, koska tällä hetkellä tuntuu, että asiat rullaavat oikeaan suuntaan. Seuraavaksi vain lisätään vielä vauhtia! Meillä menee lujaa…!

Kuuntele Pelle Miljoona – Mulla menee lujaa YouTubesta:

Lähettäkää terveisiä

Tulkaa ihmeessä keikalle, jos osutaan teidän kylille! Lavalla kolme komeeta muijaa haluaa soittaa just teille! (Ja polte lavoille on kova *vink vink*.)

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastamme 10 kysymykseen vastaamaan heavy orientoituneen Napalm Kitten – yhtyeen, joka parhaillaan valmistautuu valloittamaan keikkalavat uuden solistin johdolla!

Kaskasin menoa pääset seuraamaan mm. seuraavien kanavien kautta:
Facebook Instagram Spotify YouTube

Kaskas

DSC_5870.jpg

Annsofi Kreivi – laulu, rummut
Tinja Lahdenmäki – basso
Laura Savikko – kitara

Teksti: Kaskas
Kuva: JLindfors Photography

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s