Dark Ride Brothers – pop-rock-countrya Imatralta maailmalle

Kuusimiehinen ryhmä on ehtinyt olla monessa mukana, ja kesäkuussa yhtye suuntaa Saksan kiertueelle. Bändin perustajajäsen Vesa Winberg kertoi kuulumisia.

Mistä Dark Ride Brothersin tarina alkoi, ja kuinka päästiin tähän hetkeen?

– Ajatus akustisemmasta soitannasta tuli mieleeni 2015, kun raskaamman rockin räimiminen alkoi kyllästyttää. Toisaalta olin aina digannut countryä ja muutenkin amerikkalaista laulunkirjoituksen konseptia. Sven oli tuttuni ja varsinaisesti emme lähteneet alussa perustamaan bändiä, vaan lähinnä halusimme kokeilla miltä tuntuisi soittaa akustisesti meidän molempien lempibiisejä. Kuten elämässä yleensä asiat johtivat nopeasti toisiinsa ja noin reilua vuotta myöhemmin huomasimme olevamme studiossa äänittämässä omaa tuotantoamme. Sen jälkeen asioita on tapahtunut kovan duunin seurauksena, mutta myös onnekkaiden sattumien kautta ja on ilo olla nyt tässä tilanteessa.

Jos joku ei ole vielä kuullut orkesteria, niin kuinka kuvailisit musiikkianne?

– Dark Ride Brothersin musiikin keskiössä ovat tarttuvat elementit, eli isot kertsit, isot riffit ja hyvä poljento. Modernia pop-rock-countryä ja aletaan olla aika lähellä soundiamme, jonka luonnissa tuottajallamme Teemu Aallolla on erittäin iso merkitys.

DRB:ltä ilmestyy 19.4. Join The Ride -albumi. Millainen projekti levynteko oli? Sujuiko kaikki suunnitelmien mukaan?

– Levyn biisit on äänitetty kolmen vuoden aikana, joista Jetplane on ihan ensimmäisestä sessiostamme, mutta päivitetty vastaamaan Dark Ride Brothersin nykyistä livesoundia. Biisit on tehty 2-4 biisin erissä ja tällä olemme halunneet varmistaa sen, että biisit tehdään mahdollisimman huolellisesti. Myöskään kompromisseja ei ole tehty ja paikoin bändiä on studiossa tuottajamme Teemun toimesta piiskattu kunnolla.

Levynjulkkarikeikka on 19.4. Imatralla Bar & Cafe Kuohussa. Mitä odotuksia keikalle?

– 19.4. julkkarit ei ole varsinainen soittokeikka, vaan olemme kutsuneet jengin Kuohuun kuuntelemaan levymme läpi.

Teillä oli äskettäin Kulttuuritalo Virrassa Dark Ride Kids tapahtuma. Kuinka se poikkesi normikeikasta?

– Ensimmäinen Dark Ride Kids -tapahtuma järjestettiin pari vuotta sitten. Taustalla oli havainto siitä, että lapsille ei järjestetä tarpeeksi konsertteja. Lisäksi uskomme siihen, että lapsille ja nuoremmille voi soittaa myös normaalia materiaalia. Toinen Dark Ride Kids -tapahtuma oli uskomattoman hieno kokemus. Messissä olivat nuoret lappeenrantalaiset räppärit Joel & Thomas, sekä Imatran oma David Copperfield, eli taikuri Eetu Lampi. Tapahtuma järjestettiin jälleen Imatran Kulttuuritalo Virran kahviossa ja paikalla oli yli 130 ihmistä!

Kesäkuussa Dark Ride Brothersilla alkaa Saksan kiertue. Millä miettein Saksan valloitukseen?

– Olemme todella innoissamme päästessämme toistamiseen esiintymään Saksaan, joka on musiikin suurmaa ja siellä on aina arvostettu niitä elementtejä, joita meidän musiikista löytyy.

Mieleenpainuvin keikkamuisto, joko hyvässä tai pahassa?

– Edellisellä Saksan visiitillämme soitimme Hampurin legendaarisella Kaiserkeller-klubilla, jossa mm. The Beatles soitti uransa alkuvaiheessa. Ne vibat eivät unohdu ikinä. Mutta uskomme, että se kaikkien aikojen keikka on vasta tulossa!

Levyntekoa, keikkoja, tapahtumia… Ja taitaa olla vielä leipätyötkin lisäksi. Mistä ammennatte energian kaikkeen tekemiseen?

– Dark Ride Brothers edellyttää kovaa duunia ja omistautumista, mutta tämä antaa meille kaikille myös kosolti voimaa ja energiaa. Kutsumme yleisöämme Dark Ride -perheeksi ja heiltä saamme upeaa energiaa.

Terveiset yleisölle?

– Kiitokset tuesta, tsemppaamisesta ja energiasta. Kiitos, että olette matkassa mukana.

Dark Ride Brothers Facebook

Kuva: Nestori Lönngrén

Reetta

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s