10 kysymystä: Kaikkeus

Epärehellistä rokkia soittava Kaikkeus vastasi 10 kysymystä-haasteeseen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Kaikkeus sai alkunsa hiljakselleen vuosina 2015-2016 ja virallisesti ensimmäinen julkaisu ”Valo” tapahtui 2017. Rumpali Miikan kanssa oltiin jo aiemmin soitettu samassa orkesterissa ja basisti Henri oli tuttu mies yhteiskeikkakuvioista joten esitin pojille tämmöisen idean ja yllätyksekseni molemmat olivat välittömästi mukana.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Joka jannuhan on soittanut vaikka sun missä orkestereissa. Tässä homma nitoutu yhteen jotenkin eri helposti ja hommat klikkasi tavattoman helposti. Itse olen kasvanut penskasta lähtien musiikin ympärillä isoveljeni pianonsoiton ja isäni tanssi- sekä humppakuvioiden myötä. Talo oli täynnä soittimia ja meikän lapsesta asti tunteneet eivät varmaan ihmettele ollenkaan että tuli tartuttua kitaraan ja tulee vieläkin ilmaistua itseäni musiikin muodossa. Jokainen meidän jannuista soittaa vieläkin muissakin kokoonpanoissa, akustisia covereita kuin myös goottirockia ja metallicoverhommiakin.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Virallisesti kuvailemme musiikkiamme ”Epärehellistä rokkia soittavaksi savolaistrioksi” mutta täytyy todeta että musiikkimme yhdistelee progea, metallia ja vaikutteita sieltä sun täältä. Kaikkeus on palettina aika avoin ja voimme vapaasti ”lainata” muun genren vaikutteita mikä oli alunperin tarkoituskin. Panostamme myös visuaaliseen puoleen ja toivoisimme että jatkossakin saamme julkaista jokaisen kappaleen videon muodossa.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Suositteluun menee uusin sinkkulohkaisu kolmannelta EP:ltämme nimeltään ”Suo”. Tähän mennessä kunnianhimoisin videoprojekti ja varmasti synkin korvamato mitä olen ikinä kirjoittanut.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Vaikkakaan savolaiseen luonteeseemme ei kuulosta leuhkailu niin bändimme suurimmat saavutukset ovat kai ne mitä olemme saavuttaneet, eli aika kryptinen vastaus. Kai sieltä voisi mainita edeltävä Ottopojan keikka mikä veti tupaan niin paljon ettei langattoman kitaran kanssa mahtunutkaan yleisöstä toiseta reunasta lävitte ja vaikkapa keikka KuopioRockCockissa. Lisäksi se että olemme saaneet aikaiseksi 8 videota kaiken omien kiireidemme keskellä.

Veikkaan että tämän bändin kohdalla suurimmat saavutukset ovat edessäpäin. 😉

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Nyt kuuluu erittäin hyvää, kiitos kysymästä. Meillä on tekeillä EP:mme kolme julkaisematonta biisiä videoineen ja samalla kirjoittelen biisejä joita nyt onkin tullut enemmän kuin odotin. Oikeastaan vähän jo liikaakin. Karsimista on siis odotettavissa, hitto vie.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Tämän bändin kanssa ONNEKSI on vielä sattunut todella vähän isoja tapaturmia ja kämmejä. Siitäkin syystä että jos lavalla joku menee pieleen niin se on yleisesti ottaen meikän selvitettävä homma monitori-valovastaavana. Ainahan sitä pieniä kämmejä ja pikku mokia sattuu. Esmes kuukausi sitten soitimme ennen Ruoskaa Varkaudessa ja jostain syystä lattiamonitorit olivat jääneet päälle edeltävästä showsta. Meillä kun kaikki tulee korvamonitoreihin niin ensimmäisen biisin aikana lavan äänentaso nousi lähemmäks 100 db ja joka asia kiersi lavalla kliinikitarasta lähtien. Katsoin miksaajaamme Vellua ja hänen kasvoiltaan oli selkeästi luettavissa paniikki ja ilme ”MITÄ HELV…” ennen kuin tajusin tämän itse jalan nostaessani lattiamonitorille ja kesken biisin tajusin tämän mokan ja ujutin avausbiisin lyriikoihin viestin ”Laitatko Vellu lattiamonitorit kiinni?”. Ei mitään, yleisö luuli tätä osaksi esitystä ja show jatkuu.

Millä biisillä tänään lähtee?

Tämä on siis puhtaasti meikän valinta laulaja-kitaristina ja juuri julkaistun ”spotifyn omat soitetuimmat top 100” listan ykkösenä on tänä vuonna tämä kyseinen kappale.

Biffy Clyron versio Frightened Rabbit-orkesterin kappaleesta ”The Modern Leper”. Kyseinen kappalehan on tribuuttilevyltä Tiny Changes: Celebration of Frightened Rabbits ”The Midnight Organ Fight” joka toimii tribuuttina 36-vuotiaana oman henkensä riistäneelle bändin keulahahmolle hra Scott Hutchisonille. Valitettava ja surullinen tarina mutta Biffy on allekirjoittaneen yksi favorite bändeistä ja hienoa että ottivat osaa tähän hyväntekeväisyyteen liitettyyn projektiin hienolla versioinnilla kyseisestä kappaleesta.

Lähettäkää terveisiä?

Terveisiä kaikille tätä lukeville. Eritoten kiitoksia meidät livenä tsekanneille ja kiitos nastasta palautteesta jota viime aikoina on satanut! Koko bändi kiittää ja näemme keikkapaikoilla.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Ehottomasti nyt parit keikat messissä olleelle Scars Of Solitudelle. Nuoria jannuja, vekkuleita kundeja ja kaiken lisäksi hyviä muusikoita joita on ilo katsoa ja kuunnella livenä. Rumpalin täysin valkoinen asu on palanut verkkokalvoille pitkäksi aikaa. En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia.

Kaikkeus Youtube, Instagram, Facebook

Teksti: Kaikkeus
Kuva: Riku Jokinen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

2 kommenttia artikkeliin ”10 kysymystä: Kaikkeus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s