Haastattelussa Underground Loyals Rockin Familyn toiminnanjohtaja Don Satyr

Jututettavana on tällä kertaa Underground Loyalsin toiminnanjohtaja Don Satyr, joka kertoo yhdistyksen toiminnasta ja arvoista.

Mikä on Underground Loyals Ry ja mikä on sen toimintaperiaate?

– Underground Loyals Rockin Family on elävää musiikkia edistävä ja tukeva koko perheen yhdistys. Yhdistys järjestää musiikkitapahtumia ja sen periaate on tukea ja auttaa nuoria bändejä eteenpäin ja tuoda myös kokeneempia artisteja lavalle. Näin muusikot pääsevät kohtaamaan myös yli genrejen, koska periaatteenamme on, ettei toimita vain yhden musiikkityylin kanssa. Myös muu esittävä taide, tanssi, standup, sideshowt ja kuvataide ovat osa tätä kuvioita. Meihin saa myös liittyä ja tulla juttelemaan jos tunnet että haluaisit kuulua porukkaan ja olla mukana järjestämässä tapahtumia. Porukkaan kuuluu tällä hetkellä kaikenikäisiä ihmisiä 15-66v. Kerhotilamme sijaitsee Vantaan Länsimäessä. Tosin toiminnan nyt laajentuessa tarvitsemme jatkossa todennäköisesti isommat tilat.

Underground Loyals Facebook

Mistä on peräisin kipinä tapahtumien järjestämiseen?

– Kipinä lähti jo aikoinaan ystäväni Petri Bakkerin karkkikaupan lattialla istuessani ja maalatessani kuvia seinälle Hakunilassa. Ystäväni kysyi, että mitä voisi järjestää Hakunilan uimahallin pihalla. Niin syntyi idea Myötätuuli -rockista, jonka jälkeen myöhemmin Non Fighting Generation ry:n katutyön vastaavana toimiessani olimme mukana Nuorisoasiainkeskuksen tapahtumissa mm Gloriassa ja Kaivopuistossa. Siitä tarina jatkuu vuoteen 2013, kun vaimoni ja ystäväni kanssa perustimme Underground Loyals Ry:n. Musiikki on ollut vahva tukija elämän mutkissa.

Tapahtumanne on yleensä monipuolisempia kuin keikkaillat perinteisesti. Kertoisitko vähän tästä?

-Kyllä, kuvioon kuuluu musiikillinen monimuotoisuus, koska moni muusikko ns vapaa ajallaan (jos sitä siksi voi kutsua) tapaa eri genren ihmisiä ja tuon haluamme tuoda lavalle monimuotoisena. Meillä on myös ollut ns. teemallisia tapahtumia ja pyrimme siihen, että isolla tarjottimella saamme tuotua esille monta eri genreä, kuten esimerkiksi metalli, glamrock, punk, rap, rockabilly, ska jne. Se on meidän näkökulmasta rikkaus, kun samassa tapahtumassa toimii erilaisia muusikoita.

Tapahtumanne ei selkeästi mene kaupallisuus edellä vaan kannattaa pieniä artisteja. Onko tämä tietoinen valinta?

-Kyllä, ajatus on saada näkyvyyttä ja auttaa bändejä eteenpäin. Teemme tätä kädestä suuhun periaatteella ja talkoo hengellä. Tuottoa emme tavoitele. Tulosta tehdään siinä muodossa, että saadaan ihmisille iloinen ilta ja kyllä, valinta on täysin tietoinen. Tietysti on sääli, että Nosturin ja Glorian kaltaiset keikkapaikat sulkee ovensa ja keikkapaikat noin yleisesti vähenee. Olisi mielestäni suotavaa, että bändeillä olisi kulttuurillisia paikkoja esiintyä.

Missä on seuraava tapahtuma ja keitä siellä esiintyy?

-Seuraava tapahtumamme on lauantaina 2.3.2019, Keravan juuri avatulla keilahallilla, Bowling & Billiard Garagella. Illan aikana esiintyy Plastic Tears, Lighthouse Guard, Incredible berries, Deadline sekä Tanssikoulu Viba.

Tsekkaa tapahtuma tästä. Tervetuloa!

Haastattelija Juha Pietiläinen

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s