10 kysymystä: Värjö & Berg

10 kysymystä ottaa haltuun suomenkielinen folk-rockduo Värjö&Berg, Kuopiosta!

1. Miten bändinne sai alkunsa?

Duomme tapasi kolme vuotta sitten työtehtävissä samassa keittiössä. Parien jammailujen myötä löytyi selkeä yhteinen sävel. Keväällä 2018 soiteltiin ensimmäinen yhteinen keikka Ullan Krouvissa Kuopiossa.

2. Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Mari (Berg) on kotoisin Varpaisjärveltä ja soitellut siellä monenlaisissa kokoonpanoissa kitaraa, bassoja ja rumpuja. Itse (Värjö) olen ollut julkisesti muusikko vasta keväästä 2017. Soitan kitaraa ja vastaan pääasiassa laulusta. Teen paljon tekstejä ja sävellän.

3. Miten kuvailisitte musiikkianne?

Värjö&Berg kertoo tarinoita suomalaisesta elämästä. Tyylilaji vaihtelee biisistä toiseen, mutta mahtunee folk-rock teeman alle. Viitteitä löytyy kansanmusiikkiin ja blues- ja countrykuvioihin. Musiikimme on lähtökohtaisesti akustista ja hakee mahdollisimman pelkistettyä singer-songwriter -perinteen ydintä. Tekstit ja kertomukset ovat aina keskiössä.

4. Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Tässä mahdollisesti vielä joskus julkaistavan EP:n nimiraita ”Jonain näistä päivistä”.

Tämä on moneen laulelmaamme nähden julistava keikanavausraita. Virallisesti Värjö&Berg ei ole julkaissut materiaalia. Jonkun verran materiaalia löytyy youtubesta ja Facebookista.

5. Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Uskon, että meidän suurimmat saavutukset ovat vasta tulossa, mutta tehdyt n.20 keikkaa ovat olleet onnistuneita ja tavoittaneet korvia. Olemme saavuttaneet hyvän tekemisen meiningin ja sorvanneet paljon materiaalia, jota sormet syyhyten hiomme julkaisukuntoon.

6. Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Tuleva vuosi 2020 tulee olemaan touhukas. Tarkoitus olisi julkaista ”Jonain näistä Päivistä” EP:n ja mahdollisesti muutakin materiaalia. Myös Spotifyssa pitäisi olla Värjö tai Värjö&Berg biisejä pian. Ensi kesänä olisi tavoitteena ottaa haltuun myös keikkapaikkoja Pohjois-Savon ulkopuolella, mikä on ollut tähän saakka vain satunnaista.

7. Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?

Mitään suuria kommelluksia ei ole vielä sattunut keikoilla tai musahommissa. Kaikkea pientä kolaria, kamojen unohtelua ja humalaisia häiriköitä on kohdattu, mutta ei mitään mistä ei huumorilla olisi selvitty.

8. Millä biisillä tänään lähtee?

Tänään lähtee tällaisella rock-kliseellä, joka on sekä Värjön että Bergin salattu pahe ja osa nuoruuden äänimaisemaa.

Oasis: Cigarettes & Alcohol

9. Lähettäkää terveisiä?

Tekemisen intoa kaikille muusikoille palkkioihin ja taitoihin katsomatta!

Suurta kannustusta jokaiselle, joka aikoo lähteä katsomaan elävää musiikkia ja bändejä, joista ei ole ennen kuullut!

10. Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro.

Tämä on kyllä tällä hetkellä kovinta settiä Kuopiosta! Suon tuoksuista räyhäkkää ja lauseita, jotka saavat miettimään.

Värjö&Berg Facebook, Youtube

Teksti: Värjö & Berg
Artikkelikuva: Pia Pirinen

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle ja ja jutussa olleesta Youtube-biisistä tehdään hot/not -kysely Facebookiin. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s