10 kysymystä: Krissi ja Samuel

Aittatien musikaaliset supersankarit Krissi ja Samuel- Tie Paavolasta vie vain ylöspäin.

Kymmenen kysymystä, kymmenen vastausta- totta vai tarua, päättele itse.

1. Miten musiikillinen yhteistyönne sai alkunsa?

Tunnettiin pikkupenskoista asti, asuttin samassa talossa. Yhdessä uitettiin kuralätäköissä muovilaivaa Aittatie kympin pihassa, ja kisattiin neppisautoilla joskus vuonna yks ja kaks.

Mutta musiikillinen yhteistyö alkoi vasta vuosikymmeniä myöhemmin. Aittatie oli jäänyt kauan sitten taa, kummaltakin. Mä asuin Lontoossa, Samuel Helsingissä. Kumpikin duunattiin musaa tahoillamme, Samuel tuottajana, mä laulajana ja laulunkirjoittajana bändissä nimeltä Maida Vale. Pitkä stoori, mutta yhteisten tuttujen kautta Samuel kuuli yhden mun matkapuhelimella äänittämän lauludemon mun omasta biisistä, nimeltä Confused. Se otti muhun yhteyttä ja kysyi, saako käyttää mun laulua. “Jaa että mihin”, kysyin, mutta samaan hengenvetoon lupasin. Uteliaisuus kun vei voiton.

Muutaman päivän päästä kilahti postiin eka miksaus biisistä. Ensi fiilikseni oli että ei helvetti- konemusaa kilikalikopsis, ei niin yhtään mun juttu, ja nauroin maha kipeänä. Mutta muutaman kuuntelun jälkeen totesin, että näkemys se on tuokin, ja totuin, ja annoin periksi.

Confusedista tuli meidän eka sinkku ja se lensi suoraan Spotifyhin. Taiteilijanimet tässä vaiheessa oli KTreg (niin, minäpä mina) ja Capricorn_one. Vuosi?? En ole ihan varma, oisko ollut 2016. Biisi päätyi myös soittoon Lontoossa Hard Rock Hell-radion The Fix-ohjelmaan.

Yhteistyö jatkui. 2017 julkaistiin EP “Won´t Promise Too Much”, jolta löytyi Tango Pirates-cover Borrowed Timen lisäksi 4 omaa biisiä. Borrowed Timen video sai Facebookissa kymmeniätuhansia katseluita ja biisi soi jälleen pikkuradioissa ahkerasti.

2018 ilmestyi ensimmäinen pitkä levymme After All Is Said, ja musiikkivideot paitsi nimibiisistä, myös biiseistä Olly, Delhi ja Make Up Your Mind.

En tiedä iskikö vauhtisokeus vai mikä, mutta oli tehty hommia ja julkaistu musaa aika hulluun tahtiin. Nyt pamahti kriisi. Kuka tekee mitäkin, kenen on kreditit mistäkin ja mikä on ees mun nimi?Tai sun?

Taiteilijanimet muuttuivat jo ennen pitkän albumin julkaisua, mutta samalla päätettiin ottaa aikalisä.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Samuel nyt on soitellut bändeissä nuoresta kössistä asti. Sen isä soitti tanssiorkesterissa ja velikin jossain hevibändissä, eli ei ole ihme, että hänkin tarttui kitaraan jo varhaisessa vaiheessa, kasvatti pitkän tukan ja näytti rokkitähdeltä, jolle Paavola, ja koko Hyvinkää kävi turhan pieneksi hyvin nopsaan.

Itse olen kodista, jossa musaa kuunneltiin aina antaumuksella. Isä soitti kitaraa ja jamitteli kavereineen meidän olohuoneessa. Mun ja siskojen laulua se äänitti kaseteille ja antoi lahjaksi mummille. Mielessäni aloin kirjoittaa lauluja hyvin varhain. Muistan kun istuin keinussa, ja melodia soi päässäni. Kuuntelin, makustelin ja mietin, mistä se oli sinne tullut. Oli ehkä ensimmäinen sävellykseni. Sanoja aloin kirjoitella vasta teininä, ja olin näennäisestä räväkkyydestäni huolimatta liian ujo niitä muille näyttämään, melko pitkään.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikissamme yhdistyy mun rakkaus melodiaan ja tarinoihin ja Samuelin uskomaton taito tehdä musiikillinen maailma joka henkii menneiden vuosikymmenien pop- ja rock-perinteitä tuoden ne moderniin tietokoneaikaan, missä musiikkia tuotetaan makuuhuoneessa, kitara toisessa, ja läppäri toisessa kädessä. Tässä ajassa meillä jokaisella on mahdollisuus ilmaista, ilman kalliita studioita saadaan tehtyä todella hienoa musaa, josta voidaan olla ylpeitä.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Uusin biisimme, Day By Day kertoo pimeästä ajasta, kiireisestä arjesta ja aherruksesta keskellä joulun odotusta. Se kyseenalaistaa nykyihmisen ja yhteiskunnan arvoja- voisiko elämässä olla muutakin, kuin työ, raha ja materia. Kuitenkin, koska muutosta on vaikea nopeasti toteuttaa, välitön sanoma on- päivä kerrallaan.Take it easy.

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Varmaankin ensimmäinen pitkä levymme After All Is Said. Onhan se hienoa että tuolla maailmalla on ihan oma levy.

Mutta hienoin saavutus on vielä tulossa. Joulukuun kuudes, itsenäisyyspäivänä ilmestyy uusin sinkkumme GLOW, joka kertoo meistä. Arjen supersankareista. Biisin on miksannut ja masteroinut englantilainen tuottaja Kevin Poreé. Suunnittelimme ensin jopa lähettävämme sen euroviisukarsintoihin (Uuden Musiikin Kilpailu), mutta valitettavasti sain mp3-version liian myöhään.

Joulukuun lopussa musiikkiamme julkaistaan ensi kertaa fyysisessä muodossa, kun olemme mukana hollantilaisen Helena Music Recordsin Global Connectivity 3- cd-levyllä. Helena Music kiinnitti minut artistikseen jo keväällä, mutta perhesyistä yhteinen julkasumme, jonka piti ilmestyä kesällä 2019 lykättiin vielä tulevaisuuteen. Olen todella ylpeä ja onnellinen yhteistyöstämme ja odotan siltä tulevaisuudessa paljon.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Samuelin ja mun projektin lisäksi työstän musiikkia suomenkielisen Krissi-projektini parissa Ari Jaakko Savinaisen kanssa.

Samuel taas tekee yhteistyötä myös mm norjalaisen Sar Araionin kanssa ja tuottaa ja miksaa muiden artistien musiikkia.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Musiikkivideo Make Up Your Mindin kuvaukset Hangossa Maria Monden kanssa oli tosi hauskat! Sain irrotella kunnolla ja pääsin tapaamaan ihanan Marian ja hänen mukavat vanhempansa. Samuel oli kuvaamassa. Oli upea ilma, ja Hanko oli tosi kaunis.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Katri Somerjoen alias Catrionen uusin sinkku, Chaos! Yksi Suomen lahjakkaimmista ja luovimmista ihmisistä ansaitsee tunnustuksen omana itsenään, eikä vain Baddingin veljentyttönä.

9. Lähettäkää terveisiä?

Terkut menee kaikille ihanille musaystäville- meillä on syntymässä ihana toisiaan kannustava, voimaannuttava yhteisö, mistä olen hurjan iloinen- Laura ja Mikko (Lukko Sulaa), Iina Kuu, Markku Touronen, Teemu Ahtonen, Katja Tanskanen, Andreata Kattani, Sofia Perhomaa, Jetro Jeremias Turunen, Mika Salonranta, Ari Jaakko Savinainen, Ari-Pekka Laukkanen, Mia Parkkonen, Tiina Silvennoinen…. Ei hitsi heitä on niin paljon!! Ja terveiset myös pikkuradioille jotka väsymättä tukee meitä pikku artisteja- Finnradio FM, Suomiradio Södertälje, Pispalan Radio (Lauri Nieminen), Jarskin Kuumat Aallot, Radio Hulabaloo.

Yhdessä käydään nelosmedian monopolia vastaan 😊

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastan Katri Somerjoen- Catrionen. Koska, kuten sanoin, hän ansaitsee tulla tunnetuksi omana hienona itsenään.

Samuel Aalto Spotify, Youtube, Facebook, Soundcloud
Krissi Spotify, Youtube, Facebook, Instagram, Soundcloud

Teksti: Krissi ja Samuel
Kuva: Selfie

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s