Pelasta bändi – mistä on kyse?

Musiikki koskettaa kaikkia ja sitä todella tarvitaan. Oli ajat mitkä hyvänsä. Tällä hetkellä kuka tahansa voi tehdä käytännössä melkein mitä tahansa musiikin saralla. Tekniikka ja välineet musiikintuotannosta aina markkinointiin asti on saatavilla järkevään hintaan eikä välikäsiä välttämättä tarvita. Tekemistä ja osaamista/opettelua se toki vaatii.

Bändejä on paljon ja erottuminen on tullut entistä tärkeämmäksi. Tuntematon/pieni bändi ei tarkoita huonoa. Se tarkoittaa ettei bändi ole löytänyt vielä omaa kuulijakuntaansa eikä välttämättä edes sitä isosti halua. Jotkut haluavat tähdeksi ja ansaita elantonsa musiikilla, jotkut toiset taas haluaa pitää hauskaa ja vastapainoa työlle. Kaikkia yhdistää halu tehdä musiikkia ja soittaa. Harrastaminen ja taiteellinen vapaus on arvo sinänsä. Taiteellinen vapaus ilman kaupallisuuden asettamia rajoitteita antaa mahdollisuuden tehdä mitä tahansa. Mistäs ne kiinnostavimmat uudet musiikin tuulet löytyisivät ellei täältä?

Kaikki hyvin auringon alla? Ei aivan. Kun aiheesta keskustelee, musiikin tekeminen ja soittaminen on tärkeintä. Muuta ei tehtäisikään, jos se olisi mahdollista. Heti perään toiveena on, että musiikki löytäisi niiden kuulijoiden korviin, jotka haluavat sitä kuulla. Että se oma kuulijakunta löytyisi ja olisi kivoja livemusiikin iltoja, joissa tuvat on täynnä.

Uusi musiikki löydetään radiosta, Spotify soittolistoilta ja keikoilta. Vimmattu promotyö ja keikkamyynti tuovat usein pienille bändeille työmäärään nähden laihanlaisesti tulosta ihan siksi, että tarjontaa on valtavasti. Esimerkiksi valtakunnallinen radiosoitto on tuntemattomalle bändille märkä uni. Bändi ja biisit voivat olla kaikin puolin priimaa, mutta aika ei vain ole otollinen. Voi tietysti olla niinkin, että soitto ja biisit ei ole kunnossa. Ja kaikkea tältä väliltä. Promotyötä ja keikkoja on tehtävä, että bändi elää, voi hyvin ja kehittyy. Moni bändi suorastaan hätkähdyttää vuosikausien sitkeällä työllä.

Siitä se ajatus lähti. Mitä kaikkea voisi tässä ympärillä tehdä, että bändit saisivat buustia tekemiseensä? Syntyi Pelasta bändi -sivusto. Sivuston tavoitteena on lisätä positiivista pöhinää bändeille, koska ruohonjuuritason tekemisellä ja musiikilla on todellakin väliä. Yksin saa aikaiseksi jotakin, mutta yhdessä – siinä on kuulkaas voimaa!

Osallistu!

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not kysely Facebookiin. Saa innostua!

Sivuston äiti on Riikka Koksu. Pliiden tirehtööri ja Concorde Music Companyn partneri. Ota yhteyttä riikka.koksu@hotmail.com. Kaikenlaiset ideat ja ajatukset on tervetulleita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s