Viihderyhmä Huaremi: ”Ideahan on, että kaikilla meillä on kivaa ja suvaitsevaa ja saa välillä vähän juoda ja laulaa”

Viihderyhmäksi kuoron sijaan itseään tituleeraava Huaremi esittää omia sanoituksia tuttuihin biiseihin. Treenit on Bar Basen Jallukellarissa keskiviikkoisin. Muuta tietoa ei viihderyhmästä netin syövereistä juuri löydy. Nimi kolahtaa savolaissyntyiselle ja pikkulinnut ovat asiasta vinhasti laulaneet, joten onhan se nyt selvitettävä mistä tässä on kyse.

Kysymyksiin vastasi Huaremin Lonkerokeissi, Stobe-Stina, Gini Sieppo, Bahamamama ja Siideripissis.

Miten Huaremi sai alkunsa ja mistä kaiken kaikkiaan on kyse?

Huaremi sai alkunsa kahden tärähtäneen (Lonkerokeissin ja Punkkutonkan) touhuista kun he päättivät jättää taakseen kuoron nimeltä Hellä Sointu & Sopimattomat Seuralaiset. Biisejä alettiin sensuroida nätimmiksi ja sehän ei ollut sitten enää meidän juttu. Haluttiin jotain K-18 matskua ja sekoilua enemmän.

Syksyllä 2018 sitten kirjoiteltiin muutamia hiton kovia biisejä ja päätettiin, että laitetaan oma “kuoro” kasaan. Mutta ei haluttu olla kuoro vaan jotain vähän enemmän. Marraskuussa sitten oli ekat treenit missä meitä oli 3 tyyppiä. Bahamamama liittyi silloin joukkoon. Viikkoa myöhemmin tuli Siideripissis. Sitten siihen on tullut aina jonkun kaveri mukaan ja nyt meitä on 10. Muut ovat Mallas-Timo, Pänikkä Pirkko ja Danielssin Jaska. Jengi asuu Helsingissä ja Vantaalla. Treenit tosiaan pidetään joka keskiviikko Bar Basen Jallukellarissa. Ideahan on, että kaikilla meillä on kivaa ja suvaitsevaa ja saa välillä vähän juoda ja laulaa.

Huaremi on suorastaan nerokas nimi. Tässä on pakko olla tarina taustalla. Miten nimi syntyi?

Lonkerokeissi heitti ilmaan, että “No siis kyseessähän on mun haaremi, vaimoja kaikki että huorahaaremihan se” johon Bahamamama kuittasi että “Lyhyesti huaremi”… se jäi siinä elämään ja muita nimivaihtoehtoja oli Jallukellarin kasvatit tai Jallukellarin sankarit jotka sitten lynkattiin, koska lyhyt on kaunista. Jää myös paremmin mieleen tuollainen lyhyempi nimi.

Kerrotte olevanne viihderyhmä kuoron sijaan. Miksi? Millaista musiikkia esitätte?

Idea oli että ei haluta vain laulaa, vaan halutaan myös esiintyä samalla. Emme halua rajoittua vain laulamiseen, ja kuorot yleensä tituleerataan vakavamielisemmiksi. Meidän sanoituksia kuuntelemalla ja showta katsomalla tajuaa kyllä mikä on idea.

Gini sieppo heitti että “Emme halua rajata ihmisiä emmekä taiteenmuotoja”. Alkuperäiskappaleet ovat laidasta laitaan 70- luvun hiteistä nykypäivän jyystöihin. Ne ovat meneviä iloluontoisia kappaleita. Poppia, rockia, metallia, edm:ää…

Kappaleiden aiheet menevät alkoholista seksiin ja parisuhteesta eroon, tietenkin alkoholin ja seksin kautta. Muutamia kappaleiden nimiä: Etelä-Helsinki, Koodaile pliis, Käpykakku, Painanko vai enkö?, Pikkukaveri…

Ote Pikkukaverista:

Käden housuihin,
Työnsin tietenkin
Mun piti kokeilla,
Onko suuri patukka?
Sun pikkukaveri,
Aina lerpahti.
Juhlakuntoon päässyt ei vaik kuinka vemppailin.
Sulla seissyt ei,
Paska pano oot.

Olette nyt treeneissä. Kun teistä ei löydy kuvaa taikka videota, niin saadaanko pieni video juttuun?

Valitettavasti videomateriaalia ei vielä juurikaan ole eikä lyhyet pätkät anna meistä täyttä kuvaa. Facebookista saattaa löytyä jotain. Ollaan vielä vähän UG. Mahdollisesti joskus saadaan jotain virallistakin juttua.

(Toim. huom. Löydät pienen pätkän videota tämän julkaisun kommenteista.)

Teillä on takana kaksi keikkaa. Kertokaa niistä. Miten meni?

Itse asiassa meillähän on nyt takana 3 keikkaa. Ensimmäinen keikka oli 40-v. synttäreillä, toinen yhden huaremilaisen 23-v. synttäreillä (vai oliko ne 32-v.?) ja kolmas oli tämä julkinen Baseidonin keikka Bar Basessa elokuun lopulla. Ryhmän mukaan hyvin on mennyt mutta menköön ja meillä ainakin oli kivaa. Ilmeisesti yleisökin tykkäs kun saatiin yksi 40-v. synttärikeikka lokakuulle. Voidaankin varmaan näin lyhykäisyydessään kulminoitua synttäriohjelmanumeroksi (tai vaikka pikkujouluihin, mutta lasten synttärit jätetään mielellään väliin).

Kerro joku kuumottava/hauska tilanne, mitä Huaremin kanssa on sattunut?

Yhdellä keikalla yksi meistä liukastui juuri kun alettiin vetämään encorea. Tietenkin siinä meni mukana sitten koko pöydällinen laseja ja mikä pahinta – juomia! Meillähän siis ehkä juodaan myös treeneissä/keikalla mutta ihan yhdet vaan. Toinen hyvin mielessä oleva keissi on kun ennen tuota Baseidonin keikkaa jäätiin jumiin roskakäytävälle treenitilaan. Siellä sitten lauleskeltiin aikamme iloksi.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Baarimikon ääni kuuluu. Nyt on menossa treenit. Seuraavaa keikkaa varten mietitään tässä oheistuotteiden valmistelua ja esiintymisasuja. Pikkujoulutkin kolkuttelee jo ovella. Uusia biisejäkin pitäisi jossain kohtaa alkaa harjoittelemaan.

Jos jollain iskee hillitön tarve liittyä Huaremiin, onko se mahdollista? Miten?

Tällä hetkellä meitä alkaa olla aika kompakti paketti. Yksi mies ehkä voitaisiin ottaa mukaan. Tai jos joku nyt meistä päättää jättää remmin taakseen niin ehkä voidaan harkita… Ehkä. Tai sitten ei.

Onko teillä tulossa keikkoja ja mistä teidät voi tilata keikalle?

Seuraava keikka on yksityistilaisuus, mutta katsotaan jos saadaan aikaiseksi jokin julkikeikkakin. Kannattaa seurailla facea niin sinne koitetaan päivitellä.

Millä biisillä tänään lähtee?

Etelä-Helsinki eli alunperin Coldplayn Hymn for the Weekend. Se on ollut nyt muutaman keikan starttibiisi ja tulee luultavasti olemaan jonnin aikaakin.

Terveiset yleisölle?

Laita Huaremi seurantaan Facebookissa ja InstagramissaJa heti kun julkikeikkaa pukkaa, niin tulkaa ihmettelemään ja heittelemään märillä tiskiräteillä. No ei sentään…

Haastattelija: Riikka

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s