10 kysymystä: Koskelan Halli

Koskelan Halli tarttui 10 kysymykseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Kaikki alkoi ihan puhtaasti laskelmoidusta oman edun ansiottomasta tavoittelusta. Että jos olisi bändi, mikä sellainen nimi millä voisi saada ilmaista mainosta Helsingin katukuvassa? No tietenkin laittamalla bändin nimeksi joku sellainen, joka pyörii katukuvassa. Kun Helsingin sporat menee varikolle, niiden tauluissa lukee Koskelan Halli. Teemu Tanner ajattelee, että ne menee sinne kuolemaan. Se ei pidä paikkaansa.

Kokoonpanon muodostaa eriskummallinen joukko, joka on jotenkin enemmän kuin osiensa summa. Ytimessä on pari jäärää, jotka ei varmaan koskaan osaa lopettaa samassa pändissä soittamista. Yhdestä kotineppaajasta on taas kuoriutunut bändissä hämmästyttävä filosofis-lyyrinen baritonikitaristi. Basisti on pystymetsästä ja mukana lähinnä säälistä. Näillä mennään mihin päästään.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Aika huono. Ja pitkä. Mehän ollaan jo vanhoja pahanhajuisia äijiä. Ja jos ihan totta puhutaan, niin musiikillinen menneisyytemme on varmaankin pidempi kuin musiikillinen tulevaisuutemme. Siksi tässä on vähän sellaista, että jos jonkun biisin meinaa vielä tehdä, niin turha odottaa että bändirokki tulee muotiin. Pitää tehdä nyt.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Fennoskandinaavista romantillista melankoliaa. Naisista on laulettu. Ja kuolemasta. Hyvin voisi jotain muustakin välillä, mutta ei tunnu tulevan. Biisejä on kyllä hämmentävän monen tyylisiä. Rokkia ne silti kaikki kai on.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Just nyt on kuuminta hottia Alla varjojen maan. Se tuorein julkaisu ja siksi paras. Sen videolla on hieno El Camino! Ja Kimi.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

BIG IN JAPAN! Masu kuskasi kerran japanilaista kuvausryhmää ympäri Suomea. Tekivät dokumenttia Suomesta, ja tietenkin oli tarvetta sopivalle musiikille. No Masuhan neuvotteli Kylmäsilta -biisin soimaan kyseisessä dokkarissa, mitä miljardit japanilaiset katsoo koko ajan. Sieltä on kuulemma lähtenyt keskikokoista suurempi rahtialus toimittamaan meille paikallisia Teostokorvauksia. Tovin ollut jo matkalla, varmaan kohta tulee.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

On tullut tavaksi käydä pari kertaa vuodessa SonicPump -studiolla. Siellä on erinomainen sauna, todella lämmin soundi kiukaassa. Pari viikkoa sitten oltiin taas taas. Sieltä on yleensä saatu jotain pohjaraitoja mukaan, joita sitten hierotaan treeniksellä. Nyt soitettiin vähän nopeemmin, ja ehdittiin äänittämään koko biisi. Joskus keväällä sen voisi julkaista, jos Hiili vielä suostuu miksaamaan tämmöistä.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

No tämäkin liittyy SonicPumpiin. Oltiin äänittämässä, kun saunaan saakka kuului jotain kummaa älämölöä eteisestä. Emme hätääntyneet, lisäsimme hieman gainia kiukaaseen ja nautimme transparentista tunnelmasta. Kun kotiin lähdön aika tuli, huomasin tennareideni kadonneen. Niiden sijaan eteisestä löytyi valtavat dinosaurusjalkineet. Ilman kenkiähän ei aikamies kulje, joten oli lähdettävä talsimaan läpi öisen Helsingin muinaisen proctosauruksen tassuilla.

Seuraavana päivänä joku Lauronen soitti. Sovittiin treffit Votkinin lihakauppaan. Pahasti hampuusin oloinen tyyppi saapui paikalle. Ehdotti vaihtokauppaa, jossa saisin Beckenbauerini takaisin sekä pullon konjakkia, jos vain voisin toimittaa dinotöppöset vahingoittumattomana takaisin. Alkoi jo siinä vähän kiinnostamaan, oliko se valtava isovarvas kenties täynnä kokkelia, vai mikä niissä raadolta haisevissa mytyissä niin kovin tärkeää oli. No kaupat kuitenkin tehtiin, ja molemmat saivat haluamansa. Mutta monta kysymystä jäi vaille vastausta. Jäi myös sinnikäs silsa varpaan väliin.

Millä biisillä tänään lähtee?

Viitasen Piia: Meidän jälkeemme hiljaisuus

Vaikuttavin suomalainen biisi vähään aikaa. Rankkaa kamaa.

Lähettäkää terveisiä?

Moi, me tultais sun baariin soittamaan rokkia, sopiiko?

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Slayer. Ja jos Kerry ei just nyt kerkee, niin sitten vaikka sellainen kuin Ristipaine. Kiinnostava bändi. Riitteinen morsian kolahti ekalla kuuntelukerralla!

Koskelan Halli kotisivut, Facebook, Spotify

Teksti: Koskelan Halli
Kuva: Kim Seeck

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s