Levyarvio: Hyödyttömät idiootit- “Entä jos…” ep

Kokkolasta kuuluu kummia. Hyödyttömät idiootit julkaisi debyytti ep:n “Entä jos…” heinäkuun loppupuolella. Bändi on selvästi päättänyt tehdä vauhdikkaan ja hyväsoundisen ep:n ja on onnistunut siinä.

promo

Bändi itse kertoo soittavansa energistä rockia punkasenteella, mutta kyllä tällä ep:llä mennään punkin puolelle ja lujaa. Itselleni tulee kaikuja 80-luvun Suomipunkista, joka on päivitetty tähän päivään.

Biisit sisältävät melodisia “koukkuja”, jotka jäävät takaraivoon soimaan ja pian itsekin huomaat hyräileväsi niitä, vaikket mikään punkdiggari olisikaan. Soittajat ja solisti hoitavat omat tonttinsa niin yhdessä kuin erikseen. Levyltä kuuluu, että kavereilla on hauskaa ja tykkäävät tekemisestään.

Ep:n kolmas raita “Oi nuoruus” jää eritoten mieleen sanoituksen ja hyvän sävelen puolesta. Sanoista löytää yhtymäkohtia omaan nuoruuteensa, ja biisi kulkee rouhevasti eteenpäin.

“Karjala” on ilmeisesti tehty tehty hieman “kieli poskessa” viitaten solistin synnyinpaikkaan, mutta kuinka ollakaan, biisi nousee suosikkeihini. Soitto rullaa hienosti eteenpäin ja taustalaulut natsaa.

Viimeinen raita “Elävänä kaivossa” poikkeaa täysin muista ep:n kappaleista. Sanoissa on synkkyyttä ja yhteiskunnallista kannanottoa. Biisissä mennään lujaa, mikä kertoo myös Idioottien monipuolisuudesta, tehdä erilaisia kappaleita, niin sanoituksen, kun sävelenkin puolesta.

Kaikin puolin tasapainoinen, monipuolinen ja laadukas ensi ep, mielenkiinnolla jään odottamaan mahdollista kokopitkää albumia.

Kuuntele ”Entä jos…” Spotifysta. Ota bändi seurantaan Facebookissa.

Hanna Vähärautio
@hanna.vee

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s