10 kysymystä: Noora Kataja Trio

Kysymyksiin vastaili vaihtoehtoiskelmää soul – mausteilla soittava Noora Kataja Trio Kokkola-Oulu-akselilta.

1. Miten bändinne sai alkunsa?

Bändimme on ollut tällä kokoonpanolla pystyssä reilun vuoden. Laulaja-lauluntekijä Noora Kataja ja rumpali Mikko Kiiveri ovat soittaneet yhdessä jo reilut pari vuotta. Basisti Tuula Virkkala löysi bändiin syksyllä 2018. Tämä kaikki tapahtui yhteisten muusikkoystävien avulla.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Kaikilla meillä on pitkä historia musiikin parissa. Huvittavaa on, että triostamme löytyy peräti kaksi sellon soitolla aloittanutta. He ovat Noora ja Mikko. Ja se kolmaskin, eli Tuula, soittaa sähköbasson lisäksi jousisoitinta, kontrabassoa. Mikko ja Tuula ovat soittaneet useissa eri tyylisissä bändeissä reilun parin vuosikymmenen ajan. Mikko on ollut ihan kuukausipalkkaa saava muusikko Pohjan Sotilassoittokunnassa. Noora toimii päivätöikseen musiikin opettajana peruskoulussa ja lukiossa. Vuonna 2017 hän osallistui Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailuihin ja eteni semifinaaliin.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikkimme on vaihtoehtoiskelmää monenlaisilla vaikutteilla eri genreistä. Joku on kertonut kuulevansa biiseissämme Suomi-soulia. Lauluntekijä Noora ei kiistä tätä lainkaan. Hän kertoo kuunnelleensa paljon Aki Sirkesaloa ja Tuomo Prättälää ja arvostavansa Maarit Hurmerintaa. Kansainvälisistä esikuvista ehdottomasti hänelle tärkein on Carole King. Debyyttisinglemme Kautokeinoon sisältää folk- tyylistä tarinankerrontaa. Levyllä vieraileva kitaristi Matias Kiiveri tuo kitaroillaan biisiin countryn vivahteen.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Suosittelisimme kuuntelemaan debyyttisinglemme Kautokeinoon. Tämä on biisi, joka kertoo pettymyksestä ja kaukokaipuusta. Kuulijapalautteen perusteella siihen on ollut monen helppo samaistua.

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Suurin saavutuksemme on vielä tällä hetkellä tuo ensimmäinen julkaisumme. Lisää biisejä tipahtelee suoratoistopalveluihin jo loppuvuodesta 2019 ja alkuvuodesta 2020. Kun kaikki valmiit biisimme on ”pihalla”, olemme saavuttaneet omasta mielestämme yhden maaliviivan.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Tällä hetkellä hoidamme julkaisemiseen liittyviä käytännön hommia ja teemme pikkujoulukeikkaa Keski-Pohjanmaalla. Visioimme uusista nauhoituksista ja keikkamahdollisuuksista eri puolilla Suomea.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Usein sattuu ja tapahtuu. Kerran tai kaksi kertaa keikalla Noora on unohtanut mikin adapterin tai mikkitelineen kotiin. Tilanne on paikattu niin, että Mikko on juossut juuri sulkeutuvaan markettiin jesaria hakemaan. Näin mikki on saatu teipattua kiinni takahuoneesta löytyneeseen nuottitelineeseen.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Tänään kone käynnistyy Hyödyttömien idioottien biisillä ”Oi nuoruus”. Biisin siivittämänä voi päästä nostalgisiin tunnelmiin. Lisäksi siinä on mukavaa leikittelyä lyriikoissa.

9. Lähettäkää terveisiä?

Terkkuja kaikille musiikista nauttiville kanssakulkijoille!

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastamme Vellamon (Pia Leinonen ja Joni Tiala) vastaamaan näihin kymmeneen kysymykseen. Heiltä löytyy jutun juurta niin biiseihin kuin tällaiseen jutusteluunkin. Tsemppiä!

Noora Kataja Trio Facebook, Instagram, Youtube

Teksti: Noora Kataja Trio
Kuva: Miia Parviainen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s