10 kysymystä: Aston Kalmari

Lappeenrantalainen voimanelikko Aston Kalmari taivuteltiin joka suunnasta puskevien haasteiden vaikutuksesta vastaamaan kymmeneen kysymykseen. Kiitos haasteista sekä Tahrat että The Rivet!

Miten bändinne sai alkunsa?

Aston Kalmari on yhtyeen laulajan Allun alun perin yhden miehen projektista kvartetiksi marraskuussa 2018 kasvanut rockpumppu. Yhtyeen jäsenet olivat toisilleen ennestään tuntemattomia, muusikoiden.netin Tinderpalstalta ”talteen swaipattuja” herrasmiehiä.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Kaikilla on pitkä ja kirjava musiikillinen tausta erinäisissä kokoonpanoissa. Allu ja soolokitaristi Samu ovat mm. tuttuja kasvoja myös nopeaa ja melodista skedepunkkia esittävästä Lowlife Herosta.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Ovelista lyriikoista, tiukasta poljennosta ja valtavista mukanalaulettavista kertosäkeistä tunnistettavaa uuden aallon suomalaista rock-musiikkia. Ehkä ripaus Tehosekoitinta, Don Huonoja ja Foo Fightersia.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Laskuvarjohyppääjiä on biisi mistä ollaan saatu eniten palautetta kylmien väreiden aiheuttamisista. Haikea rakkauslaulu singauttaa kuulijansa mukavasti kesäöiden lämpimään syleilyyn. Tässä studiolive biisistä.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Ollaan bändin ikään nähden saatu tykitettyä aika mukavasti keikkaa ympäri Suomea ja päästy suhteellisen isoillekin lavoille esiintymään.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Tässä loppuvuodesta raapaistaan vielä parit keikat ja käännetään katseet vuoteen 2020. Tammikuu vietetään studion syövereissä, ja keväällä sylkäistään ulos kauan odotettu debyyttialbumi!

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Ehkä mieleen jäävin kokemus on ollut erään baarin ratkaisu artistien majoittamiseksi; Yövyimme yleisön lähdettyä baarin sohvilla makuupusseissa, ja aamulla sitten lähdettiin seuraavalle keikalle hartiat hiukan jumissa. Baarin henkilökunnalle toki lämmin kiitos, harvemmin kukaan tarjoutuu majoittamaan muusikoita nurkissaan.

Millä biisillä tänään lähtee?

Luukas Oja – Muijista. Erittäin raikasta ja selkeää tykitystä. Nää esiintyy Ruisrockissa 2020! Tämmönen valaa meihin pienemmän kaliiperin rockkareihinkin varovaista uskoa rockin paluusta!

Lähettäkää terveisiä

Kuunnelkaa ihmiset rakkaat niitä uuden musiikin radio-ohjelmia ja soittolistoja. Tukekaa uutta musaa tekeviä bändejä ja käykää niiden keikoilla!

Ps. Ollaan erittäin reippaita ja yhteistyökykyisiä äijiä, aina valmiina keikalle!

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastetaan 10 kysymykseen todella kova rocktrio Kaskas! Ehdottomasti kuuntelemisen arvoista musiikkia heillä, toimii livenä hiton hyvin!

Aston Kalmari Instagram, Facebook, Youtube, Spotify

Bändi
Allu – laulu/kitara
Samu – taustalaulu/soolokitara
Ville – taustalaulu/basso
Markus – rummut

Teksti: Aston Kalmari
Kuva: Minttu Hannola

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s