Haastattelussa italokuningas Aksuli

Vahinkolaukauksena perustettu FB-ryhmä poiki pari päivää sitten kummallisen keskustelun, johon linkitettiin Aksulin video. Pistin pyörimään. Ensin olin, että ”HÄH? Mitä mä just näin?” Sitten olin, että ”Kyllä. Tämä todellakin on italodiskoa jumppavideolla höystettynä. Mitä ihmettä?”. Hihitys ei ole ottanut laantuakseen. Aksuli on yksi riemastuttavimmista vastaantulleista musaprojekteista vähään aikaan, joten vaikken Pelasta bändin äitinä itse bändeistä Vieraskynään yleensä kirjoita, niin nyt on suorastaan pakko kysyä Aksulilta projektista lisää.

Terve Aksuli! Kerro mistä kaikki sai alkunsa?

80-luvulla. Jossain päin Espanjaa varkaat iskivät ja veivät autosta passit ja kaiken arvokkaan, mm. autostereot, joissa oli sisällä italokasetti, jossa oli parhaat biisit, jota ei ikinä ikinä enää löydä mistään. Tilanne oli surkea ja toivoton, kunnes 2017 kesällä lopulta saatiin kaverin kanssa mentyä studiolle, tehtiin viikonlopussa italobiisi, just niinkuin oltiin aina uhkailtu tekevämme. Loppu on historiaa!

Miten kuvailisit musiikkiasi?

Täysin käsittämätön yhdistelmä vaihtoehtoista musiikkihistoriaa ja korvamatopoppia, johon ei oikein tiedä mitä pitäisi sanoa, tai saako siitä tykätä ironisesti vai ei? Kun se on kuitenkin tehty ihan tosissaan, eikä vitsillä tyyliin ”kelaa miten paskaa musaa” vaan oikeasti tämä ehkä parasta ikinä.

Kerro musiikillisesta menneisyydestäsi?

En. 😀 Se on salaisuus.

Suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Se kerta kun italialainen levy-yhtiö teetti bootleg-vinyylin, ja kun ”jäivät kiinni”, sovittiin asia niin että lähettävät meille 10kpl niitä lättyjä. Nyt sitten ollaan autenttinen italobändi.

Mitä kuuluu nyt ja mitä on tulossa?

Noh, tässä on kaikkea perhe+duuni hidasteita, mutta päästään aina välillä treenikselle tekemään musaa ja nyt on tulossa viides biisi valmiiksi, suunnitelma on että vähitellen tehdään levy, ja julkaistaan se jotenkin. Yritetään kanssa päästä jonnekin festareille, mutta ei taida tänäkään kesänä natsata flow/ruisrock/jne -osasto, johtunee siitä että Aksuli sanoo koko ajan EI kaikille keikkamyyjille, keikoille, levy-yhtiöille, jne…

Valitse joku biisi tuotannostasi, joka kaikkien pitäisi kuulla? Miksi juuri tämä biisi?

Uusi biisi on ehkä paras ikinä, voin paljastaa sen nimen: ”Suuret Tunteet”. Jo nimi kertoo miksi kaikkien pitäisi kuulla, se, vai milloin viimeksi suomalainen mies on laulanut suoraan ja selkeästi tunteista jotka ovat kooltaan suuria? Semi-harvinaista herkkua luvassa, toivottavasti pian!

Kenen kanssa haluaisit päästä keikalle?

Ressu Redford (+Bogart co.) ygösenä, Jukka Poika kagosena, Aksuli jotenkin burgerissa niiden välissä.

Lähetä terveisiä

Italokuningas Aksuli lähettää terveiset kaikille uskollisille alamaisilleen, ja toivottaa aurinkoista, kevyttä, ja hehkuvaa kesää, joka on ihmisen parasta aikaa. Tulkoon mahtavuus takaisin, soitellaan uudelleen, ja älkää huoliko, kaikki menee niinkuin ennenkin, syttyy suuret tunteet!

Mitä muuta haluat sanoa?

Bella estate a tutti!

Aksulin Facebook, Youtube, Spotify

Riikka

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s