Levyarvio: Baltix III

Uusi levy on aina juhlahetki, koska silloin pääsee sukeltamaan hetkeksi johonkin tuntemattomaan.

Baltix on tarinankuuntelijan unelmabändi, koska teksteistä löytyy moniulotteisuutta, seuraavalla kerralla joku biisi avautuu aivan eri tavoin. Ja seuraavan kerran taas ihmettelee, että miksi en tuota asiaa aiemmin hoksannut. Niin sen pitääkin mennä, itsestäänselvyyksien lallattelijoita on tarpeeksi.

En ole mikään ”Sibelius-Akatemian käynyt insinööri” joka kuuntelee korva tarkkana, jotta tuliko nyt väärä sointu. Musiikillisten hienouksien arvioinnin jätän sen alan asiantuntijoille ja itse nautiskelen musiikista josta tykkään, fiilispohjalta milloin mitäkin.

Baltixin ääreen palaan kerta toisensa jälkeen. Hiukkasen melankoliselle ja melodiselle suomirokille on aina paikkansa. Aki Menna tulkitsee vakuuttavasti Jani Lahikaisen tekstejä rouhealla tyylillä, ja tekstejä tässä lähinnä puntaroin.

rw4_oorg

Avausraita Toinen todellisuus on varsinainen ajankuva internetin koukuttavuudesta ja kuinka todellisuutta paetaan netin syövereihin. Hämmentävää, mutta mahtavaa kun haikeista aiheista tuleekin vähän menevämpiä biisejä, kuten Sarjakuva. Kitarat jytisee komeasti ja tarina etenee soljuen. Sama myös Hiljaisuuden kanssa, joka on suurimpia suosikkejani. Paljonpuhuvassa hiljaisuudessa kaipaa juuri tällaisiä säveliä. Välillä on hyvä pohtia voisiko saada Anteeksi. Kolmannet kasvot ja Ihminen ovat perusasioiden äärellä. Syvintä sisintä ei paljasteta kelle tahansa, eikä kaikkea tarvitse ymmärtää. Pinnallisuus ja Kaunis pieni hetki vievät rakkauden pariin. Niin kait se sitten on, että lopulta kai jokainen haluaa rakastaa. Varsinkin Pinnallisuus upposi hyvin kaveriin joka ei yleensä rakkauslauluista juurikaan välitä. Elettyä elämää soi vakuuttavasti, vahvaa tulkintaa. Tämä on varmaan ensimmäinen levy, jossa allekirjoittaneelle joku hidas biisi kolahtaa ja kovaa. Lupaus on erittäin kaunis ja koskettava kappale. Elossa sittenkin ja Päivä kerrallaan niputtavat hienosti elettyä elämää ja valavat toivoa, että aurinko nousee aamulla uudestaan.

vdywhusi

Elämästä pitää nauttia ja elää päivä kerrallaan. Tässä hetkessä siihen auttaa vallan mainiosti tämä levy.

Ehjä kokonaisuus, tanakkaa soittoa, puhuttelevia tekstejä. Erinomainen levy, vilpitön suositus kaikille musiikin ystäville.

Baltix nettisivut. Kuuntele Spotifysta.

Reetta

Pelasta bändin vieraskynä-palsta on varattu kaikille musadiggareille. Voit kirjoittaa levyarvion, keikka-arvion tai haastattelun haluamastasi bändistä. Rima kirjoittamiseen ei ole korkealla – toimittaja ei tarvitse olla. Hyvää mieltä ja lisää näkyvyyttä bändille. Sitä haetaan. Kevyet ohjeet tekemiseen täällä. Saa innostua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s