10 kysymystä: The Rivet

Kymppi kysymykseen lähti ”täysillä nyrkillä naamaan lyövä, perussoittimilla soittava Etelä-Kurjalan pääkaupungin tanssi- ja soitinyhtye Rivet”

1. Miten musiikillinen yhteistyönne sai alkunsa?

Baari-illasta. Oli fiilikset, että ois kiva alkaa soittamaan rokkia kimpassa ja siitä se lähti kytemään. Kohta löytyikin ensimmäinen hometalo, jossa treenata. Nykyään hometaloja on enemmän, mutta treenikämppiä vähemmän… jännä yhtälö.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Ei ollut musiikillista menneisyyttä. Muuta menneisyyttä on, sillä ollaan oltu kavereita ja sen ympärille on kasattu se musiikki homma. Varmaan aika pitkä tie, mutta ymmärtää kyllä kaverin oikkuja paremmin kuin hyvin.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Voima, energia ja kitara. Jossei tule hiki, niin ei tee oikein, tai sit kunto on urheilijan tasolla ja pitää siirtyä urheilun pariin.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Eka julkaisu tulevalta albumilta. Uusinta kamaa siis (toistaiseksi).

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Kiertuetta 15 päivää Viro – Slovakia akselilla. Hitsaa bändiä yhteen ja paljastaa sen roketirollin todellisen glamourin!

Albumi äänityksien loppuun vieminen ollut myös iso juttu.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Tulossa albumi 2020 ja lisää päätöntä kiertelyä mustalaisleirin elämänohjeita noudattaen.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Viro, Tallinna. Rundilla oli varattu meille majoitus vanhastakaupungista johon saavuttiin paikalle. Omistaja / yrittäjä katsoi tätä Kiljusen herrasväen uuden seikkailun alkua ja totesi, hänellä olevan juuri sopiva huone meille. Hän vei meidät pois rakennuksesta Tallinnan sisäpihoja pitkin toiseen rakennukseen ja ohjasi muutamat raput yläkertaan. Hengästyneenä rapuista ja 87km uinnista Helsingistä – Tallinnaan, otimme huoneen vastaan. Nukuimme kaikki samassa huoneessa. Huoneen kalustoon kuului sänkyjen lisäksi lemmikkirotta ja talonmies ”Pekka”. Talonmies esiteltiin meille myyntisanoilla ”He does some things”. Emme kyseenalaistaneet.

Pekka pyöri samassa tuvassa kanssamme ymmärtämättä lontoota tai suomea sanaakaan. Hän ymmärsi vain Liverpoolin jalkapallojoukkueesta. Pekka kävi myös tupakoimassa huoneemme ikkunasta.

Asia ei sinällään häirinnyt, kunnes yöllä klo 4, kun Pekka pamahti huoneeseemme, jonka ovi lukittui yhtä hyvin, kuin verholla varustettu sovituskoppi. Pekka marssi ikkunan äärelle, aloitti ”suitsuttamisen” pitkissä kalsareissaan ja laski filterin läpi sisäänvedettyä hengitysilmaa, suoraan pakoputkensa lävitse huoneeseemme. Onneksi lähin soittaja nukkui vain noin metrin päässä ja tämä sattui olemaan basisti.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Skid Row – In a Darkened Room

9. Lähettäkää terveisiä?

Tukekaa bändejä: ostakaa levyjä, käykää keikoilla ja antakaa palautetta hyvässä hengessä. Pienet bändit tekevät hommaa ”rakkaudesta lajiin”. Läsnäolo on kaikki kaikessa!

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Jos ei ole vielä haastettu, niin Aston Kalmari. Miksi? Jätkät tekee tällä hetkellä paljon ja on lyhyessä ajassa painanu kiitettävästi keikkaa!

The Rivet Facebook, Instagram, Spotify, Youtube

Teksti: The Rivet
Kuva: ?

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Yksi kommentti artikkeliin ”10 kysymystä: The Rivet

  1. Mainiota ja rokkaavaa viikkoa! Livemusiikkia tuen aina mielelläni kun siihen on mahdollisuus. Ehkä nähdään joskus, keikalla 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s