10 kysymystä: Poistu!

Poistu! on helsinkiläinen elektroakustista musiikkia tekevä duo. Sanomme mielellämme olevamme tekemisissä kokeilevan musiikin kanssa mutta se ehkä kuvaa ennemmin biisintekometodiamme. Molemmilla duon jäsenillä, Alga Napalm ja Rudolf Näkkileipä, on monipuolista taustaa musiikin parista.

Miten bändinne sai alkunsa?

Käsitteellisellä tasolla duo on ollut olemassa jo joitain aikoja. Varsinaisen musiikin tekoon ryhdyimme huhtikuussa 2019, kun teimme ensimmäisen singlemme Paranormal Activity soveltaen itse keksimäämme kokeellista ”lähetetään ääniklippejä messengerillä” -metodia.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

On sitä.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikkimme pohjautuu kummankin artistin oudoimpaan ja synkimpään backlogiin. Olemme koruttomasti omat itsemme mutta alter egomme Rudolf Näkkileipä ja Alga Napalm näyttelevät tuotannoissa suurta roolia. Toimimme päivätajunnan ja alitajunnan välisellä harmaalla vyöhykkeellä.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Kyseessä on yhtyeemme viimeisin singlelohkaisu. Saimme innoituksen kappaleeseen Paranormal Investigations Group Finlandin videolta, jossa valoilmiö, orbi, havaittiin vilkkaassa liikkeessä yli seinän. Mietimme, mikä orbi oikeastaan on ja kuinka se elää. Tämä on orbin itsensä kertoma tarina nähdyn ja näkymättömän, olevan ja olemassa olemattoman välimaastosta.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Mielestämme suurin saavutus on Alga Napalmin musiikillisten tuotosten vapauttaminen ihmisten ilmoille ja Rudolfin kokeilevan elektroaineiston hienovarainen johdattelu kaupallisemman popin suuntaan.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Poistu!lla on työn alla useita tarinoita. Toivomme, että ne tiivistyisivät ja jäsentyisivät pitkäsoiton muotoon vuoden 2020 aikana. Jatkamme edelleen hyväksi kokemallamme messengerklippi-menetelmällä.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Tulevan pitkäsoiton kappale, joka kulkee nimellä Message from Space, äänitys oli tajuntaa laajentava kokemus. Soitimme raidoille kaikki soittimet, joita osaamme soittaa. Sen jälkeen soitimme raidoiksi soittimet, joista saimme ulos äänen. Nyt työstämme kokonaisuutta, joka ei monipuolisuudessaan lakkaa hämmästyttämästä.

Millä biisillä tänään lähtee?

David Bowien Berliinin trilogia sisältää paljon moneen sopivaa materiaalia. Tänään valitsemme Low-albumilta kappaleen Always Crashing in the Same Car. Mielestämme kappaleessa on sellaista ulkopuolisuuden ja vieraantuneisuuden ja oudon romantiikan henkeä, joka on Poistu!lle kovasti tuttua.

Lähettäkää terveisiä?

Ilman muuta haluamme lähettää terveisiä Poistu!n ystäville. Kuunnelkaa Poistu!a ja kertokaa, saiko musiikkimme teissä aikaiseksi jotain mielikuvia, ajatuksia tai kokemuksia.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastamme 70-80 -lukujen taitteen uuden aallon punk-yhtyeen, Nauta. Bändiltä ilmestyi juuri uudelleenjulkaisuna heidän ep:nsä. Haluaisimme kuulla, mitä porukalle kuuluu nyt.

Poistu! Facebook, Instagram, Spotify, Youtube

Teksti: Poistu!
Kuva: Riikka Koksu

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s