10 kysymystä: Saa kiljua

Saa kiljua – oululaista poppipunkkia vuodesta 2019.

Maku kehittynyt, paikoin kitkerä. Tekisikö mieli huutaa? Ei se mitään. Meitä on muitakin. Laulusolisti Tiinan melodiset vokalisoinnit ja osuvat lyriikat hämmennettynä taustatrion punk-rymistelyyn takaavat erinomaisen keitoksen.

Miten bändinne sai alkunsa?

Jyrki ja Ilkka kävivät kesällä kattomassa kavereiden punkkikeikkaa ja miettivät pitäiskö itsekin pistää uusi kokoonpano pystyyn. Edellinen poikien projekti oli elänyt hiljaiseloa jo jonkin aikaa ja Tiinan sooloprojekti oli sellaisessa vaiheessa, että uusi, omaa musaa soittava punkkikokoonpano sopi hyvin kaikkien elämään.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Pojat soitelleet yhdessä eri kokoonpanoissa grungea ja alternative rockia noin 15 vuotta. Tiinalla on oma sooloprojekti, jonka lisäksi hän tekee musaa myös muille artisteille. Yhdessä on keikkailtu myös bilebändissä viimeiset viisi vuotta.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Monipuolista poppipunkkia laidasta laitaan. Laulusolisti Tiinan melodiset vokalisoinnit ja osuvat lyriikat hämmennettynä taustatrion punk-rymistelyyn takaavat erinomaisen keitoksen. Tehdään semmoista musaa, joka itsestä tuntuu kivalta eikä stressata onko se “punkkia” ja/tai vielä tarkemmin, että minkälaista punkkia.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Mä en skeittaa. Kuvastaa ehkä monipuolisimmin sitä mitä tehdään. Menevä ja letkeä punkkibiisi.

Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Reilut parisataa kuuntelijaa Spotifyssa heti ekalla EP:llä

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Julkaisemme pari sinkkua vielä tämän vuoden puolella. Niistä ensimmäinen, Kesän kuolema, julkaistaan 29.11. Ensi vuoden puolella tarkoitus tehdä keikkoja.

Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Jyrki: Kitaran efektilaitteen sekoaminen kesken keikan niin, että kaikki mahdolliset efektit kaiusta ja flangerista aina wah-wahiin asti kytkeytyivät yhtä aikaa päälle. Ja varsinkin se, että huonon lavamonitoroinnin takia huomasin asian vasta muutaman biisin jälkeen.

Millä biisillä tänään lähtee?

No Shame – Jonossa seuraava. Yksi parhaista Suomipunk-bändeistä koskaan. Biisin nimi oli meillä yksi ehdokas bändin nimeksi.

Lähettäkää terveisiä?

Terveiset kaikille bändien pelastajille, pitäkää jalat maassa, pää pilvissä.

Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Deposit Man. Pelastetaan oululainen punk.

**

Saa kiljua Spotify, Facebook, Instagram, Youtube, Bandcamp

Bändi:
Tiina – laulu
Jyrki – kitara
Ilkka – basso & taustalaulu
Ville – rummut

Teksti: Saa kiljua
Kuva: Anu-Maija Kärjä

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Yksi kommentti artikkeliin ”10 kysymystä: Saa kiljua

  1. Loistava bändin nimi ja mahtava biisi kokonaisuudessaan sanoja myöten. Laulalla hyvä ääni. Bonuspisteet rastoista ja oululaisuudesta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s