RollFM: ”Joskus me rokataan, mutta aina Rollataan”

Oletko musadiggari ja kaupallisten radiokanavien soittolistat on alkaneet ahdistaa? Jos et vielä ole RollFM:stä kuullut, niin ota tästä vauhdit ja hyppää kyytiin. Todennäköisesti ilahdut.

RollFM:n pääsäätäjä, toimitusjohtaja ja juontaja Ari Rajala vastasi muutamaan kysymykseen.

RollFM. Kerro mistä on kyse?

RollFM:ssä on kyse musiikista, sekä sen laajasta ja monipuolisesta tarjonnasta. Tarkoituksena on olla vaihtoehto geneerisille soittolistaradiokanaville ja tavoitteenamme on, että kuulijoiden olisi mahdollista löytää kauttamme uutta ja kiinnostavaa musiikkia.

Meillä toimittajilla on vapaus valita itse soittamansa biisit ja haluamme tarjota kuulijoillemme musiikkia ja ohjelmia joita he eivät voisi muualta kuulla. Tälle on myös ollut selkeästi kysyntää.

Mikä sai sinut perustamaan RollFM:n ja mitä haluat työllä saavuttaa?

Perustin RollFM:n, koska radiosta ei löytynyt kanavaa, jota olisin halunnut kuunnella. Oma innostus, sekä lahjakkaat ja osaavat kaverit saivat huomaamaan että tällainen oikeasti mahdollista. Tavoitteena olisi, että RollFM olisi jonain päivänä vakiintunut ja laajan kuulijakunnan tavoittava radiokanava. Tätä tavoitetta kohti mennään askel kerrallaan.

Millä biisillä tänään lähtee?

Valitsin Räjäyttäjät -nimisen bändin kappaleen ”Samassa veneessä”. Valitsin biisin, koska se on hienoa suomirokkia ja juuri julkaistu. Biisi kuvastaa sitä, että RollFM ei soita ainoastaan vanhaa musiikkia vaan mukaan mahtuu myös uusia ja kiinnostavia tuttavuuksia.

Hauskin/kuumottavin sattumus radio-ohjelmaa tehdessä?

Haastattelin kerran Remua hänen Cadillacissaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita… Saimme hienon haastattelun RollFM:lle ja Remu oli tosi mukava ja kannustava.

Miten musiikkia voi tarjota RollFM:lle soitettavaksi?

Viestiä voi laittaa osoitteeseen studio@rollfm.fi tai lähettämällä fyysisen cd-levyn osoitteeseen Mielikintie 14, 01420 Vantaa.

Meille lähetetään musiikkia todella paljon, mutta pyrimme huomiomaan mahdollisimman monet. Jos mahdollista, niin kannattaa lähettää fyysinen levy, sillä useimmat toimittajamme ovat vanhan liiton jääriä, jotka eivät perusta liiasta digitaalisuudesta.

Voiko musadiggari osallistua tekemiseen muutenkin kuin kuuntelemalla? Miten?

Pyrimme olemaan mahdollisiman paljon vuorovaikutuksessa kuulijoidemme kanssa, joten some-kanavissamme ja nettisivujemme ”rollilaatikossa” voi osaltaan vaikuttaa kanavamme toimintaan ja ohjelmistoon.

Meillä on tällä hetkellä noin 40 toimittajaa, joten uusia ohjelmantekijöitä ei aktiivisesti etsitä. Jos tällainen touhu kuitenkin kovasti kiinnostaa, niin hyviä ideoita otetaan vastaan.

Rollfest ry on yhdistys, joka perustettiin viime vuonna toimimaan RollFM:n tukena vapaaehtoispohjalta ja sen pääasiallinen tarkoitus on järjestää kanavalle Rollfest-tukikonsertteja ja olla toiminnassa muuten mukana. Rollfest ry:n jäseneksi on myös mahdollista liittyä.

Seuraava Rollfest järjestetään 15.6.2019 Helsingin Nosturissa. Ohjelma julkistetaan pian.

Mistä ja milloin RollFM:ää voi kuunnella?

RollFM:ää voi kuunnella pääkaupunkiseudulla taajuudella 102,0 MHz ja 2.5.2019 alkaen myös Tampereen seudulla. Nettiradio kuuluu missä tahansa. RollFM:n oma RRappi on ladattavissa nettisivuiltamme osoitteesta rollfm.fi.

Mitä muuta haluat sanoa?

Otamme toukokuun 2. päivä uuden askeleen, kun RollFM:n kuuluvuusalue laajenee Tampereen seudulle. Sinne ja muualle haetaan yhteistyökumppaneita ja sponsoreita, joten vinkkejä ja yhteydenottoja otetaan mielellään vastaan.

”Joskus me rokataan, mutta aina Rollataan.”

rollfm.fi
Facebook

Riikka

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s