10 kysymystä: Tahrat

Kymmenen katkuista kysymystä saavutti Reijolan Soten kellaripäämajan sekä siellä majailevan suomenkielisen rokkipoppoon, Tahrat.

1. Miten bändinne sai alkunsa?

Tahrojen ensiaskeleet otettiin jo reilut kymmenkunta vuotta sitten, mutta varsinaisen bänditoiminta alkoi vuonna 2014 Joensuussa. Kalle ja Toni treenailivat alkuun kahdestaan kappaleita ja matkaan tarttui loput muusikot huimalla kahden päivän etsintäajalla muusikoiden.netistä. Alkuun toimimme nimellä ”Rorschächin Tahrat”, mutta etuliite pudotettiin pois nykyisen kokoonpanon myötä, joka muotoitui viime kesänä.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Jäsenet ovat enemmän ja vähemmän aktiivisesti soittaneet erilaisissa kokoonpanoissa ennen Tahroihin päätymistä. Genrerajoja rikkova harrastaminen näkyykin nykyisessä musiikillisessa suuntautumisessa vahvasti.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikkimme on suomenkielistä kokeilevaa rock-taidetta. Tyyli heilahtelee vähän raskaammasta rokista aina kevyempään pop-rock jytkeeseen – vahvalla suomirock-soundilla. Aina uutta ja yllättävää.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Uusin singlemme ”Masokisti” saa hoitaa lippulaivan virkaa tässä tapauksessa. Tämä kappale kuvastaneen hyvin mitä tulevaisuudessa on enemmän tai vähemmän luvassa.

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Keikkailusta parhaimpia saavutuksia on varmasti Lunta Ilosaaressa 2019-tapahtumassa esiintyminen. Keikkailun ulkopuolella mielenkiintoisin saavutus on varmasti meidän oma tasohyppelypeli, jota voit kokeilla nettisivuillamme.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Kiitos ihan hyvää. Tällä hetkellä harjoittelemme uusia kappaleita ja näitä olisi tarkoitus mennä ensi keväänä nauhoittelemaan studioon. Samalla pyrimme heittämään muutaman keikan siellä sun täällä, joten ottakaahan yhteyttä mikäli tiedätte hyvän paikan tai tarvitsette kaveribändin.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Näitä on useampikin, mutta nostetaan esiin kaksi. Ensimmäinen oli eräälle keikalle mentäessä, noin muutama tunti ennen esiintymistä silloinen kiipparistimme ilmoitti olevansa sairaalassa paikattavana eikä täten pääse keikalle. Soundcheckin aikana sovitimmekin nopeasti muutaman kohdan uusiksi ja totesimme, että nyt sitten riehutaan puuttuvan jäsenenkin edestä. Toinen sattumus oli taas, kun treenipäivän aamuna kitaristi ilmoittaa, ettei kykene tulemaan treeneihin, koska lapsi syntyy nyt.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Absoluuttisen Nollapisteen kappale ”Iiris” herättää hyvin tunteita kävellessä pää tyhjänä kohti ei-taiteellista yliopistoa.

9. Lähettäkää terveisiä?

Terveisiä äitille!

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastekirje lähtee Aston Kalmarille. Sitä yhteiskeikkaa odotellessa. Tekee ne hyvää musiikkiakin ja komeita jätkiä.

Tahrat Kotisivut, Facebook, Instagram, Spotify, Youtube

Teksti: Tahrat
Kuva: Kamerajalusta

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s