Kuona – hallittua häröä

Kuonan keikkojen aloitus on vaikuttava. Intronauha toistaa elektronisia häröääniä ja sekavaa puhetta. Bändi seisoo lavalla selkä yleisöön päin odottaen ensimmäistä riffiään. Miesoletettu, kalju ja pitkäpartainen basisti-laulaja on morsiuspuvussaan meikit levinneinä. Sitten alkaa Kuonan riffi-ilotulitus. Yleisön reaktioissa yhdistyvät yleensä ainakin hämmästys, riemu ja jonkin asteinen kauhu. Itse olen käynyt nuo kaikki tunteet läpi. Riffit ja tahtilajit vaihtuvat tiheään; laulu seilaa huudon, puhtaan laulun ja falsettikiljunnan välillä; ja groove on tiukkaakin tiukempi. ”Nää jätkät ei tullu tänne pelleilemään” totesi kaveri, kun kuuli tamperelaista Kuonaa ensimmäistä kertaa Helsingin Bar Loosessa toissa viikolla.

Tamperelainen Kuona on siis livenä todellinen elämys, mutta bändissä on paljon muutakin hyvää. Oman bändini asioita hoidellessa olen musahommissa tavannut kaikenlaisia hahmoja. Keikoilla olleista kaveribändeistä löytyy todella fiksuja ja täysjärkisiä tyyppejä, joilla on homma hanskassa. Sitten on myös niitä, joilla on pakka täysin levällään. Ei osata viestiä, ei oteta muita huomioon, ei jakseta hoitaa promoa, ei viitsistä suunnitella, ja niin edelleen. Eikä tämä koske vain bändejä. On myös keikkajärjestäjiä ja muita alan toimijoita, joilla samat perusasiat on pahasti hakusessa. Näin toisen bändin näkökulmasta Kuonassa hienoa on se, että vaikka esiintyminen on häröä ja yllättävää, bändin varsinainen tekeminen on fiksua ja hallittua. Sovituista asioista pidetään kiinni, aikataulut pitävät, ongelmat ratkotaan hyvässä hengessä ja viestintä toimii. Lisäksi, bändin jätkät ovat todella mukavia ja hauskoja tyyppejä.

On siis helppo toivoa Kuonalle menestystä. Bändi veivaa härö-proge-hc-metalliaan todella laadukkaasti, keikat ovat kokonaisvaltaisia kokemuksia, ja kundit pyörittävät juttuaan asiallisesti ja fiksusti. Laita bändi seurantaan ja, jos olet Kuopion suunnalla 7.3., käy tsekkaamassa livenä Henry’s Pubissa – lupaan ettet kadu päätöstäsi!

Kuona Facebook

Kirjoittanut: Lasse

Kirjoittaja on helsinkiläisen Flush-yhtyeen laulaja-kitaristi, jonka mielestä luovuus on äärimmäisen organisoitua toimintaa.

Kuva: Mikko Linsiö

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s