FinnRadion Suomi Soi tuo esiin uutta suomalaista musiikkia

FinnRadio.FM on Espanjan Aurinkorannikolla toimiva radiokanava. FinnRadio.FM Suomi Soi -ohjelmassa äänestäjät valitsevat suosikkinsa. Äänestyksessä on mukana usein suurelle yleisölle tuntemattomia artisteja ja uusi lista tulee aina maanantaisin. Ääniä annettiin viimeksi liki 30.000. Yllättävän paljon. Otetaanpa asiasta selvää ja kysytään FinnRadio.FM:n musiikkipäällikkö Marcos Kuusjärveltä muutama kysymys.

FinnRadio.FM Suomi Soi TOP 20. Kerro mistä on kyse?

FinnRadio.FM Suomi Soi on tarkoitus olla kattava mahdollisuus suomalaiselle musiikille johon äänestäjät voivat vaikuttaa.

Suomessa tehdään iskelmästä heviin korkeatasoista ja kiinnostavaa musiikkia. Haluamme tuoda laajan kirjon populaarimusiikkia tarjolle yllättämään ja löytämään yleisönsä.

Mikä sinut sai radion pariin ja mitä haluat työllä saavuttaa?

Pyydettiin aikanaan Radio Finlandialle tekemään musiikki-ohjelmia ja ajankohtaislähetyksiä. Tein niitä Finlandialla 3 vuotta ja saimme kanavan uuteen nousuun. Kanava ei kuitenkaan kehittynyt kokonaisuutena mihinkään ja lähdimme kehittämään muiden tekijöiden kanssa aluksi yhteis-pohjoismaista radiokanavaa ruotsalaisten kanssa. Yhdistimme aluksi KustRadion ja FinnRadion yhteen. Päätimme kuitenkin eriytyä lopulta omiksi kanaviksemme. Nyt Aurinkorannikolla jatkaa ruotsalaisena kanavana yhteistyökumppaninamme Radio Nord – Solkusten.

FinnRadio.FM toiminta-ajatus on, että kerromme asioista, jotka kiinnostavat suomalaisia. Teemamme ovat business, lifestyle, terveys, kulttuuri sekä musiikki. Meillä on jokaiselle arkipäivälle teema, jonka mukaisia ohjelmia tuotamme.

Muutin musiikkipäällikkönä aikanaan selkeästi Radio Finlandian musiikin soiton. Samalla linjalla on jatkettu myös FinnRadion suuntaa. Jokaisella kanavalla pitää olla joku oma linjaus. Kaikilla kanavilla ei todellakaan tarvitse soittaa koko ajan Haloo Helsinkiä ja Sannia. Me tarjoamme monipuolista musiikkia ja tuomme esille myös paljon suomalaisia artisteja, jotka tähtäävät kansainvälisille markkinoille.

Marcos speakeasy

Hauskin/kuumottavin sattumus radio-ohjelmaa tehdessä?

Mikki jäänyt auki lähetyksessä ja puhuttu ”niitä näitä” joita ei pitäisi aalloille laittaa. Kuumimmat paikat on ollut ulkona uima-altaan vierestä tehdyt ajankohtaiset lähetykset Hotelli Nuriasolista viime kesänä. Aurinkovarjo ei paljon suojannut ja pari tuntia lähetystä kävi rankaksi. Ensi kesänä ei tehdä enää vastaavia lähetyksiä.

Miten musiikkia voi tarjota FinnRadio.FM:n äänestykseen?

Meille voi lähettää musiikkia. Ohjeet löytyvät tältä sivulta. Myös suoraan studioomme voi ottaa yhteyttä finnradiofm@gmail.com. Valitsemme meille tarjotusta monipuolisesti musiikkia ehdolle äänestykseen.

Esittelyyn pyrimme ottamaan kuitenkin kaikki mahdolliset kappaleet soimaan ainakin muutaman kerran kanavalla.

Miten musadiggari voi buustata suosikkiaan kanavallanne?

Suoria toiveita voi aina lähettää vaikka Facebookin kautta. Toiveet ja pyynnöt vaikuttavat myös mitä otetaan soimaan. Meille on myös annettu vinkkejä uusista kiinnostavista artisteista. Ne ovat myös tervetulleita.

Mistä ja milloin FinnRadion Suomi Soi TOP 20 voi kuunnella?

FinnRadio.FM voit kuunnella täältä. FinnRadion Suomi Soi Top 20 soi maanantaista perjantaihin Suomen aikaa Top 10 kello 22.00, Top 11-20 kello 15.00 ja uudet ehdokkaat kello 16.00. Uusi lista paljastetaan aina maanantaina.

Mitä muuta haluat sanoa?

Teemme myös artistien kanssa yhteistyötä. Me tarjoamme hyville biiseille Suomi Soi kampanjoita. Tällä tehdään artistia ja kappaletta tunnetuksi ja nostetaan kappale esille. Näistä voi aina meiltä kysyä. Artisteille tarjoamme myös mahdollisuutta tehdä yhteistyö ohjelmaa kanssamme. Esimerkiksi ”Bändin takahuoneessa”. Artisti voi kertoa mitä bändin takahuoneessa tapahtuu, millaista on levynteko, valmistautuminen kiertueelle jne. Tarkoitus on tuoda esille artistin tarinaa ja miten musiikki syntyy, kenen kanssa ja millaisia mietteitä bändillä on.

Etsimme myös kiinnostavia ohjelmantekijöitä kanavalle. Muusikoista ja artisteista on löytynyt meille upeita yhteistyökumppaneita. Tarjoamme heille aina myös mahdollisuutta hankkia ohjelmilleen myös sponsoreita ja tukijoita.

FinnRadio.FM nettisivut ja Facebook. Huomaa myös Suomi Soi playlist.

Riikka

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s