Haastattelussa Northeast Gale

7 tiukkaa kysymystä bändille nimeltä Northeast Gale. Vastaukset antoi bändin basisti Markku Tuominen.

Miten Northeast Gale sai alkunsa?

Northeast Gale syntyi niin kuin varmaankin useimmat muutkin bändit. Yksi tuntee yhden, toinen toisen… Covereita ajanvietteekseen soitteleva bändintapainen oli jäänyt ilman basistia ja silloinen laulaja/komppikitaristi toi minut mukaan pitämään hauskaa. Masan kanssa löysimme toisissamme sukulaissielut. Masalla oli nippu hyviä, omia biisejä. Se innoitti minut kirjoittamaan lisää. Kaveri, joka meidät saattoi yhteen, siirtyi pois, koska ei ollut kiinnostunut originaalibiisien tekemisestä. Parin vuoden, muutaman keikan ja yhden levyn jälkeen vaihtui rumpali. Kun Michael Vasiza heavyrumpalinäkemyksellään tuli mukaan 2017 pian ymmärsimme, mitä voisimmekaan saada yhdessä aikaan. Kun kemiat kohtasivat big time. Ja aloimme ammentaa omista taustoistamme ja osaamisestamme avoimin korvin, sieluin ja sydämin.

Millainen musiikillinen menneisyys teillä on?

Michael soitti nuorena synnyinkaupungissaan Bratislavassa erinomaisissa heavybändeissä, joilla oli merkittävääkin paikallista suosiota. Kuitenkin äidin kotimaa vei voiton. Sittemmin taustalla on monenlaisia bändejä, toiset hyviä toiset ei. Markku puolestaan on taustaltaan putipuhdas rocknroll-muusikko. Kainuulainen Highway teki yhden singlen 1980 ja paljon keikkoja Pohjois-Suomessa 74-82, covereita Markun suomeksi kääntäminä. Se oli aikansa kovin kainuulainen rockbändi. Sittemmin työn ohella erilaisia kokoonpanoja, kaikenlaista hauskaa.

Masa ”Martti” Rechardt puolestaan oli perustamassa legendaarista Broadcastia 80-luvun alussa ja soitti bändin ensimmäisellä levyllä, jolla oli yksi Masan biisikin. Sittemmin opiskelujen vuoksi soolokitaristin paikka oli jätettävä mm. Jarmo Nikun hoidettavaksi. Vuosien varrelle mahtuu paljon soittamista eri kokoonpanoissa, mutta vasta NEG on SE bändi, jossa oma luovuus pääsi kukoistamaan. Musiikillisia vaikutteita jokaisella on kaikkialta… 45 vuoden aikana niitä vain kertyy.

Miten kuvailisitte musiikkianne?

Musiikillista linjaa emme osaa itse kuvailla. Koetamme kuulostaa tiukalta, sopivasti rujolta, ruhjovalta ja säröiseltä rocktriolta, jonka taustalta tietenkin kuuluu kaikki se, mitä rocktriot ovat aikaan saaneet so far ja sen lisäksi jotain ehdottoman omaa, jota emme ymmärrä oikein itsekään. Vähään outoja, epäortodoksisia valintoja jne. Mutta kai tämä jonkinmoinen hardrock-bändi on. Luomuheavyä?

Mitkä ovat bändin suurimmat saavutukset tähän mennessä?

Suurin saavutus so far oli ensimmäinen levy, Waiting for the sun on a dark winter day, vanhan rumpalin, Sepi Allisen (Broadcastin vanha basisti, by the way) kanssa. Linja oli vähän hakusessa vielä; seuraava aste oli uuden kokoonpanon 2018 julkaisemat 3 singleä, Breaking all the rules, Guided by the light ja I can’t rescue you. Keikkoja muutamia.

Mitä kuuluu juuri nyt – mitä on tekeillä, mitä on tulossa?

Juuri nyt olemme valitsemassa yhdessä Hiili Hiilesmaan kanssa isosta nipusta uusia, hyviä biisejä muutamia, joista teemme EP:n. Äänitykset koetetaan saada käyntiin kevään kuluessa. Ajan ja ajatuksen kanssa. Toivottavasti saamme Hiilen miksaamaan, jos vain löydämme yhteisen näkemyksen. Haemme aika raakaa, rujoa, tiukka triosoundia, jossa ei hymistellä ja mennä siististi, vaan annetaan vehkeiden ja sormien soida.

Valitkaa yksi biisi tuotannostanne, mitä suosittelette kuunneltavaksi. Miksi juuri tämä biisi?

Valitsemme kaksi: Guided by the light, joka on Masan hieno biisi jossa on syvällisempi ajatus kuin ensin uskoisikaan. Ja Breaking All The rules, joka on raju ja siinä on upea kitarasoolo, kuten Masalla aina.

Lähettäkää terveisiä

Lähetämme terveisiä Leslie Westille, koska Mountain oli sekä Masalle että minulle suuri vaikuttaja kun olimme teinejä. Se selvisi meille yhdessä vasta ihan vastikään. Michael vanhana neuvostokasvattinahan ei tällaista ameriikkalaista hapatusta tietenkään tuntenut😊. Ja sitten tietysti Juicelle, koska Jussi oli ystäväni. Ja Michael lähettää terveisiä Dubtschekille.

Lue lisää nettisivuilta. Kuuntele Spotifysta.

Haastattelija Ulrika Twist

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s