10 kysymystä: LukkoSulaa

LukkoSulaa tutuksi kymmenellä kysymyksellä, olkaa hyvät:

1. Miten bändinne sai alkunsa?

LukkoSulaa sai kipinän yhteiseen musiikintekoon Heli Kajon luotsaamalta Lauluntekokurssilta, jossa toinen meistä, Laura, oli osana Aikuisten taiteen perusopetusta vuonna 2016. Helin vetämät sanoittamisen ja säveltämisen herättävät improharjoitukset olivat niin innostavia, että into levisi kotiinkin ja aloimme yhdessä Mikon kanssa tehdä improja. Niiden pohjalta taisi syntyä ensimmäiset lauluntyngät. Ensimmäinen kokonainen yhteinen kappale syntyi samaisen koulutuksen lopputyöhön, jossa tehtävänä oli tehdä kokonainen laulu itse ja esittää se kevään konsertissa. Tuo ensimmäinen yhteinen biisi oli nimeltään Riidankylväjä ja se kertoi ihmisten välisen vuorovaikutuksen monimutkaisuudesta. Laulu odottaa ”toista” tulemistaan vielä.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Molemmilla on pitkä musiikkiharrastustausta. Mikko on soittanut erilaisissa kokoonpanoissa bassoa teini-iästä asti ja soittelee tälläkin hetkellä TTE Experience –nimisessä yhtyeessä. Laura on laulanut kuoroissa lapsesta asti, käynyt konservatoriota huilu pääaineenaan. Teininä alkoi kiinnostus pop/jazzmusiikkiin ja lauluharrastus jatkui omissa bändeissä ja taustalaulajana. Lauralla taas Kuoro-ja yhtyelaulu on kuvioissa mukana vieläkin MyBueno yhtyeessä sekä espoolaisessa naiskuoro Kuplivassa.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Kuvailisimme musiikkiamme ”uusiskelmäksi” Sen äänimaailma liikkuu popin ja iskelmän ja ehkä vähän rokinkin välimaastossa. Siinä mielestämme kuuluu vaikutteet 60-70-lukujen melodisuudesta ja suomipopista.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Julkaistu tuotantomme ei vielä ole järin suuri. Se käsittää kaksi kappaletta, joista suosittelemme kuultavaksi Vedenjakaja –nimistä kappaletta. Siinä mielestämme kiteytyy elämän jatkumo, sekä taiteen ydin; tunteiden ja tuntemusten jakaminen muiden kanssa. Kappaleessa on tavallaan yksityisiä kesämuistoja, jotka kuitenkin ovat suomalaisille kovin yhteisiä ja jopa universaaleja; meri, kesän uintiretket ja sireenin tuoksu, kesien sukujuhlat ja lapsuuden haaveet.

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Ehdottomasti ja ennen kaikkea aivan uuteen musiikkimaailmaan ja uusiin ihmisiin tutustuminen musiikintekemisen kautta. Meissä pienissä artisteissa on uskomatonta yhteisöllisyyttä ja pippurista poweria tuodessamme musiikkiamme kuuluville. Muita saavutuksia, joita emme olisi muutama kuukausi sitten todellakaan uskoneet, ovat Finnradio Fm:n sekä Radio Suomi Södertäljen listaäänestyksiin pääsy ja TOP20:ssa pysyminen. Finnradioon jopa molemmilla kappaleilla. Pieniin paikallisradioihin kuten radio Hulabaloo soittolistoille pääsy on ollut myös aivan huikeaa. Pisteenä iin päällä on pääsy Finnradion vuoden 2019 Iskelmä ehdokkaaksi, jossa äänestys alkaa joulukuussa. Jo pelkästään ehdokkaaksi pääsy on todellinen kunnia meille.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Hyvää kuuluu, odotamme innokkaasti ja jännityksellä Radio Södertäljen TOP20 listasijoitusta, Finnradion Vuoden 2019 Iskelmä äänestystä ja ennen kaikkea 6.12. julkaistavaa uutta Marie –biisiämme. Sen julkaisuun liittyy myös tuplajännitys, koska kappaleen englanninkielinen versio tulee julkaisuun 20.12.19. Emme ole aiemmin tehneet koskaan englanniksi musiikkia. Musiikkiystävämme Krissi Tregannan musiikin innostamana mieleen tuli, että miksipä ei? – Kaikkea voi kokeilla.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

No, keikoillahan sattuu ja tapahtuu; eräällä hääkeikalla huomasin kappaleen puolivälissä laulavani eri biisiä, mitä orkesteri soitti. Sulavasti siinä b-osan kohdalla vaihdoin oikeaan kappaleeseen. Kyseessä onneksi oli molemmissa valssi. Nuotteja tipahtelee tai lähtee tuulessa lentoon useinkin, johtoihin saattaa kompastella ja tekniikka pettää juuri ennen keikkaa. Kaikesta on selvitty huumorilla ja hyvällä pokalla.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Tänään lähtee Krissin ja Samuelin biisin Day By Day, joka hyvin kuvaa talvisen harmauden ja arjen aherruksen liikettä, sillä liikettähän siinä on, vaikkei sitä aina huomaa.

9. Lähettäkää terveisiä?

No tietenkin ihanille Finnradio FM:n listaihmeille Iina Kuulle, Markku Touroselle, Meri-Maarialle ja Krissi Tregannalle. Keep on rockin!

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Haastamme Krissi Treganna+Samuel Aalto duon mukaan kertomaan musiikintekemisestään. Krissi on mielenkiintoinen ja monipuolinen musiikintekijä ja työskentelee Lontoo-Suomi akselilla suvereenisti monien muusikoiden kanssa. On mielenkiintoista kuulla hänen tarinansa.

Lukkosulaa Youtube, Spotify, Instagram, Facebook

Teksti: LukkoSulaa
Kuva: Helena Lukats

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Yksi kommentti artikkeliin ”10 kysymystä: LukkoSulaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s