10 kysymystä: Marianne Saari

1. Miten bändinne sai alkunsa?

Syksyllä 2016 palasin takaisin suomenkielisellä musiikilla. Aloin yhteistyön kihlattuni Juha Kristian Konnun kanssa, jolloin Kristian alkoi säveltämään ja tuottamaan minulle uusia kappaleita. Hänen oman bändinsä ”Land of Tales” muusikot innostuivat soittamaan myös minun kappaleissa ja heidän sanoittaja Mika Mäkiranta ja Pasi Salonen ovat tehneet osan sanoista. Olen ollut mukana myös sovittajana osassa kappaleista ja sanoittajana ”Kaunista unta” singlellä, jonka kirjoitin yhdessä Kristianin kanssa.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Lauloin ensimmäisen kerran bändissä 40 vuotta sitten, jonka jälkeen innostuin esiintymään motellissa, jossa äitini oli yrittäjänä. Lauloin vuodesta 1980 useamman vuoden motellissa esiintyvien orkestereiden kanssa. Motellissa esiintyessäni minusta kiinnostuttiin laulajana ja minulle tarjottiin ensimmäinen levytys-sopimus ja julkaisin ensimmäisen albumin Mary-Ann ”Silver Blue” v. 1983 (Minimusic Harry Aaltonen). Kappaleet olivat pääosin itseni valitsemia covereita, joista suurin osa oli minun esikuvani Linda Ronstadtin tuotantoa.

Olin laivamuusikkona Silja Linen laivoilla Turusta Tukholmaan vuonna 1984 useimpia viikkoja kerrallaan housebändinä. Kävin laulutunneilla ja musiikkiopistoissa keikkailun ohessa.

Vuonna 1985 solmin levytyssopimuksen CBS Epic Recordsin kanssa, joka julkaisi ”Muovinukke / Unta vain” singlen. Muovinukesta painettiin myös Maxi single vinyl 12″. Yhteistyö levy-yhtön kanssa kuitenkin päättyi, kun jäin auton alle jalkakäytävällä kotiin palatessaan studiolta. Ristoa Asikaisen tekemät kappaleet olivat lähestulkoon jo kaikki äänitetty tulevalle pitkäsoitolle, mutta onnettomuudesta johtuen sovittuja levyjä ei koskaan tehty, eikä äänitettyjä kappaleita koskaan julkaistu. Onnettomuuden jälkeen kuitenkin esiinnyin aiemmin sovituissa TV-lähetyksissä, joita olivat Rock Ralli, Levyraati ja Hittimittari.

Jatkoin kuitenkin laulamista ja esiinnyin mm. eri puolilla Norjaa ravintolaorkesterin solistina vuonna 1987. Tämän jälkeen olen ollut mukana laulajana monissa eri kokoonpanoissa ympäri Suomen.

Palasin tekemään musiikkia 2000-luvun alussa. Hyvinkäällä asuessani Silver Spirit bändini kanssa julkaisin kaksi englanninkielistä omakustannelevyä vuonna 2003 ja 2004. Kappaleissa olin ensi kertaa mukana myös sanoittajana. Tämän jälkeen keikkailin ahkerasti monien muiden bändien kanssa.

Vuonna 2013 lauluntekijä / tuottaja / muusikko Salvatore Lucchesi Italiasta löysi minut sosiaalisesta mediasta ja halusi yhteistyöhön. Menin Sisiliaan, Italiaan kesällä 2013, jossa tein siellä ollessa albumin ”Still alive”, sekä kaksi musiikkivideota ”Fly to you” ja ”Something about you”. Levy julkaistiin vuonna 2014. Tein kaikkien kaikkien kappaleideni sanoitukset ja osallistuin myös kahden kappaleen säveltämiseen.

Olen tehnyt videon musiikillisesta historiastani yhteistyössä FinnRadio.FM:n kanssa ohjelmassa ”Bändin takahuoneessa”, jonka he julkaisivat Youtube kanavallaan.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Kappaleiden säveltäjä Kristian on ammentanut vaikutteita musiikkini idoliltaan Jani Lanelta ja edesmenneeltä bändiltään ”Naiskalalta”. Musiikkityyleinä on sekoitusta melodillista rock ja pop musiikista.

Tähän mennessä on ilmestynyt 5 digi-singleä, jotka Kristian Kontu on säveltänyt ja tuottanut, ”Uskon aurinkoon” (2017), ”Kun rakkaus ei riitä” (2017), ”Sydän sanoo” (2018), ”Valoon” (2018) ja uusin kappale ”Kaunista unta” julkaistiin 18.9.2019.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Kristian sävelsi tämän aikoinaan Naiskala bändilleen, mutta se jäi silloin julkaisematta. Hänelle tuli mieleen tämä biisi ja löysi keskeneräiset sanat, jotka Salosen Pasi oli kirjoittanut miettien, että tämä kappale voisi sopia minulle. Siitä sitten kaikki alkoi ja haluan tuoda tämän esille taas, koska biisi on mielestäni parhaimmistoa näistä digi-singleistä. Teimme myös ensi kertaa yhdessä musiikkivideon, jonka kuvasimme Teneriffalla vuonna 2017.

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Kolme ensimmäistä singleä pääsi heti Yle Radio Suomelle soittoon. Kaikki muutkin kappaleet ovat päässeet radio soittoon mm. Radio Musaan, Järviradioon, Radio Pookiin ja FinnRadio.FM:ään. Singlet ”Sydän sanoo”,”Valoon” ja ”Kaunista unta” on äänestetty suomalaisen aurinkorannikolla sijaitsevan FinnRadio.FM radiokanavan TOP 10 listan ykkösiksi. Kanava valitsi minut 2018 lopulla vuoden rock artistiksi kappaleellani ”Sydän sanoo”.

Radio Musassa ”Sydän sanoo” ja uusin kappaleeni ”Kaunista unta” saivat huomiota ja pääsin esittämään kappaleet heidän järjestämissä tilaisuuksissa kuten ”Lavakauden päättäjäisissä (2018)” ja Suomen suurimmissa päivätansseissa Ideaparkissa (2019).

Karaokepalvelu Singa on ottanut kaikki 5 kappalettani ohjelmistoonsa.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Kristian on säveltänyt uutta kappaletta, joka on jo hyvällä mallilla. Palaan taas hiukan country musiikin juurilleni, sekoittaen siihen poppia ja rock-vaikutteita. Voisi sanoa, että se voisi olla Yhdysvaltain nykycountrya suomalaisittain. Tarkoitus olisi kuvata siihen musiikkivideo Teneriffalla, siten että biisi ja video julkaistaisiin samaan aikaan ensi vuoden alussa. Tämän jälkeen on tarkoitus keikkailla kokoonpanolla johon kuuluu Kristian (kitara), Palle (kosketinsoittimet) ja vierailevia ammattimuusikoita.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Olin keikalla Hyvinkäällä rock-cover bändini kanssa. Encoreksi yleisöstä huudettiin, että ”soittakaa Paranoid”. En osannut sitä kokonaan ulkoa, mutta soitettiin mitä yleisö halusi, muistin sanat tai en. Oli todella tuskaiset hetket kun lauloin mitä sattuu keksien sanoja omasta päästäni, mutta ei se yleisöä haitannut kun oli kova meno päällä. Esityksen jälkeen minulle tultiin sanomaan, että ”täydestä meni”, vaikka inspiroin ja naurettiin vaan asiasta.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Tutustuin laulaja-lauluntekijä Hilmaan Radio Musan Lavakauden päättäjäisissä ja sen kautta hänen tekemään upeaaseen musiikkiin. Ihastuin tähän hänen esikoisalbumissa olevaan kappaleeseen ”Nyt tiedän mitä rakkaus on”.

9. Lähettäkää terveisiä?

Terveisiä kaikille muusikoille ja teille kaikille muillekin. Kuten minä, älkää ikinä luopuko unelmistanne. Monet ihmiset ta muut tapahtumat voivat koetella. Usein ihmiset syystä tai toisesta kiusaavat ja pilkkaavat kun on menestynyt jossain. Tällaisina hetkinä saa voimaa kun ajatellee saavutuksiaan ja muistelee kuinka onnekas on monista sen tuomista hetkistä, Niitä hetkiä kukaan ei voi sinulta ottaa pois ja ole ylpeä mitä olet saavuttanut.

Kiitos kaikille, jotka olette tsempanneet minua. Kiitos radiokanaville ja muille tahoille, kun olette tuonneet musiikkiani muiden tietoisuuteen ja tehneet minusta useita haastatteluita.

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastan Hilman (Kirsi Hilma Manninen) mukaan tähän koska on mielenkiintoinen musiikin tekijä ja persoona. Hän on rakentanut uraa määrätietoisesti jo vuosien ajan ja olisi kiva jos hän kertoisi täällä siitä.

Marianne Saari Kotisivut, Facebook, Spotify, Youtube

Teksti: Marianne Saari
Kuva: Kristian Kontu
Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Yksi kommentti artikkeliin ”10 kysymystä: Marianne Saari

  1. Tykkään, kun laulajan äänessä kuuluu rock. Hänellä mukava omanlainen tyyli laulaa iskelmää.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s