Haluatko esitellä bändisi Pelasta bändissä? Nyt se onnistuu!

Pelasta bändi on musadiggareiden temmellyskenttä, jossa kuka tahansa voi kirjoittaa keikkafiilistelyjä, levyarvioita tai tehdä vaikkapa haastattelun. Tarkoitus on buustata erityisesti pieniä bändejä ja aktivoida musadiggareita osallistumaan ja tekemään. Kiitos kaunis kaikille kirjoittaneille ja tietysti bändeille! Lisää kirjoittajia kaivataan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä.

Matkan varrella on tullut tukku tiedotteita. Olen vastannut, että pyydä joku tuttu tai fani kirjoittamaan teistä haastattelu, niin julkaisen. Harva on tarttunut ja henkilökohtaisesti harmittaa, kun ei aika riitä ihan kaikkeen. Ei myöskään ole ”toimittajarinkiä”, mihin näistä ilmoitella. Pienen pohdinnan jälkeen päätin avata bändeille mahdollisuuden esittäytyä 10 kysymyksen avulla ja koska innostusta on ollut, jatketaan 10 kysymystä toistaiseksi. Maksaa vaivan – ei rahaa. Periaatteessa kaikki 10 kysymystä -jutut julkaistaan, kunhan nyt on jotain Youtubessa julkaistu eikä ole mistään laittomuuksista, aatteellisesta toiminnasta jne. kyse. Anna palaa!

10 kysymystä -ohjeet

Lue pari aikaisemmin tehtyä juttua pohjaksi. Tee napakka avaus esim. ”10 kysymykseen tarttui timbuktulainen nelihenkinen melankolista hilipatipippan musiikkia soittava Tiramisu”, kopioi alla olevat kysymykset ja vastaa niihin. Lue juttu läpi, korjaa kirjoitusvirheet ja varmista, että jutussa näkyy jollain tavalla perustiedot esim. mistä bändi on. Laita loppuun linkit (nettisivut, Facebook, Instagram, Youtube, Spotify – mitkä teillä on käytössä), että kiinnostuneet pääsee tutkimaan bändiä helposti lisää. Liitä bändin promokuva ja kerro kuvaaja (jos kuvaajalla on oma FB-sivu tai Insta, niin laita linkki – hyviä tyyppejä kannattaa aina suositella).

  • Miten bändinne sai alkunsa?
  • Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?
  • Miten kuvailisitte musiikkianne?
  • Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi? (Laita youtubelinkki)
  • Mitkä ovat bändinne suurimmat saavutukset tähän mennessä?
  • Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?
  • Hauskin/kuumottavin sattumus, mitä musiikin parissa on tapahtunut?
  • Millä biisillä tänään lähtee? (Jonkun toisen biisi ja perustelut + youtubelinkki)
  • Lähettäkää terveisiä?
  • Haasta bändi vastaamaan 10 kysymykseen. Miksi juuri tämä bändi?

Lähetä valmis juttu oikoluettuna riikka.koksu@hotmail.com. Älä jätä kysymyksiä jutusta pois ja laita mieluummin suoraan sähköpostissa (ei liitteenä). Julkaisen jutun parin päivän kuluessa Pelasta bändiin sellaisenaan. Vastaan tietysti, jos haluat esim. varmistella onko juttu kelpo.

Kun juttu on julkaistu, voit lisätä Pelasta bändin yhteissoittolistalle 1-2 bändisi biisiä. Jaa jutun linkki omilla sivuillasi sekä käy kuuntelemassa ja tykkäämässä/kommentoimassa myös paria 10 kysymystä -juttua Pelasta bändin FB-sivulla, niin saadaan kaikille pöhinää asian ympärille reilummin.

Pelasta bändin Vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Ohjeet täällä. 10 kysymystä on varattu artistien/bändien esittäytymiseen. Hyödynnä tätä esimerkiksi julkaistessasi uutta musiikkia. Ohjeet täällä. Kun juttu on Pelasta bändissä julkaistu, bändin biisin saa lisätä yhteissoittolistalle. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s